Opskriften på lækker svampet chokoladekage – og meget mere om chokolade i mad

Vi har tidligere fået opskrifter og inspiration fra GastroFun.dk og de har skrevet denne artikel omkring chokolade.

 

Chokolade er elsket af de fleste og forbindes altid med det søde køkken, men det kan sagtens bruge i det salte køkken også. F.eks. i retten chili con carne, hvor chokoladen er med til at give en dejlig dyb smag i kødsovsen.

 

Hvad er chokolade?

I bund og grund er det bønnerne fra et kakaotræ. De ristes, afskalles og formales til en kakaomasse. Kakaomassen kan laves til kakaosmør, kakaopulver eller chokolade. Mængden af kakao bestemmer om det er en mørk-, lys eller hvid chokolade.

 

Chokolade i desserter

En af de vigtigste huskeregler i køkkenet, er man skal huske at bruge salt i det søde køkken og sukker i det salte køkken. Typisk taler vi ”bare” en knivspids, men det gør en stor forskel hele smagsoplevelsen.

 

Chokoladekage

Denne lækre og svampede chokoladekage indeholder valnødder og masser af chokolade.

(c) Gastrofun.dk

Kagen er til 8 personer.

Ingredienser:

  • 250 g Smør
  • 150 g Chokolade
  • 4 Æg
  • 250 g Sukker
  • 150 g Hvedemel
  • 50 g Kakao
  • 2 g Havsalt
  • 200 g Valnødder

Vejledning:

Smelt chokoladen og dit smør i en gryde på lav varme. Rør det sammen til en ensartet masse og lad det køle lidt af.

Mens det køler af, piskes sukker og æg luftige og lette i en skål. Brug et piskeris eller røremaskine til det.

Sigt din mel og kakaopulver igennem en sigte og ned i æggemassen. Tilsæt salt og vend det forsigtigt sammen, så du ikke ”slår” luften ud af blandingen.

Herefter skal det afkølede chokoladesmør ned i massen – igen forsigtigt.

Hak dine valnødder og vend dem i kagemassen.

Beklæd et tærtefad (med en diameter på 21 cm) med bagepapir og hæld massen op i den.

Bag din kage på den nederste rille i en forvarmet ovn, ved 170 grader alm. ovn. Det tager cirka 30-35 minutter. Lad kagen køle lidt af før servering.

Server med bær, flødeskum eller is.

Opskriften kommer fra GastroFun.dk.

 

Har du mod på mere i køkkenet med chokolade, så er der en masse forskellige muligheder her:

 

  • Gateau Marcel. Den lækre franske kage med en tung chokolademousse med en bund af bagt chokolademousse.
  • Chokoladefondant. Kagen der skal spises straks, da midten er ubagt og flydende.
  • Chokolademousse. Få ingredienser og masser af dejlig chokoladesmag.
  • Nem brownie. Hurtig og enkel brownie. Perfekt til uventede gæster.
  • Chokoladetærte. Min egen favorit. Lækker sprød mørdejsbund med chokoladefyld.
  • Chokoladeovertrukket karameller. Hjemmelavede karameller der er overtrukket med chokolade.
  • Chokoladekage. Lækker og svampet chokoladekage, der ikke er nærheden af at være tør.
  • Chokolademuffins. Muffins fyldt med chokolade og toppet op med chokoladeganache.
  • Brownie. Brownie af mørk chokolade, men fyldt med mælkechokoladestykker inden i.
  • Chokoladecreme. Den passer god sammen med f.eks. vandbakkelse, eclairs eller en lagkage.
  • Brownie med blød midte. Hvis du elsker den svampede kage med blød midte, så er den her perfekt.
  • Temperering af chokolade. Hvis du har svært ved at lykkedes med temperering af chokolade, så kan sous vide teknikken hjælpe dig på vej.
  • Chokoladekage uden mel. Hvis du er til en glutenfrikage, så er den her perfekt. Se opskriften her.
  • Chokoladebar med brændt marengs. Støbt kakaobund med chokolade/kaffemousse og brændt marengs. Se opskriften her.
  • Chokoladetærte med kiksebund. Se opskriften her.
  • Chokoladeroulade med smørcreme. Se opskriften her.
  • Chokoladekage. Se opskriften her.
  • Nem brownie. Se opskriften her.
  • Kiksekage. Se opskriften her.

 

Hvis det bliver for sødt det hele, så tag et kig her på forskellige muligheder til sunde alternativer, især til de små i madpakken.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…