DF og K: Kun statsborgerskab til dem, der vil give hånd – imam raser: Som at spise svinekød

Det skal være et krav, at man giver hånd, hvis man skal have dansk statsborgerskab.
Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti og Konservative.I juni blev der indgået en ny indfødsretsaftale. Den betyder, at man fremover kun kunne få statsborgerskab, hvis man deltager i en ceremoni i sin bopælskommune.Ved ceremonien skal ansøgere blandt andet skrive under på at ville respektere grundlæggende danske værdier.Og det indebærer ifølge de to partier også at give hånd til borgmesteren ved ceremonien.- Vi prøvede at få skrevet håndtrykket ind i aftaleteksten. Det blev så til et kompromis om, at man skal optræde respektfuldt. Det betyder efter vores opfattelse, at man skal give hånd til f.eks. den borgmester, som forestår ceremonien. 

– Og jeg regner naturligvis med, at regeringen og Socialdemokratiet vil bakke Dansk Folkeparti op, når det skal omsættes til praksis, lyder det fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Det er regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der står bag indfødsretsaftalen, som gør det sværere at blive dansk statsborger. Aftalen står nu over for blive omsat til praksis.

 

– Man skal tage imod hele pakken, og pakken omfatter en ceremoni, hvor man giver en loyalitetserklæring og giver hånd. Vi giver hånd i Danmark, siger udlændinge- og indfødsretsordfører Naser Khader (K).

 

Han påpeger dog, at det næppe bliver et problem, at folk ikke vil give hånd:

 

– For nogle af dem, der vil have statsborgerskab, er det så stort, at de vil give deres højre arm. Mon ikke også, de vil give deres hånd?

 

Liberal Alliance oplyser, at partiet endnu ikke har taget stilling til, om håndtrykket skal være et krav for statsborgerskab.

 

Det siger Koranen

En stor del af de indvandrere, der får dansk statsborgerskab, er muslimer. Mange af dem vil ikke giver hånd til personer af modsat køn, fordi det skrider mod islam regler, sharia.

 

Derfor forventer talsmanden for Grimhøj-moskéen i Aarhus, Oussama El-Saadi, at blive bedt om råd fra kommende ansøgere, hvis de skal give hånd til borgmestre af det modsatte køn for at få statsborgerskab i Danmark.

 

“For muslimer handler det ikke om manglende respekt. Det er vores religion, og det er faktisk fuld respekt fra os, at man ikke giver hånd til en person af det modsatte køn”, siger han til eb.dk.

 

– Men hvad vil du svare, hvis du bliver spurgt til råds?

“Vi må heller ikke spise svinekød. Men hvis valget var at spise det eller dø af sult, så ville jeg selvfølgelig spise det. Det her er det samme”, siger han til eb.dk.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Et krav i Schweiz

Lørdag skrev BBC, at et muslimsk par i Schweiz fik afvist statsborgerskab, efter de to nægtede at give hånd til personer af det modsatte køn, da de skulle interviewes af myndighederne.
Ifølge schweiziske embedsmænd blev parret ikke udspurgt om deres religiøsitet, da de var til samtale for flere måneder siden. Ifølge embedsmændene lå manglende respekt for lighed mellem kønnene og manglende evne til integration til grund for afvisningen.

Læs mere her

I Sverige får muslimer erstatning

Tidligere på ugen afgjorde en svensk domstol, at en arbejdsgiver må acceptere, at en muslimsk kvinde ikke giver hånd til en fremmed mand.Arbejdsgiveren skal betale kvinden en erstatning på omkring 28.500 danske kroner, fordi jobinterviewet blev afbrudt. Det skrev Den Korte Avis om torsdag. 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…