I Danmark vil vi have lov at ryge, drikke og svine i fred!

En udenlandsk TV reporter har sammenlignet Danmark med Venezuela – og ikke for det gode, og mange har givet til genmæle på de sociale medier for det noget ukorrekte billede af vort land. Set fra indenlandsk side er der alligevel noget, man kan undre sig over i den måde, Danmark regeres på.

 

Vi vil ikke hæve prisen på cigaretter – siger Liselott Blixt fra DF, da det vil give social slagside, for så har fattig-Carina ikke råd til så mange smøger! Det ville ellers være til gavn for mange unge, der ikke ville begynde at ryge og derved få ødelagt en del leveår. Jeg har haft 2 i familien, der døde af KOL, hvor de 10 sidste år var pinefulde – og desuden døde de 10 år for tidligt.

 

Man har nu fundet ud af, at rige folks børn drikker mere end fattige folks børn, hvilket vel også giver en slags social slagside – men det er ikke så stort et problem, for de rige har godt af at få skrumpelever. De har i forvejen mange privilegier. Nu vil røde partier indføre formueskat og en større arveafgift. Så har de rige heller ikke råd til at drikke så meget! Det er måske derfor Nicolai Wammen fra S altid taler mod højrefløjens topskattelettelser – i stedet for velfærd! Måske er det omsorg for de rige, som ikke skal have råd til at drikke mere end de fattige?

 

Hvad angår organdonation vil man ikke indføre en logisk og nem måde, så man automatisk er organdonor, medmindre man siger fra. Det vil Mette Abildgaard fra K ikke være med til, for det vil måske ramme hjemløse, der ikke kan finde ud af at sige nej – altså igen social slagside. Når man har haft en syg i familien, der blev hjulpet ved en organdonation, vil man ikke være i tvivl. Hvis man ikke er organdonor, bør man også sige nej til selv at få et organ fra en afdød!

 

Der er meget, der giver en social slagside, og det er måske også derfor, man ser det store svineri i de danske gader, hvor der ligger cigaretskod over det hele. Der burde falde store bøder, men så vil fattig-Carina igen skulle have pungen frem – og den er altid tom!

 

Den dag, hvor man har et DNA register over alle – i dag er det kun politiet og nogle private, der har et, men når det kommer, vil man faktisk kunne tage et – ikke for gammelt – cigaretskod og finde frem til ejeren! Man kunne også finde forbrydere, der i årevis har gemt sig. I USA fandt man via et privat DNA register et familiemedlem til en seriemorder og fandt derved forbryderen, som efter at have dræbt mange mennesker kunne drages til ansvar. I Tyskland var der en seriemorder, som endda havde efterladt et barnelig i en klit på den jyske vestkyst. Først efter mange år og flere drab på børn blev han fanget. I dag, hvor en forbryder kan vandre ud af et dansk fængsel ved at bytte tøj med en besøgende, bør man tage alle metoder i brug for at fange forbrydere.

 

Et DNA register vil kunne spore familiemedlemmer til et barn, der er født via et fertilitetscenter. I Sverige skal barnet, når det fylder 18 år, kunne få oplyst, hvem der er faderen. Egentlig ville det være rimeligt, at en far skulle hjælpe med at betale for et barns opvækst. På grund af anonymitet er det danske fertilitetssystem populært, men om nogle år, kan børnene måske selv via et DNA register finde ud af, hvorfra de stammer. Så vil Sporløs på TV ikke længere være nødvendig.

 

I Sverige har der i den seneste tid været over 100 påsatte bilbrande, og forsikringsselskaberne skal betale – men det ville være mere rimeligt og mere forebyggende, hvis forbryderne selv skulle betale – om det så kun var 100 kr. om måneden gennem et helt liv – stigende efter højere indtægt. Giver det social slagside at lade forbryderne betale for den skade, de forvolder – lige fra smøger smidt på gaden til ødelæggelse af ting og til erstatning for deres vold overfor andre?

 

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…