Briterne er ved at vågne: demonstrerer for ytringsfrihed i London søndag

Lauren Southern rejste til Storbritannien for at lave et interview, men hun blev nægtet indrejse (Foto: Facebook)

 ”På vores rejser ud i verden for at filme gæster og talere, lyttede vi til deres opfattelser af behovet for ytringsfrihed – og én ting stod klart: Alle som en var enige om, at uden ytringsfriheden er der ingen frihed. Og uden den frihed, som vi har bygget vore samfund på, vil de begynde at smuldre og forsvinde.”

 

Sådan lyder indgangsbønnen til den demonstration for ytringsfrihed, der på søndag kl. 15 starter ved Whitehall i London som en protest mod de eskalerende – og stadigt mere absurde – angreb på ytringsfriheden, som i disse år finder sted i Storbritannien, og som ildevarslende nok har de britiske myndigheder som afsender.

 

Som da den canadiske journalist og aktivist Lauren Southern i marts blev nægtet indrejse – permanent – med den begrundelse, at hun udgjorde en trussel mod vitale interesser i Storbritannien. Det var nu ellers Lauren Southern, der var truet af rasende muslimer, da hun i sommeren 2017 som et socialt eksperiment uddelte flyers i det indvandrertunge Luton med teksten: ”Allah er homosexuel” og ”Allah er transsexuel”. Nu er hun permanent udelukket fra at rejse ind i Storbritannien.

 

Eller da lederen af det østrigske Generation Identitaire, Martin Sellner, og hans amerikanske kæreste, Brittany Pettibone, få dage tidligere blev nægtet indrejse og tilbageholdt, fordi Sellner ville holde en islam-kritisk tale på ytringsfrihedens ypperste talerstol, Speakers Corner ved Hyde Park. Og da den kendte aktivist Tommy Robinson efterfølgende ville holde Sellners tale i hans sted, blev han stoppet af politiet og nægtet at tale.

 

Eller hvad med youtube-komikeren Mark Meechan – også kendt under navnet Count Dankula – som det skotske retsvæsen brugte hele to år på at retsforfølge, fordi han havde lagt en film på youtube med sin kærestes mops, Buddha, som han havde tillagt nazi-sympatier og lært at heile for at drille hende. Mark Meechan blev i marts idømt en bøde på £ 800 for at have oppisket til racehad.

 

Eksemplerne på de britiske myndigheders angreb på ytringsfriheden er mange, de kommer med tiltagende hyppighed og ledende politikere går i front. Som f.eks. Londons borgmester, Sadiq Khan, der for nylig iværksatte en regulær kampagne for censur på de sociale medier for at forhindre, at muslimer som ham selv ikke blev fornærmet.

 

Tommy Robinson, den kendte aktivist og islam-kritiker, der er hovedarrangør af søndagens demonstration, har i særdeleshed mærket myndighedernes forsøg på at få ham til at tie. I den mere uhyggelige ende, blev han i 2014 idømt 18 måneders fængsel for at have givet forkerte oplysninger om et huslån. I sig selv en hård straf forseelsens grovhed taget i betragtning. Men ikke nok med det: Han blev med fuldt overlæg placeret i en celle med militante islamister, så de rigtig kunne tæve ham. Hvad de også gjorde.

 

På denne baggrund er en demonstration for ytringsfrihed ikke alene berettiget og relevant – det er også i 11. time, at der bliver råbt vagt i gevær, hvis briterne skal bevare den (ytrings)frihed, de historisk har været så berømte for at forsvare. I Trykkefrihedsselskabet bakker vi op om forsvaret for ytringsfriheden. Derfor er vi naturligvis også at finde ved Whitehall søndag eftermiddag.

 

http://www.breitbart.com/london/2018/04/27/watch-tommy-robinson-count-dankula-raheem-kassam-others-declare-may-6th-day-freedom/

http://dayforfreedom.com/

http://www.trykkefrihed.dk/hvem-er-englands-modigste-mand.htm

 

Læs også
Facebook truer med lukning af Trykkefrihedsselskabets side for at nævne Tommy Robinsons navn
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…