Hvad mener Alternativet om islam og indvandringen? Det er svært at få rede på, når man læser om nogle af deres folketingskandidater

Hvad mener Alternativet om rettro islam? Arkivfoto fra Hizb ut-Tahrirs møde i Nørrebrohallen

KOMMENTAR: Når dagens læsning af grusomheder ude i verden og herhjemme samt politiske dumheder har fået magtesløsheden til at gribe mig, og humøret er helt nede i kulkælderen, er der én ting, der redder min dag, nemlig et kig ind til Alternativets mødelokale, hvor de folkevalgte (jo, det er de, tro det eller ej!) taler om, hvordan de skal redde verden. Det ser noget sjovere ud, end de møder, jeg  deltager i.

 

Partipolitisk arbejde er dog ikke sjov det hele. Det kan for mange partier være hårdt arbejde, når der skal skaffes kandidater til både kommunerne, regionerne og Folketinget. Her har Alternativet det nok lidt nemmere end andre, for hvem vil ikke gerne have grin og sjov hver dag på kontoret, en fed hyre og samtidig kunne føle sig som et langt bedre og inkluderende menneske end alle andre.

 

For den rene er alting rent

Ikke et ord om Alternativets CO2 overforbrug, om borgmesteren, der lavede en Kastberg, lidt for  klamme ”kunstneriske” fotos, tylsskørtedans med luftkys, donationer fra skattely, som partibossen bestemt ikke vil betale tilbage, selv om ingen mere vedholdende end han har harceleret over penge i skattely. Pengene kan ikke betales tilbage, for de “er i øvrigt også brugt for længst”.  

 

Så er der frit slag for den skatteyder, der uretmæssigt får restskat udbetalt, men nægter at tilbagebetale beløbet, for ”pengene er i øvrigt også brugt for længst.”  

 

De tilvandrede kandidater

Ulempen ved at have etableret et parti (eller en bevægelse, som de selv kalder det), der er en krydsning mellem Det Radikale Venstre og Enhedslisten, er, at partierne må konkurrere om vælgerne.

 

Men heldigvis er der mange fra 3. verdenslande (læs muslimer) i landet, som meget gerne vil repræsentere deres egne landsmænd. Og fordelen er, at de i et så lille sprogområde som Danmark, hvor rigtigt mange vælgere slet ikke taler dansk, oven i købet kan kommunikere på de fremmedes sprog.

 

For moderat til Alternativet

Partiets første folketingskandidat med udenlandske rødder, Uzma Ahmed, holdt ikke længe. Hun havde endog være med til at stifte Alternativet. Imidlertid havde hun fået partiets politik i den gale hals og troede åbenbart, at partiets linie var at sende udlændinge hjem, der ikke ville Danmark.

 

“Hvis man ikke gider at lære dansk eller ikke går ind for ligestilling, så skal vedkommende sendes tilbage til sit hjemland. Man kan simpelthen ikke være her”, sagde hun til Politiken.

 

Så hun fik først en fire-ugers mundkurv på, så hun ikke kunne skade det nye parti op til valget i 2015, og så var det slut med den folketingskandidat. Hun var for moderat til, at partiet kunne bruge hende.

 

Den allestedsnærværende eks-SF’er Özlem Cekic blev så chokeret over Uzma Ahmed, at hun på Twitter skrev: ”Er dét det inkluderende samfund, Alternativet snakker om! Hvor er det skuffende at tale hadet efter munden.” (min kursivering). Hvorfra lærer hun dog den slags besynderlige udtryk?

 

Talsmand for Grimhøjmoskeen

Den næste i rækken af folketingskandidater af udenlandsk herkomst var partiet heller ikke så heldig med. Mohammed Sabah Ahmad blev kendt som ham, der i 2010 sendte en bombetrussel mod Aarhus Universitet, fordi han så nødigt ville til eksamen! Da det lød bedre, at det var en teenager, der var så dum, løj han om sin alder.

