De tre iranere, som PET beskytter i en sådan grad, at man 28. september lukkede Sjælland ned, er nu sigtet for terrorsympatier

Colourbox

De tre iranere, som den iranske efterretningstjene ifølge PET forsøgte at likvidere, er nu blevet anholdt.

 

Iranerne, der siden den 22. september i år har været under skærpet PET-beskyttelse, er sigtet efter straffelovens § 136 stk. 2 om billigelse af terror, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Under sin pressebriefing den 30. oktober, hvor PET-chef Finn Borch Andersen redegjorde for grunden til lukningen af bro- og færgeforbindelser til og fra Sjælland den 28. september, oplyste han også, at der foregår en efterforskning med de tre iranere.

 

Det er denne efterforskning, som Midt- og Vestsjællands politi har foretaget i samarbejde med PET, som nu har ført til anholdelserne og sigtelserne.

 

Hyldede et blodigt terrorangreb i Iran

De tre anholdte er medlemmer af den eksil-iranske organisation, ASMLA, som har taget ansvar for et terrorangreb begået mod soldater og civile under en parade i den iranske by Ahvaz den 22. september i år.

 

Her blev 29 soldater og civile dræbt og mere end 70 såret.

 

Straks efter angrebet hyldede den danske ASMLA-formand aktionen, fastslog den danske iranekspert, lektor Rasmus Christian Elling, Københavns Universitet, til Ritzau den 23. september.

 

”Den første gruppe, der tog ansvar, allerede inden Iran selv havde haft tid til at sige noget om angrebet, har adresse i Danmark, og der står på deres hjemmeside, at de hører til her. Det lægger de ikke skjul på,” lød det således fra Rasmus Christian Elling, der har forsket, studeret og boet i Iran i over 20 år.

 

ASMLA er en forkortelse for Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz, som kæmper for at løsrive Ahvaz-regionen fra Iran og få status som selvstændig stat.

 

Provinsen ligger ved grænsen mod Irak og har en overvejende arabisk etnisk befolkning.

 

Er fortsat under PET-beskyttelse på trods af anholdelse

På trods af anholdelse og sigtelser for billigelse af terror er de tre iranere fortsat under PET’s beskyttende vinger.

 

”Midt- og Vestsjællands Politi og PET vil samtidig understrege, at uanset at de pågældende i dag er blevet sigtet på grund af mistanke om, at de har begået strafbare forhold, så vil de fortsat være beskyttet af omfattende sikkerhedsforanstaltninger på grund af den trussel, som retter sig mod dem,” hedder det i pressemeddelelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi, som fortsætter:

 

”Borgerne i Ringsted og omegn vil derfor fortsat kunne se dele af disse sikkerhedsforanstaltninger.”

 

Martin Henriksen: Giv dem til iranerne i en byttehandel

I døgnet efter terrorangrebet i Ahvaz blev den ambassadør i Teheran, Danny Annan, sammen med sine britiske og hollandske kollegaer kaldt til møde i det iranske udenrigsministerium med krav om udlevering af terrorister i de tre lande til retsforfølgelse i Iran.

 

Det krav mener Martin Hensen (DF) at Danmark før efterkomme, men dog på en helt speciel betingelse.

 

Til gengæld for udlevering af terrorister skal Iran samtidig forpligte sig til at tage imod afviste asylansøgere.

 

”De har et problem, som de gerne vil have løst, og vi har omvendt en udfordring med afviste asylansøgere, som vi gerne vil have løst, så måske kan vi hjælpe hinanden, sagde Martin Henriksen ifølge Ritza den 1. oktober til Berlingske.

 

Martin Henriksen er således åben for udlevering på den betingelse, at der kan føres tilstrækkeligt bevis for, at personer i Danmark har medvirket til angrebet i Iran som medlemmer af en terrorbevægelse.

 

Men altså på betingelse af en byttehandel.

 

Om det kan blive aktuelt her, er dog en helt anden side af sagen. Den § 136 stk. 2, som de tre ASMLA-medlemmer er sigtet efter, har en straframme på blot to år.

Løsladt – men fortsat sigtede
Ritzau opdaterede 00.22:
Dansk politi løslader iranere sigtet for billigelse af terror
Anklagemyndigheden har ikke fundet grundlag for at fremstille nogen af de tre anholdte mænd i grundlovsforhør.

Midt- og Vestsjællands Politi har løsladt tre mænd, der onsdag morgen blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf omhandlende billigelse af terror.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse sent onsdag aften.

Politiet oplyser videre, at de anholdte i løbet af eftermiddagen og aftenen er blevet afhørt i sagen med assistance fra en tolk.

– Anklagemyndigheden har med baggrund i de fremkomne oplysninger i sagen ikke fundet grundlag for at fremstille nogen af de anholdte i grundlovsforhør. Derfor er alle tre anholdte blevet løsladt, står der i pressemeddelelsen.

De tre mænd blev anholdt onsdag morgen og sigtet for at hylde et blodigt angreb i Iran.

De tre, der bor i Ringsted, er medlemmer af den eksil-iranske organisation ASMLA.

De er mistænkt for at have hyldet et angreb i Iran 22. september, som kostede 25 mennesker livet.

Iran påstår, at ASMLA stod bag angrebet, og for en uge siden kom det under et pressemøde frem, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) mistænker de iranske myndigheder for at planlægge et attentat mod herboende iranere, som er medlemmer af ASMLA.

Det var det, der i september fik dansk politi til at lukke store dele af landet under en storstilet aktion.

Det er uvist, hvilke udtalelser politiet finder kriminelle. Men blandt andet har ASMLA’s leder i Danmark, Habib Jabor, i et interview med Jyllands-Posten sagt:

– Hvis der kommer nogen og besætter jeres land ligesom nazisterne, så bliver man nødt til at gøre modstand.

Allerede i forbindelse med pressemødet for en uge siden fortalte PET-chef Finn Borch Andersen, at PET sammen med Midt- og Vestsjællands Politi undersøgte, om der var herboende iranere, der havde overtrådt straffeloven.

Personerne er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 136, stykke to, der drejer sig om.

Læs mere her:

https://denkorteavis.dk/2018/martin-henriksen-om-irans-attentatplaner-i-danmark-indvandringen-har-ogsaa-gjort-danmark-til-en-slagmark-for-udenlandske-konflikter/

 

https://denkorteavis.dk/2018/efter-terrorangreb-med-29-doede-og-over-70-saarede-iran-beskylder-danmark-for-at-holde-haanden-over-terrorister/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…