Bryllupsøen Ærø i fokus, da Europol og dansk og tysk politi gik i aktion mod en kriminel organisation bag fupægteskaber

Colourbox

”Ærø er hele Danmarks Bryllups-Ø. Romantisk idyl er at finde overalt, luften er fuld af amoriner og mange vælger at sige ‘JA’ til hinanden på den smukke lille ø midt i Det Sydfynske Øhav.”

 

Den idyl med luften fuld af amoriner, der beskrives på øens hjemmeside, har ind imellem så lidt med virkeligheden at gøre, at Europol samt tysk og dansk politi i går onsdag gennemførte en koordineret aktion mod organiserede fupægteskaber, og som i Danmark involverede Ærø.

 

I en pressemeddelelse skriver Europol, at onsdagen aktioner var rettet mod bagmændene i en gruppe organiserede kriminelle (OCG), der arrangerer fupægteskaber for at skaffe illegale indvandrere fra Asien opholdstilladelse i EU.

 

Europol har blikket rettet mod Danmark

I en pressemeddelelse i går fra Europol hedder det således, at

 

”Den organiserede kriminelle gruppe, OCG, hjalp tredjelandes statsborgere illegalt ind i EU ved hjælp af stjålne og forfalskede identitetskort eller turistvisa, som gav mulighed for ophold i EU i halvfems dage,” hedder det blandt andet i pressemeddelelsen, som fortsætter:

 

”Men deres ultimative formål var at arrangere fupægteskaber i Danmark med EU-statsborgere og derved opnå permanent opholdstilladelse.”

 

Under aktionen på Ærø blev der foretaget ransagning. En 73-årig tysker blev anholdt, ligesom Fyns Politi beslaglagde vielsesdokumenter på rådhuset, oplyser Fyns Politi.

 

Resultatet af atten måneders efterforskning

Aktionen i onsdags, der udover Ærø også resulterede i en række husundersøgelser i Tyskland, var resultatet af atten måneders koordineret efterforskning mellem dansk og tysk politi samt Europols specialenhed mod menneskesmugling.

 

Under aktionen blev den kriminelle struktur med blandt andet ægteskabsbureauer blotlagt og bagmændene spottet til Hamburg.

 

Læs også
Hjælpeorganisation annoncerer efter folk, der vil indgå fupægteskaber med migranter, så de kan få opholdstilladelse

Havde agenter allevegne

Der er tale om et omfattende kriminelt netværk, der havde agenter til dels at skaffe mandlige kunder i butikken og dels agenter til at opspore kvindelige EU-statsborgere, der for klingende mønt ville være parate til at indgå et uforpligtende ægteskab med en totalt ukendt mand.

 

Europol oplyser, at den kriminelle organisation har været aktiv siden 2015, og at det i den forløbne tid er lykkedes organisationen at smugle 1.200 migranter ind i EU.

 

De har hver betalt 13.000 euro eller i alt 98.000 kroner for den service inklusive ægteskab, som den kriminelle organisation har ydet.

 

Over tre tusinde udenlandske vielser på Ærø

En opgørelse fra Rigspolitiet viste tidligere i år, at der i 2016 alene på Ærø blev foretaget 3.697 vielser af udenlandsk par.

 

Det er dog ikke kun på Ærø, det foregår.

 

Læs også
Mistanke om, at terrorister bliver smuglet ind via fupægteskaber

Selv på Bornholm bliver der viet udenlandske par, som aldrig før har set hinanden.

 

Det fremgår af en sag, som blev oprullet ved Retten i Nykøbing Falster den 22. september 2017.

 

Indere blev gift med tyske kvinder

Her blev to mænd fundet skyldige i omfattende menneskesmugling og dokumentfalsk.

 

Der var tale om en indisk tysker og en indisk statsborger på henholdsvis 50 og 55 år, som blev anholdt af politiet ved en stikprøvekontrol i Rødby Havn.

 

Politiets efterforskning afslørede, at mændene siden 2012 i henholdsvis 25 og 36 tilfælde havde hjulpet indiske mænd til Danmark, hvor de på Bornholm blev proforma viet til tyske kvinder med det formål at skaffe inderne opholdstilladelse i EU.

 

De to mænd arrangerede ægteskabsturene og transporterede parrene fra Tyskland til Danmark og tilbage igen til Tyskland i lejede biler.

 

Ligeledes betalte mændene diverse udgifter til færgebilletter, billeje, benzin, gebyr for vielsen samt eventuelt hotelophold, samt sørgede for at skaffe de nødvendige forfalskede dokumenter.

 

De blev idømt henholdsvis seks og fire års fængsel og udvisning for bestandig. Desuden fik de beslaglagt fortjenesten på 97.000 euro eller i alt 722.600 danske kroner.

 

Begge ankede dommen til Østre Landsret.

 

Derfor vælger de Danmark

Rigspolitiet har tidligere anført i et notat, at der er flere grunde til, at kriminelle netværk vælger Danmark til indgåelse af disse fupægteskaber, der skal skaffe en illegal migrant livslang opholdstilladelse i EU.

 

Dels er der de lempelige opholdskrav til udlændinge, der ønsker at indgå ægteskab og dels, at det ifølge dansk lov efterfølgende er næsten umuligt at få ægteskabet erklæret ugyldigt.

 

Således vil et ægteskab indgået på baggrund af falske id- og opholdsdokumenter ikke automatisk være ugyldigt, og tredjelandsstatsborgeren mister derfor ikke sit EU-opholdsgrundlag, selvom det efterfølgende skulle blive afdækket, at der er tale om et proforma ægteskab.

 

Noget tyder på, at den danske ægteskabslovgivning kan trænge til en revision, således at et ægteskab indgået på et falsk grundlag kan opløses.

 

Her kan du læse meget mere om fupægteskaber i Danmark:

https://denkorteavis.dk/2018/nu-rigspolitiet-danmark-er-et-eldorado-for-menneskesmuglere-og-kriminelle-bagmaend-der-arrangerer-proforma-aegteskaber/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…