Venstre-mand: EU er lige her iblandt os – bør aktivt bruges til at fremme danske synspunkter

 EU er lige her for næsen af os!

Ofte betragtes EU som noget fjernt og dermed for os lidt uvedkommende, måske ligegyldigt, – men i virkeligheden er EU lige her iblandt os.

 

Det bør vi i højere grad tage til os. Vi bør aktivt bruge EU til netop at fremme danske eller i hvert fald nordiske synspunkter.

 

EU er på én og samme tid en kompleks, -men også en såre enkel størrelse.

 

Kompleks, fordi EU blander sig i alle mulige detail spørgsmål, som ofte griber ind i hinanden, hvorfor resultatet en gang imellem faktisk fortoner sig et lidt andet sted, end det var meningen.

 

Men samtidig også en enkel størrelse, fordi der i mange afgørende problemstillinger kræves enstemmighed, hvilket i sagens natur kan være noget svært at opnå – med så mange forskellige medlemslande, der hver især forfægter deres nationale synspunkter med det resultat, at processen bliver meget langstrakt og besværlig, -enkelte gange næsten umulig.

 

Vel er der ting i EU-samarbejdet, som kan gøres bedre, meget bedre endda. Det er klart den væsentligste opgave i Europa samarbejdet.

 

Vi kan f.eks. ikke være tjent med asiatiske chauffører, der under kummerlige vilkår og næsten uden løn, ruller rundt på vores landeveje, hvormed vores arbejdsmarked går i stykker.

 

Det har aldrig været intentionen med arbejdskraftens fri bevægelighed. Det skal og kan gøres bedre.

 

Det gøres imidlertid ikke ved at melde sig ud af EU. Ej heller ved at man som EU-modstander og stemmesluger, tager til EU med det umiddelbare sympatiske formål at ville rydde op i fup og svindel i EU-systemet, for så selv at blive taget i at svindle med betroede EU-midler velsignet langt oppe i partiets top.

 

Alle midler i EU er almindelige nationale skattekroner også Meld og Feld midler.

 

EU Parlamentet bestyrer ca. 2,5% af Danmarks statsbudget og vi får vel godt halvdelen tilbage mest i form af landbrugsstøtte.

 

England melder sig ud nu. Selv om forløbet har været nær kaos, kommer England med tiden til at leve fint med det, dog under andre forudsætninger og vilkår.

 

Ligeledes kommer EU også til at leve med brexit, det drejer sig blot om at indstille sig på de nye betingelser.

 

Usikkerhed om vilkår i fremtiden er den værste hindring for job og erhverv.

 

Når alle kender betingelserne, kører verden såmænd videre muligvis med andre konstellationer, idet der hver morgen stadig er et marked for sultne mennesker.

 

De samme mennesker skal såmænd nok også have nogle møbler at sidde på, må man gå ud fra.

 

Vi er altså en integreret del af EU. Derfor bør vi styrke vores danske repræsentation og røst i EU, fordi vi nu engang har tilvalgt os det europæiske samarbejde, – og det er her lige foran næsen af os.

 

Simon Ø. Simonsen (V) folketingskandidat Østjyllands Storkreds

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…