 

Alt blev dog tilgivet i Østjyllands Storkreds, hvor Ahmad var stillet op. Han var lige en mand efter partiets hoved, også selv om han havde været talsmand for Grimhøjmoskeen, som blandt andet er kendt for at være den moské, hvor flere muslimer tilknyttet Islamisk Stat i Syrien har haft sin gang.

 

Ahmad forklarer, at som troende muslim var der ikke andre moskeer i Århus. Der synes dog på det tidspunkt at have været femten at vælge imellem.

 

Var det mon kun en procedurefejl, der ødelagde hans chancer for at komme i Folketinget og tale om alle sine planer for et islamisk paradis? Eller kunne det også være, fordi han sammenlignede Israel med Hitler  som beskrevet i Ekstra Bladet? I hvert fald røg endnu en folketingskandidat i svinget.

 

Men Alternativet har åbenbart ikke tænkt sig at give op.

 

Pakistanske stridigheder

Pakistaneren, Sikandar Siddique, er nu blevet spidskandidat.

 

Han var tidligere involveret i noget, der lignede en fejde mellem pakistanske klaner i Det Radikale Venstre. Og partiet trak vist vejret lettet, da Siddique i 2005 forlod partiet i Københavns Kommune.

 

Siddique skabte for meget uro med interne stridigheder fra Pakistan, der blev overført til dansk politik.

 

“Wallait Khan og Siddique er ikke bare på kollisionskurs, fordi de ikke kan lide hinanden. Der er en organisationskultur, som gør, at konflikten bliver mulig. Siddique og Khan har deres egne støtter blandt dansk-pakistanere, som bekender sig til to forskellige fronter. Det er en forlængelse og en udløber af nogen af de konflikter, vi ser i Pakistan”, sagde lektorTallet Shakoor dengang om striden mellem de to grupper.

 

Nu har han i bogstaveligste forstand fået en ny legeplads.

 

Siddique har tilsyneladende tidligere været knyttet til Hizb ut-Tahrir. Hizb ut-Tahrir tordner som bekendt mod deres tilhængeres deltagelse i demokratiet.

 

Skulle københavnerne kunne huske Siddique fra tidligere, så han også ryger i svinget, er der stadig mange af tage af.

 

Imod burkaforbud

F.eks. Qasam Nazir Ahmad, der præsenterer sig som cand.merc., regionsrådsmedlem og folketingskandidat for Alternativet og tidligere har været kandidat hos Venstre. Han er hoppet over til det sjovere Alternativet. Men partihoppet kan jo også skyldes, at han går ind for burka.

 

Han er imod, at staten med burkaforbudet kan føre kontrol med muslimske kvinder. Det skal muslimerne nok selv sørge for, og det sker bedst ved at hylle dem ind i teltlignende sorte stoffer fra top til tå, så de bliver usynliggjort.    

 

Han er endvidere gået i Özlem Cekic’s fodspor og har afholdt den muslimske eid i Folketinget sammen med Josephine Fock. Det havde måske nok været lidt sværere for ham at få Venstre til at hoppe med på den galej.

 

Godt beskyttet bag koranklodser, kan islam udfolde sig i vores parlament, når partiernes muslimske medlemmer føler trang til at demonstrere deres herrefolksmentalitet. Og der er altid en dansk politiker, islamisterne kan overtale til at leje et lokale.

 

I Bashy Quraishy Hjørne er Qasam Nazir Ahmad inviteret ind for at tale om sig selv. De to ”danskere” pludrer lystigt sammen på en slags engelsk, og til sidst (min. 24.20) fortæller folketingstingskandidaten danskerne, hvorfor de skal stemme på ham. Ikke på dansk selvfølgelig, så forhåbentlig forstår hans potentielle vælgere hans engelske. Se Youtube her.

 

Kan Alternativet have mistet pusten, efter at 1250 medlemmer har forladt partiet, og det halve af partiets folketingsmedlemmer er flygtet til jobs, de ”ikke kan sige nej til”? Nej, det bekymrer ikke partibossen. ”Vi har aldrig stået stærkere”, siger Elbæk til det forbløffede TV2.

 

Uffe Elbæk hos Clemens

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…