Indvandrerghetto: I går erkendte 14-årig praktikant i børnehave sexovergreb mod små piger – i nat brændte institutionen ned til grunden

Institutionen Taastruphøj, Google Map

Vi er i indvandrerghettoen Tåstrupgård i Høje-Taastrup Kommune vest for København.

 

I bebyggelsen ligger den integrerede institution Taastruphøj, hvor de fleste af forældrene og børnene har indvandrerbaggrund.

 

Her var der en dreng på 14 år ansat som praktikant. Han var praktikant, fordi han var skoletræt, skriver flere medier. Mere ved vi ikke om ham.

 

I går kom det frem, at den 14-årige dreng havde forulempet mindst fem små piger i børnehaven.

 

Ifølge kommunen har han erkendt overgreb på de fem små piger i børnehaven Taastruphøj i Høje-Taastrup.

 

TV2 Lorry bragte et interview med nogle af de mødre, der har børn i institutionen. De fleste af dem var tildækket fra top til tå med sort muslimsk klædedragt, hvor kun selv ansigtet kunne ses. I lokalet hvor de var samlet, var der arabiske skrifttegn på væggen. Når man ser det, tænker man uvilkårligt: Er dette virkelig Danmark anno 2018?

Og det fortsætte med dramatiske og uforklarede begivenheder.

Institutionen brændte

I nat udbrød der en voldsom brand i institutionen, der stort set er brændt ned til grunden.

 

“Vi får en anmeldelse omkring midnat og kommer herud og kan se, at der er røg fra bygningen, og idet vi ankommer står flammerne igennem taget. Branden har været meget omfattende, så institutionen er totalskadet, fortæller brandvæsenets indsatsleder Niels Rasmussen til TV2.

 

Politiet kan ikke sige noget om brandårsagen.

 

Pige fortalte sine forældre om overgreb

Ifølge Høje-Taastrup Kommune erkendte den 14-årige allerede i sidste uge overgrebene, og han blev prompte bortvist fra institutionen.

 

Sagen tog sin begyndelse, da en af pigerne onsdag aften i sidste uge

 

Afsløringerne begyndte onsdag i sidste uge: En af de små piger fortalte sine forældre, hvad der var sket. Da drengen blev kontaktet erkendte han, at han havde kysset og berørt fem af de små piger på en måde, som kommunen beskriver som “grænseoverskridende”. TV2

 

– Vi forsøger at tage hånd om både børn og forældre. De er naturligt nok meget berørte af situationen, sagde borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), tirsdag, da kommunen bekræftede historien. (TV2)

 

Sagen er overgivet til de sociale myndigheder, da drengen er under den kriminelle lavalder. Han var i børnehaven i et praktikforløb for skoletrætte unge, og efter planen skulle han have været der i et halvt år.

 

– Det er en ordning, der sådan set giver meget god mening. Det har jeg ingen grund til at anfægte. Men det er klart, at sagen får os til at kigge nærmere på procedurerne for, hvordan de unge kommer i praktik i vores institutioner, lød det fra Michael Ziegler.

 

Institutionen blev tilført ekstra personale, mens forældre fik tilbud om psykologhjælp, ifølge TV2.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…