10.000 migranter ankom til Spanien i oktober – nu er socialisterne blevet bange

Migranter kommer sejlende fra Afrika til Spanien

Spaniens borgerlige ministerpræsident gik af i juni måned. Og en ny socialistisk regeringen med den socialdemokratiske ministerpræsident kom til.

 

Nu skulle indvandringspolitikken være ‘human’ og dørene åbnes på vid gab for asylansøgere.

 

De skibe, der blev afvist i Italien, kunne sejle til Spanien, hvor migranterne kunne gå i land.

 

Under stor mediebevågenhed modtog Valencia i midten af juni 630 passagerer på flygtningeskibet “Aquarius”.

 

Rygtet løb stærkt. Og snart kom den ene båd efter den anden med migranter sejlende ind til de spanske kyster.

 

Problemerne begyndte at tårne sig op. Der skulle skaffes læger, psykologer og boliger. De mange uledsagede flygtningebørn, der ofte er unge mænd, volder særlige problemer. Omkring 7000 er ankommet fra Marokko alene i år.

 

Spanien blev hovedporten for migranter, der ville ind i Europa.

 

Migranterne har omlagt deres rute fra det østlige Middelhav til den vestlige del, så de kommer til spanien og ikke Italien, der har lukket sine havne.

 

Desuden er der et vedvarende pres på grænserne til de to spanske enklaver i Nordafrika, Ceuta og Melilla.

 

Mellem januar og midten af oktober i år nåede 41.646 mennesker den spanske Middelhavskyst, tre gange så mange som sidste år. Det skriver Die Welt.

 

Ifølge de seneste tal fra FN og UNHCR var der indtil den 21. oktober ankommet 50.101 migranter til landet. Heraf 44.512 over vandet hvilket er en stigning på 199 % ift. 2017. Ceuta og Melilla har registreret 5.639 migranter som er en stigning på 10 %.Langt de fleste kommer fra Afrika og land i Sub-Sahara. Det er Guniea med en andel på 22 %, Mali på 17 %, Elfenbenskysten med 9 % og Gambia med 7 %. To lande i det muslimske Nordafrika, Marokko med og 9 % Algeriet med 6 % ligger dog også højt.75 % anføres som værende mænd. 10 % kvinder og 15 % mindreårige. (document.dk

Selv om de fleste af de nyankomne gerne vil videre til Tyskland og andre europæiske lande, så hænger en stor del af dem fast i Spanien, fordi de ingen papirer har.

 

De har ødelagt deres pas, så de ikke kan sendes tilbage. Og myndighederne kan kun tilbageholde migranter i lejre i 60 dage efter ankomst.

 

I forvejen er der en million papirløse migranter i Spanien.

 

Og antallet af asylansøgere er fortsat med at stige under den ny socialistiske regering. Alene i oktober måned kom det op på 10.000 asylansøgere. (Die Welt)

 

Flere end nogensinde før.

 

Talsmanden for International Organization for Migration (IOM) siger: “Aldrig før er der kommet så stort et antal”. (Die Welt)

 

Og denne virkelighed har gjort socialisterne bange.

 

De venstreorienterede begyndte hurtigt at få nok af deres egen politik.

 

Allerede kort tid efter sin tiltrædelse begyndte den socialistiske premierminister at sende migranter tilbage til deres hjemlande. En af de første officielle handlinger var et besøg i Marokko, der blev lovet mere økonomisk støtte til gengæld for at tilbageholde flygtningene, skriver Die Welt.

 

Derudover vil det marokkanske politi fra Madrid modtage 75 terrængående køretøjer til patruljering af kysten samt de to spanske enklaver Ceuta og Melilla.

 

Tusindvis af afrikanere er kommet ind i Europa ved at krydse grænsen til de to enklaver.

 

Der er nu bygget et seks meter højt hegn med pigtråd og barberblade. Men alligevel er der kommet 5200 afrikanere over grænsen.

 

Men nu har marokkanerne tilladt de spanske myndigheder at sende ilegale indvandrere tilbage over grænsen til det marokkanske politi.

 

De regeringen, der går ind for åbne grænser, har det svært i Vesteuropa: Frankrig, Tyskland, Sverige – for nu at nævne nogle af dem.

 

Det bliver interessant at se, hvordan Demokraterne i USA vil forholde sig til migrantstrømmen mod USA, nu de har fået flertallet i Repræsentanternes Hus.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…