Afviste asylansøgere fra Danmark nægtes indrejse i Tyskland – en utålelig, men selvforskyldt situation, lyder det fra Martin Henriksen

Wikipedia

De er blevet nægtet asyl i Danmark. Og nogle af dem er indstillet på frivilligt at rejse ud af landet. Men alligevel hænger Danmark på mange af dem.

 

Men det er vores egen fejl. Vi skulle aldrig have ladet dem komme ind i landet, lyder det fra Martin Henriksen (DF), efter at de tyske grænsevagter nu er begyndt at nægte afviste asylansøgere fra Danmark indrejse i Tyskland.

 

Over tusinde er blevet nægtet indrejse i Tyskland fra Danmark

I løbet af årets første ti måneder er over tusinde migranter med afslag på asyl i Skandinavien blevet nægtet indrejse i Tyskland og sendt retur til Danmark.

 

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

 

”De har imidlertid ikke de nødvendige papirer til indrejse – i det omfang de i det hele taget har identitetspapirer på sig,” hedder det ifølge avisen fra det tyske forbundspoliti.

 

I torsdags gennemførte det tyske forbundspoliti med ikke færre end 50 mand en omfattende kontrol af rejsende, der kom med færgen fra Rødbyhavn.

 

”I forbindelse med aktionen henviser det tyske politi til, at de mange mennesker, er i 2015/16 tog til Skandinavien for at søge asyl, nu er på vej retur efter at have fået afslag,” skriver Lolland-Falsters Folketidende.

 

Martin Henriksen: Tyskerne er i deres gode ret

Hos Dansk Folkeparti vil udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen ikke kritisere de tyske myndigheder for at nægte indrejse til afviste asylansøgere fra Danmark.

 

Tværtimod er er tyskerne i deres gode ret, understreger Henriksen.

 

”Den tyske grænsevagt er i sin gode ret til at afvise folk uden de nødvendige papirer til indrejse eller mangel på papirer i det hele taget. Det samme gør vi ved danske grænse,” siger Martin Henriksen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Hvis vi af den grund har problemer med at få dem ud af landet, er problemet selvskabt.”

 

Skyldes mangel på døgnbemandet grænsekontrol

Martin Henriksen mener således, at det selvskabte problem ligger hos Folketingets flertal, som ikke vil være med til at etablere fuld grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

 

”Sagen her viser jo endnu engang, hvor vigtigt det er, at Danmark gennemfører fuld grænsekontrol og afviser asylansøgere ved grænsen, da de jo kommer fra et sikkert land,” påpeger Martin Henriksen og understreger:

 

”Vi har kun forpligtet os til at tage imod folk, der er på flugt fra forfølgelse, og det er man ikke, når man kommer fra Tyskland.”

 

Martin Henriksen oplyser, at han nu vil kontakte justitsministeren for at høre, hvordan han har tænkt sig at løse problemet med de afviste asylansøgere, som Tyskland nu sender retur til Danmark.

 

Som Martin Henriksen påpeger, så afviser også Danmark folk, der forsøger at komme ind i landet fra Tyskland.

 

Siden den midlertidige grænsekontrol blev indført den 4. januar 2016 og til og med den 22. november i år er således i alt 6.960 personer nægtet indrejse i Danmark fra Tyskland, fremgår af Rigspolitiets opgørelser.

 

Over tusinde afviste er hjemsendt i år

På trods af problemer med indrejse i Tyskland for afviste asylansøgere har Rigspolitiets Nationalt Udlændingecenter i perioden januar – oktober i år hjemsendt 1.080 afviste asylansøgere, hvoraf de 478 er sendt retur til andre EU-lande i henhold til Dublin-forordningen.

 

Det er den aftale, der giver en medlemsstat mulighed for at returnere en asylansøger til det land, hvor vedkommende først har søgt asyl. Altså de såkaldte asylshoppere.

 

Desuden har Rigspolitiets Nationalt Udlændingecenter i samme periode udvist 953 personer, der havde ulovligt ophold, således at de samlede udvisninger i perioden løber op i alt 2.033 uønskede personer, fremgår det af de seneste opgørelser.

 

Overtræder ingen konventioner ved at nægte indrejse

Tilbage er altså alligevel personer, som det tilsyneladende bliver svært at få ud af landet, og som aldrig skulle have været lukket ind.

 

Danmark overtræder som bekendt ikke FN’s Flygtningekonvention ved at nægte dem adgang til landet, selvom de siger ”asyl”. Det har selv Institut for Menneskerettigheder erkendt.

 

Men sådan ønsker et flertal i Folketinget altså ikke, at det skal være.

 

Her kan du læse hele artiklen i Lolland-Falsters Folketidende:

https://folketidende.dk/Lolland/Afviste-asylansoegere-blev-stoppet-paa-vej-mod-syd/artikel/492046

 

Læs også om afvisning af asylansøgere ved grænsen:

https://www.bt.dk/danmark/eksperter-slaar-fast-jo-asylansoegere-maa-godt-afvises-ved-graensen

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…