Vild biljagt efterfulgt af skud i Rødovre, også skud i Albertslund – nu indfører politiet visitationszoner

Tordag aften blev der skudt to stedet på Københavns Vestegn: I Albertslund og i Rødovre.

 

Under skyderiet i albertslund blev en 20-årig mand ramt af skud i benet, men meldes uden for livsfare.

 

I forbindelse med efterforskningen har politiet fundet en pistol nær gerningsstedet, som kan være brugt i forbindelse med skyderiet.

 

Politiet har en konkret mistanke om, hvem der stod bag skyderiet i Albertslund i går umiddelbart før kl. 17.36, hvor en ung mand blev ramt i benet.

 

Derfor opfordrer politiet nu gerningsmanden til at melde sig selv:

 

– Vi leder efter ham og vi finder ham. Han ville gøre det nemmere for sig selv ved at melde sig med det samme, siger politiinspektør Mikael Wern.

 

Københavns Vestegns Politi opfordrer i øvrigt vidner om at melde sig, hvis de har informationer om skyderiet i Albertslund, som fandt sted ud for Storkens Kvarter 8A..

 

Skyderi i Rødovre

Senere torsdag umiddelbart før kl. 23.57 blev der skudt nær en tankstation på Roskildevej 360 i Rødovre.

 

Inden skyderiet havde der været en biljagt mellem flere biler. I forbindelse med skyderiet blev en passager i en af bilerne ramt af et strejfskud i foden. Den 18-årige mand, der blev ramt, har ikke været i livsfare.

 

Efter skyderiet i Rødovre har politiet fundet de mulige gerningskøretøjer. Den ene bil blev fundet i brand kl 0027 ved Smørmosestien i Bagsværd. Den anden bil er fundet af politiet her til formiddag ved Absalon Camping i Rødovre ikke langt fra gerningsstedet. Findestedet undersøges lige nu.

 

Der er intet der tyder på at der forbindelse mellem skyderiet i Albertslund og Rødovre.

 

Visitationszoner

 

På baggrund af skyderierne i Albertslund og Rødovre i går torsdag, har politidirektøren for Københavns Vestegns Politi i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Albertslund og Rødovre fra i dag fredag den 8. juni 2018 kl 18 til fredag den 6. juli 2018 kl 18.

 

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

 

Baggrunden for beslutningen er to skudepisoder med 6 timers mellemrum. Torsdag kort før kl. 1736 blev der affyret op mod 15 skud ved Storkens Kvarter 8A, hvor en 20-årig mand blev ramt af skud i benet. Senere på aftenen umiddelbart før kl. 23.57 blev der skudt i Rødovre nær ved en tankstation på Roskildevej 360. I forbindelse med skyderiet blev en 18-årig mand ramt af et strejfskud i foden.

 

Samtidig indfører Københavns Politi visitationszone i den del af Husum, der støder op til Rødovre. Det sker fordi det er politiets billede, at skyderiet i Rødovre grundes i en konflikt om det lokale hashmarked mellem grupperinger i Husum og Rødovre.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…