Dansk uddannelsessted anklages for at bruge rabiat muslim til at hverve elever

VUC prøver med denne reklame at få flere elever til skolen

Hvis man i denne tid skal med bussen i Københavnsområdet, så bliver man mødt af en bemærkelsesværdig reklame med en muslimsk kvinde.

 

Ved stoppestederne er der opsat kæmpestore reklameskilte med en hijabklædte kvinde med lysende blå øjne.

 

Det er VUC Lyngby som forsøger at skaffe flere kursister til deres uddannelsesinstitution med en stort anlagt reklamekampagne.

 

Den skal under overskriften ”Din uddannelse – din fremtid” søger at lokke kursister til.

 

Det er besynderligt, at VUC Lyngby vælger at fremme et undertrykkende kvindesyn ved at lade denne danske konvertit optræde som reklamesøjle for institutionen.

 

Et voksenuddannelsescenter bør jo netop være et sted, hvor man opnår tilstrækkelig viden og indsigt til at kunne gå op imod det formørkede kvindesyn, som islamisk fundamentalisme er udtryk for.

 

Det sker tilmed samtidig med, at Folketinget heftigt debatterer, hvordan man undgår, at unge med baggrund i de islamiske lande samler sig på ganske få gymnasier i landet.

 

I dette tilfælde går VUC det modsatte ærinde ved at vælge netop en hijabklædt kvinde som frontfigur. Det signalerer, at VUC Lyngby er særligt interesseret i at skaffe netop muslimer til uddannelsen.

 

Hvad der ikke gør sagen bedre er, at den valgte model tilsyneladende også er fundamentalistisk muslim. I hvert fald har hun på sine facebook-side reklameret for møder i regi af Hizb ut-Tahrir.

 

Vi ved fra Hizb ut-Tahrirs møder i Nørrebrohallen og fra deres demonstrationer, at de er imod demokrati og har et undertrykkende kvindesyn. Kvinderne må går ind af deres egen lille sideindgang og sidde ude ved siden eller bag mændene. Dansk Folkeparti flere gange har forsøgt at få forbudt – ligesom den er det i blandt andet Tyskland.

 

Det er ikke til at vide om VUC Lyngby ikke har spurgt modellen om hendes politiske tilbøjeligheder eller man bare har overset det. Men det er sådan set også lige meget.

 

Nu står VUC Lyngby i hvert fald i den situation, at en yderligtgående muslim udadtil tegner billedet af uddannelsesstedet.

VUC Lyngby ville næppe havde været begejstret, hvis det havde vist sig, at man havde brugt en model med begejstring for nazismen – i sådan et tilfælde var reklamen formentlig blevet standset omgående.

 

Således burde institutionen naturligvis reagerer på samme måde, når det bliver helt ubestrideligt, at man har gør med en person med meget yderligtgående holdninger.

 

Jeg har i lyset af sagens alvor nu spurgt undervisningsminister Merethe Riisager til om det virkelig kan have sin rigtighed, at en dansk uddannelsesinstitution skal have lov til at fremme et nederdrægtigt, kvindeundertrykkende samfundssyn og det endda med anvendelse af en model, hvis organisation er forbudt i en række lande. Spørgsmålet lyder:

”Hvad er ministerens holdning til at VUC Lyngby har anvendt en hidjab-klædt dansk konvertit i en reklamekampagne for skolen og at den pågældende konvertit på sin Facebookside samtidig deler opslag fra Hizb ut-Tahrirs skandinaviske kvindegruppe med opfordring til at deltage i Hizb ut-Tahrir-møder og finder ministeren at det er en god idé, at en dansk uddannelsesinstitution bruger kvinder med sympati for Hizb ut-Tahrir som reklamesøjle for VUC?”

 

Uanset hvad burde danske uddannelsesinstitutioner naturligvis afholde sig fra at fremme tildækning af kvinder.

 

Det er vigtigt, at der nu sker noget. Jeg ser frem til ministerens svar.

 

Kenneth Kristensen Berth er MF for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…