Marsis kugler med is, chokolade og karamel – og meget mere til den søde kolde tand

Danmark har i år været ramt af den længste hedebølge siden 1992 og det har kunne mærkes i butikkerne. Antallet af solgte vandmeloner, koldskål og is er eksploderet.

 

I samarbejde med GastroFun.dk, har vi et par opskrifter på hvordan du selv kan lave både sunde- og syndige is.

 

Generelt er der mange ting der kaldes is og vi har en opsummering her på hvad der er hvad:

 

  • Flødeis. Isen har en fast konsistens og er lavet på en base af fløde og æg. Flødeblandingen (fløde, æggeblommer og sukker blandes og varmes op, for derefter at blive kørt på en ismaskine. Det bruges typisk til ”gammeldags” isvafler.

 

  • Sorbet. Vandbaseret is der typisk har tilsat frugt. Der bruges ikke mejeriprodukter (æg, mælk eller fløde).

 

  • Gelato. Det minder om en flødeis, men er med mælk i stedet for fløde og uden æg. Den køres også på en ismaskine efter at massen er blevet opvarmet.

 

  • Parfait. En af de nemmeste is at lave, da den ikke skal opvarmes eller røres på en ismaskine. Den indeholder æggeblommer, sukker, flødeskum og normalt en chokolade til at give smag.

 

  • Softice. Isen kan ses som en halvfærdig is, der opbevares ved -4 grader celsius i maskinen og når man hiver i håndtaget på soft ice maskinen, pumpes der luft ind i isen.

 

  • Frossen frugt. I bund og grund frugt der fryses ned på en pind og er dejlig læskende.

 

 

GastroFun.dk har følgende is opskrifter du kan prøve derhjemme:

 

Hvis du har mod på at lave is med en ismaskine, så findes der en god guide her.

Læs mere om isens historie her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…