“Allah er størst” sagde Ali Elmi og blev valgt til riksdagen for Miljøpartiet – her er deres reaktion

Laila Ali-Elmi - læg mærke til Miljøpartiets logo, Mælkebøtten

Inden det politiske arbejde er kommet i gangefter valget til Riksdagen, står det svenske Miljøpartiet med et forklaringsproblem.

 

Det handler om Leila Ali-Elmi med somalisk baggrund, som blev valgt til Rigsdagen i Sverige den 9. september.

 

Fra at være et ukendt ansigt, blev hun fra den ene dag til den anden kendt i hele landet. Hun blev det første medlem af Rigsdagen, der bærer det islamiske tørklæde, hijab (Den Korte Avis)

 

Leila Ali-Elmi var totalt ukendt, og hun stod som nummer 21 meget langt nede på Miljøpartiets liste i Göteborg-området.

 

Og Miljøpartiet og det etablerede Sverige opdagede hende knap nok under valgkampen.

 

Alligevel strøg hun forbi alle spidskandidater i Miljøpartiet og sikrede sig det ene af Miljøpartiets to pladser i Riksdagen.

 

Leila Ali-Elmis valgkamp er et eksempel på en religiøs klanbaseret valgkampagne, som har succes, fordi der nu er så mange etniske og muslimske gruppe i Sverige, at de kan få deres kandidater valgt.

 

Og Miljøpartiet og det øvrige etablerede Sverige er mundlamme.

 

Leila Ali-Elmis valgkamp

Leila Ali-Elmi gik målrettet efter stemmer i sin egen somaliske gruppe. Hun lavede valgmateriale på somalisk, og hun bar islamisk tørklæde, hijab.

 

“Det nytiltrådte rigsdagsmedlem fra Miljøpartiet Leila Ali-Elmi har bygget sin kampagne på at arbejde med sin egen etniske gruppe – de somaliske vælgere”, skriver Egor Putilov i Samnytt.se.

 

Han har gransket den del af hendes valgkampagne der foregik på de sociale medier, blandt andet Facebook hvor hun har 14.000 følgere.

 

En del – muligvis en stor del – foregik på somalisk.

 

Sidst i hendes valgkampagne lagde hun et billede af sig selv, iført sort hijab, på Facebook. På det stod hun med et skilt, hvor der på somali var skrevet : “Allah weyn iyo Soomali weyn. Ayaan talada saartay : II CODEEYA”.

 

Det betyder : “Allah er stor og somalierne er store. Mit forslag til jer : STEM PÅ MIG”.

 

Sammen med den formulering figurerer Miljøpartiets logo.

 

På Leila Ali-Elmi’s religiøse opfordring, har mange svaret lige så religiøst tilbage. Inshallah søster. Om Allah vil.

 

Musestille
Egor Putilov skrev artiklen den 28 september 2018. I den forbindelse rettede han henvendelse til Miljøpartiets pressesekretær Sofia Guerrero, der lovede at vende tilbage indenfor nogle minutter.

 

Spørgsmålet som han gerne ville have svar på var, om Miljøpartiet virkelig står bag budskabet på billedet?

 

Men der er ikke kommet svar. Faktisk er Guerrero holdt op med at tage telefonen, og svarer heller ikke på sms-beskeder.

 

Selv Leila Ali-Elmi’s pressesekretær har Samhällsnytt forsøgt at få et svar fra, men uden resultat.

 

Der er stille. Musestille.

 

Men det ikke-svar, er i virkeligheden meget svar. Det siger en hel del.

 

Lys i mørke eller mørke i lys
Miljøpartiets logo er en mælkebøtte. Det er et stærkt symbol, for denne blomst har den egenskab at kunne bryde op gennem næsten alt – selv asfalt.

 

Nu er det i et vestligt demokrati helt på sin plads at målrette sin valgkampagne, men når målgruppen er så hermetisk lukket af, som i dette tilfælde, så er det problematisk.

 

Når målgruppen er forseglet og isoleret fra det øvrige samfund, som følge af religiøsitet og klantænkning, så forsvinder demokratiet.

 

Når hensynet til klanen går først, og når islam er allerøverste prioritet, så forsvinder solidariteten i samfundet.

 

Med “Allah er stor” og “inshallah” forsvinder hensynet til alles ve og vel i samfundet. Så er det ikke en blomst der bryder gennem noget sort, men noget sort der bryder og fortrænger lyset.

 

Asger Aamund har kort og klart formuleret det ved at sige, at det er umuligt at være en god muslim og en god demokrat samtidigt, da han skrev om Jaleh Tavakolis bog i Den Korte Avis.

 

En dårlig start
Andre muslimer, som Ebtisam Aldebe fra Centerpartiet og Abdirizak Waberi fra Moderaterne, der viste sig at være islamister, er sammen med deres parti kommet i problemer.

 

Partierne er kommet i dårligt lys, og de alt for gode muslimer er kommet i klemme mellem deres religiøse opgave og de vestlige demokratiske principper.

Leila Ali-Elmi er ny, og kan ikke beskyldes for implementering af islamisme i konkret politik, men vejen hun har taget i sin valgkamp, er ikke demokratisk farbar.

 

Hijab, inshallah, Allah er stor og somaliere er store, er en dårlig start for en politisk karriere i et vestligt demokrati. Det er også rigtig skidt for partiet, der allerede fra starten har et forklaringsproblem.

 

For faktisk er hendes profilering umulig at forsvare.

 

Måske det er derfor, de er så musestille i Miljøpartiet ?

 

Steffen Wernberg-Møller

https://samnytt.se/allah-ar-stor-och-somalierna-ar-stora-sa-sakrade-leila-ali-elmi-mp-sin-plats-i-riksdagen/

 

https://denkorteavis.dk/2018/nyt-ansigt-i-rigsdagen-nu-baerer-en-del-af-demokratiet-i-sverige-hijab/

https://denkorteavis.dk/2018/asger-aamund-jaleh-tavakolis-bog-islams-offentlige-hemmeligheder-burde-laeses-af-alle-politikere/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…