Video: To unge kørte 240 km/t på hovedvej, mens de filmede sig selv – men der var noget, de ikke havde taget højde for

Foto: Politirapporten Midt og Vestjylland
Udskriv

To unge kørte i bil med vildt høj fart på hovedvejen mellem Holstebro og Skjern. De optog sig selv på video, og her er der billeder af speedometeret, hvor nålen står på 240 km/t!

 

TVMIDTVEST bringer et klip fra videoen, hvor speedometeret er med.

 

Man kan ikke få noget klart indtryk af, hvem de unge er, da billederne af deres ansigter er slørede. Der foreligger ikke yderligere oplysninger, bortset fra, at chaufføren dengang var 20 år.

 

De to er tydeligvis begejstrede over, hvad de laver.

 

Men der var lige noget, de havde glemt at tage højde for.

 

Deres video havnede på Facebook. Formentlig har de selv lagt den ud. De glemte bare, at Facebook i dag bliver overvåget af folk fra en helt anden verden end deres egen.

 

Læs også
15 minutter i Holstebro centrum viser, hvor hurtigt islamiseringen sker i Danmark

Et forsikringsselskab spottede videoen. De underrettede politiet, og så rullede sagen.

 

Videoen fældede dem

Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi, er stærkt forarget over de unges vanvidskørsel:

 

”Kort og godt – jeg væmmes over en sådan adfærd,” siger han til TV MIDTVEST.

 

Politiet kalder den slags for ”fartpral”.

 

Chaufføren kom for retten. I byretten blev han dog frikendt, fordi retten ikke mente, at videoen var et bevis for, at han faktisk havde kørt over 161 km/t. Det er grænsen for, hvornår man mister kørekortet.

Læs også
Tre kvinder fra Holstebro skulle hygge sig på dansegulvet – men det var slut, da tre indvandrere begyndte at befamle dem på intime steder

 

Men Vestre Landsret brugte videoen som bevis for, at bilen havde kørt over 161 km/t. Derfor røg chaufførens kørekort, og han fik en bøde på 8.000 kr. oveni.

 

Det var ikke kun billederne af speedometeret, der udløste dommen. Retten lagde vægt på andre ting:  Lyden, accelerationen og den fart, landskabet farer forbi med, tyder på, at farten var mindst 161 km/t.

 

Frygter flere videoer

Politiet erklærer sig tilfredse med dommen. Godt nok blev den unge mand ikke dømt for de 240 km/t, som speedometeret viste. Men dømt blev han altså.

 

”Det gør, at vi en anden gang også vil prøve det ved retten, hvis vi får en lignende sag,” lyder det fra Henrik Glintborg.

 

Læs også
14-årig dreng stod bare og ventede, så kom tre vanvidsbilister fræsende – den ene ramte drengen og har ødelagt begge hans ben

Han frygter, at den slags videoer breder sig på de sociale medier.

 

”Jeg tror faktisk, det er en del af vores kultur nu – med mobiltelefoner – at vi skal lægge vores adfærd op.”

 

Barnligt behov for at vise sig frem

De to unge på videoen virker fuldstændig ligeglade med konsekvenserne af deres handlinger. De har ingen tanke på, at de kan slå andre ihjel. Risikoen for dem selv spiller åbenbart heller ikke den store rolle.

 

Det hele går ud på, at de skal føle en form for berusende almagt. De kan bare det hele, de kan sprænge alle rammer. Og de har tydeligvis et barnligt behov for at vise sig frem for andre.

 

Henrik Glintborg fra politiet har givetvis ret i, at den slags vild kørsel med video og Facebook involveret bliver mere udbredt.

 

Det er ikke bare farligt. Det er også et tegn på, at velkendte dyder i det danske samfund ødelægges – såsom omtanke, ansvarlighed og hensyn til andre.

 

Her bliver disse dyder kørt over med 240 km/t.

 

Se videoen her:

 

http://www.tvmidtvest.dk/artikel/video-filmede-vanvidskoersel-men-politiet-saa-med

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