Man bliver i godt humør af filmen “BARE JULIET”: En chance nummer to i livet

**** 4 stjerner ud af 6

 

Den engelske forfatter Nick Hornby (født 1957) står bag små romanperler som ”High Fidelity”(2000) og ”About a Boy” (2002), der begge er lavet til film. Han har også skrevet manuskript til Lone Scherfigs fremragende film ”An Education” (2009) og er nu aktuel med et filmmanus baseret på hans bog ”Bare Juliet” (originaltitel: ”Juliet, Naked” (2009).  
  

 

BARE JULIET demonstrerer, at med en god manuskriptforfatter kan det aldrig gå helt galt, og såvel replikker som dialog sidder stort set i skabet.  Instruktøren er amerikanske Jesse Peretz, der bl.a. har instrueret komedierne ”The Chateau” (2001) og ”Our Idiot Brother” (2011).

 

Handling
Knapt 40-årige Annie (Rose Byrne) lever på 15. år i parforhold med Duncan (Chris O’Dowd). Det går ikke så godt. Duncan er fanatisk optaget af indie-musikeren Tucker Crowe (Ethan Hawke), og Annie har svært ved at forstå kærestens dyrkelse af en person, der forsvandt fra scenen og mediernes søgelys for 25 år siden. Ja, Duncan har ligefrem indrettet et fan-tempel i kælderen, hvor han samler alt (fotografier, avisudklip, pladecovers mv.), hvad han kan opspore om det forgudede idol.
   

 

En dag bliver en demoversion af Tuckers 25 år gamle hit-LP bragt med posten. Duncan går næsten i ekstase over denne ukendte skat og skriver en begejstret anmeldelse på sin fanside på nettet. Da Annie under pseudonym kommenterer kritisk på tråden, får hun lige pludselig svar fra Tucker – sådan ud af det blå. Tucker, viser det sig, lever i bedste velgående, og en mail-korrepondance mellem to midaldrende mennesker med vidt forskellige liv bag sig går nu i gang.
  

Kontakten bliver springbrættet til store forandringer, der giver både Annie og Tucker mulighed for at revidere deres hidtidige tilværelse. De får en chance nummer to i det liv, de begge oplever som brolagt med forkerte valg.

 

En film man kommer i godt humør af
”Bare Juliet” placerer sig inden for komediegenren og portrætterer sine tre uperfekte hovedpersoner med humor, varme og solidaritet. Der er ikke tale om ’en stor film’, men skildringen af hverdagslivets små og store tildragelser – den indviklede kærlighed, de skuffede forventninger, konsekvenserne af valg – er både vedkommende og tankevækkende.
  

Ikke mindst Ethan Hawke dækker sin figur med charme og karisma, og filmen er helt enkelt af den slags, man kommer i godt humør af. I Aftenlandet er det skudsmål ikke til at kimse af.       

 

Længde: 105 minutter

  • Medvirkende: Ethan Hawke, Rose Byrne, Chris O’Dowd m.fl.  
  • Instruktør: Jesse Peretz
  • Manus: Nick Hornby – baseret på hans roman ”Bare Juliet”.
  • Premieredato: Torsdag d. 20. september     

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…