Pizzaria på Vesterbro reklamerede med kvalitetsgaranti – nu har Fødevarekontrollen lukket forretningen efter fund af rotteefterladenskaber

google Map

Det er blevet populært at reklamere med kvalitetsgaranti, men det er ikke altid lige smart, når offentligheden får mulighed for et kig ind bag disken.

 

”Sprød pizza med kvalitetsgaranti hos Domino’s Pizza Vesterbrogade.” Sådan reklamerer Domino Pizza for sig selv på firmaets hjemmeside, men det viser sig nu at være så som så med kvaliteten.

 

Tværtimod mener Fødevarestyrelsen, at forholdene i pizzeriaet er så skadelige for fødevaresundheden, at Styrelsen nu har lukket forretningen.

 

Fortsatte med at sælge pizza’er trods forbud

Forholdene blev afsløret under et besøg af kommunens skadedyrsbekæmper i fredags den 7. september.

 

Han fandt spor efter rotter i næsten alle lokaler og kontaktede Fødevarestyrelsen. Her reagerede man promte og beordrede klokken 12 telefonisk personalet at stoppe for al salg af pizzaer og andre fødevarer.

 

Da fødevarestyrelsen ankom senere på dagen, viste det sig imidlertid via kasseboner, at forretningen ikke havde efterkommet forbuddet, men tværtimod var blevet ved med at lange pizzaer over disken, indtil Fødevarestyrelsens folk ankom.

 

De kunne blandt andet straks ved ankomsten konstatere, at dørene indtil pizzariet stod vidtåbne for kunder.

 

Det flød med rotteekskrementer overalt

Fødevarestyrelsens rapport er kvalmende læsning.

 

Således konstateres det i rapporten, at:

 

”Der er konstateret massive mængder rotteekskrementer på virksomhedens personaletoilet ved faldstammen bag åben væg, som er under renovering. Ligeledes i virksomhedens opvaskeområde er der fundet rotteekskrementer i hjørne på gulv.”

 

At forretningens personale ifølge eget udsagn skulle være uvidende om, at er var rotter på spil, lyder på den baggrund mildest talt usandsynligt.

 

Udover rotternes direkte sundhedsskadelige efterladenskaber, er der også fundet talrige spor efter rotter, ligesom det også er konstateret, at rotterne har været i forretningens lager, hvor de har gnavet i papemballagen.

 

Dominos: Vi lukkede selv butikken og kontaktede selv Sundhedsstyrelsen

Dominos har efterfølgende kontaktet Den Korte Avis og oplyser, at det var Domino selv, der lukkede butikken og tilkaldte Fødevarestyrelsen, da kommunens skadedyrsbekæmper oplyste, der var rotter i nogle af lokalerne.

 

Ligeledes korrigerer virksomheden Fødevarestyrelsens oplysninger om salg efter klokken 12. Salgstidspunkterne vedrører telefonbestillinger, hvor varerne er blevet leveret fra andre af kædens forretninger.

 

Der er således ikke blevet leveret pizzaer fra forretningen efter klokken 12, oplyser Dominos.

 

Vi følger principperne for dødevaresikkerhed

Over for Den Korte Avis understreger Dominos, at man følger hygiejnereglerne og uddanner medarbejderne i fødevaresikkerhed.

 

”Alle Dominos butikker følger de såkaldte HACP principper for fødevaresikkerhed og alle medarbejdere uddannes i dem. Hvis medarbejderne ikke følger dem, kan det have konsekvenser for deres ansættelse,” fortæller Carsten Helms, Dominos, og fortsætter;

 

”Dominos har klaget over en række af Fødevarerejseholders og Fødevarestyrelsens tidligere afgørelser, ligesom man vil klage over afgørelsen vedrørende butikken på Vesterbro. De alle under behandling i øjeblikket.”

 

Carsten Helms understreger i den forbindelse, at:

 

”Det er værd at bemærke, at i alle Dominos butikker er forholdene i orden og Fødevarestyrelsen har vurderet, at der ikke er risiko for gæsterne.”

 

Er nu lukket totalt og har forbud mod markedsføring

Sundhedsstyrelsen har nu lukket forretningen totalt og sat en streamer over forretningens glasruder i døren, hvoraf det fremgår, at forretningen har forbud mod at sælge fødevarer.

 

Ligeledes har firmaet også har fået forbud mod at markedsføre sig.

 

Forbuddene gælder, indtil Fødevarestyrelsen skriftligt har ophævet dem.

 

Firmaet reklamerer imidlertid fortsat

Forbuddet mod markedsføring har virksomheden imidlertid ikke efterlevet.

 

Tværtimod kunne man tirsdag den 11.september på firmaets hjemmeside blandt andet læse følgende gribende beretning:

 

”Samler du på gode pizzaoplevelser, så kig forbi Domino’s på Vestergade og smag det solide håndværk baseret på friske råvarer af høj kvalitet. Du finder os i krydset mellem Vesterbrogade og Enghavevej/Kingosgade.

 

Pizzaen kan du så passende nyde i Søndermarken eller Frederiksberg Have, før du skal videre til Vega, Det Ny Teater, Avenue-T eller Betty Nansen teatret. Eller derhjemme i hyggeligt selskab med venner og familie.”

 

Er en del af en stor international pizza-kæde

Domino Pizza på Vesterbro ejes ifølge Selskabsstyrelsen af et anpartsselskab.

 

Der er tale om en franchise-forretning, der er en del af Domino International, som har pizzarier i 64 lande.

 

Udover forretningen på Vesterbro er der i alt 31 Domino pizzarier i Danmark, som får alle deres varer leveret fra et centrallager i Roskilde.

 

Du kan læse hele Fødevarestyrelsens rapport her:

http://www.findsmiley.dk/Sider/KontrolRapport.aspx?Virk1520442

Opdateret med citater fra Domino 13.9 kl 19

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…