300 afrikanere stormede den franske nationalscene … for at få kontakt med en minister

 

PARIS: En halv snes illegale afrikanske indvandrere forsøgte at trænge ind i Comedie Francaise – det franske modstykke til Det kongelige Teater i København.

 

Det lykkedes sikkerhedsvagter at sætte dem på porten. Men så tilkaldte de forstærkninger, så 2-300  indvandrere fra lande syd for Sahara udgjorde en forstærket angrebsstyrke.

 

Dem kunne teatrets egne sikkerhedsfolk ikke stille noget op imod, men så rykkede hjelmklædte urobetjente op. De brugte tåregas og knipler til at jage afrikanerne væk.

 

Det viste sig, at de ville have nationalscenens direktør til at skaffe dem adgang til den franske indenrigsminister Christophe Castaner. Han var ikke i teatret som tilskuer til en Victor Hugo-klassiker, for han havde fuldt op at gøre med at lede ordensmagtens indsats mod de gule jakkers demonstrationer ved Triumfbuen og på Champs Elysées.

 

Men de illegale indvandrere mente, at Castaner var den rette til at skaffe dem “papirer” . Altså opholdstilladelser med ret til asyl og offentlig støtte.

 

Det var han nok også, men han valgte at belønne afrikanernes teaterbesøg med at lade et jerntæppe gå ned for deres fortsatte optræden i Comedie Francaise.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…