Pernille Vermund: “Naive danske politikere støtter terror for dine penge”

Formanden for Nye Borgerlige er hovedrystende. Hun skrev i går mandag i eb.dk et indlæg, hvor hun beskyldte danske politikere for at støtte terror med danske skattekroner. Hun skrev blandt andet om de danske politikere:

 

“Hvad fanden havde de regnet med?

 

Det var min første reaktion, da jeg hørte, at dansk støtte på godt og vel 50 millioner kroner til et syrisk politikorps er endt i terroristers og ekstremisters lommer.

 

Afsløringerne kan man se i aften på BBC, som afdækker, hvordan både britiske og danske politikere er blevet snydt til at tro, at de støttede et moderat og fornuftigt forsøg på at opretholde lov og orden i Aleppo under borgerkrigen.

 

Pengestrømmen, som nu efter BBC’s afsløringer er blevet stoppet, er angiveligt endt hos Nour al-Din al-Zinki, der har allieret sig med Al Qaeda, som finansierer terror over hele kloden og som stod bag angrebet på World Trade Center tilbage i 2001.”

 

Udenrigsministeriets reaktion

Sagen begyndte i foråret, da flere danske medier kastede lys over, at dansk støtte i millionklassen løbende bliver udbetalt til organisationer, der hylder terror.

 

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) lovede den gang at stoppe støtten til de palæstinensiske organisationer, der hylder terrorisme. 

 

Han sagde, at de bevilgede penge blev indefrosset og krævede udbetalt støtte på en halv million US-dollars tilbageført. Det skriver 24Nyt efter udsendelsen i britiske BBC.

 

Data er tilsyneladende slettet fra hjememside

Men er det sket, eller er det bare blevet ved snakken? 

 

Det fremgår ikke af Danidas egen hjemmeside, som er blevet renset for alle oplysninger om støtte til de palæstinensiske arabere og deres organisationer. Også data for tidligere år er af ukendte årsager pludseligt slettet fra siden.

 

Af de arabiske organisationers hjemmesider fremgår det derimod, at støtten er givet og endda stigende for 2017. Beløbet $674.000 står opført som beløb for fordonation.

 

Og i Udenrigsministeriet vil embedsmændene ikke sige noget overhovedet. Det skriver 24Nyt og fortsætter:

 

Udenrigsministeren har desuden lovet en tilbundsgående undersøgelse af sine forgængeres adfærd på dette område. Undersøgelse skulle have været færdig i september, men er endnu ikke kommet, og ingen i Udenrigsministeriet vil svare på, hvornår den er færdig.

 

Formanden for Udenrigspolitisk Nævn Søren Espersen (DF) vil nu have udenrigsministeren til at kaste lys over sagen.

 

”Det lyder mærkeligt”, siger han. “Jeg vil i morgen stille udenrigsministeren en række skriftlige spørgsmål i forbindelse med den her sag. Vi er nødt til at få klarlagt, hvad der foregår, siger Søren Espersen.”

 

Samuelsen får ørerne i maskinen
I foråret 2017 fik udenrigsminister Anders Samuelsen ørene i maskinen, skriver 24Nyt. 

 

Under et besøg i de palæstinensiske selvstyreområder havde han taget 58 millioner skattekroner med sig, som skulle deles ud til en række organisationer, der angiveligt arbejder for fred, menneskerettigheder og kvinders ligestilling.

 

På vejen gjorde udenrigsminister Anders Samuelsen et kort stop hos den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, som fortalte, at Danmark med disse donationer var ude på et skråplan, for en del af modtagerne var kendt for at hylde terrorister, opfordre til økonomisk boykot af Israel og gik ind for staten Israels udslettelse.

 

Udenrigsminister Anders Samuelsen tog dog ikke advarslen så tungt. Han fortsatte uden videre til den palæstinensiske by, Ramallah, på Vestbredden, hvor han delte sine medbragte millioner ukritisk ud til de bemeldte organisationer.

 

En af dem var en en organisation, som netop havde bidraget med penge til at åbnet et kvindecenter, som blev navngivet efter den berygtede kvindelig terrorist Dalal Mughrabi. Dalal Mughrabi skrev sig ind i historien, da hun i 1976 sammen med sine kumpaner kaprede en bus i Israel og dræbte 25 voksne og 13 børn blandt passagererne.

 

Lars Løkke griber ind

Den israelske præmierminister, Benjamin Netanyahu, ringede efterfølgende til statsminister Lars Løkke Rasmussen, og gjorde ham opmærksom på den problematiske pengeoverførsel .

 

Samtidig var sagen begyndt at fylde en del på de sociale medier og i dagspressen.

 

Lars Løkke var øjensynligt enig i det ubetimelige i, at Danmark med sin egen terrortrussel hængende tungt over landet, koranklodeser i gaderne og konstant bevogtning af jødiske institutioner, ikke burde støtte organisationer, der hylder og støtter den arabiske terrorisme.

 

Derfor instruerede statsministeren Anders Samuelsen om at rette op på fadæsen, stoppe sin pengegave og få undersøgt sagen til bunds.

 

Det var de muligvis utilfredse med i Udenrigsministeriet, men det er som bekendt trods alt statsministeren, der bestemmer, så det blev meldt ud, at man ville suspendere støtten og sætte en undersøgelse i gang.

 

 

Pernille Vermund undrer sig

Pernille Vermund fortsætter sit indlæg om sagen med følgende kommentar:

 

“Hvordan kan man være så naiv, at man overfører millioner af dollars i kontanter til grupper i Syrien, som har haft gang i en ret seriøs borgerkrig mellem forskellige islamiske grupper og trosretninger i seks år?

 

Hvordan kan danske politikere tro, at det er netop nu – midt i en muslimsk borgerkrig – at man skal bruge danske skatteyderes penge på at lære arabere om retsstatens principper, domstolenes uafhængighed og politiets rolle som håndhæver af lov og orden?

 

Det er ligeså forudsigeligt, som når braget af europæere, der sprænges i luften i disse år, ledsages af et ‘Allahu Akbar’, at de penge, vi sender til krigende muslimer i muslimske lande, vil blive brugt til at føre krig for og ikke til at holde fred for.”

 

Ander Samuelsen har fået stillet følgende spørgsmål

 

Spørgsmålene lyder bl.a.:

1: Har Danmark – eller har Danmark ikke –  standset de overførsler til de palæstinensiske organisationer, som støtter eller hylder terror, og som udenrigsministeren allerede i juni har lovet at stoppe?

 

2: Har Danmark fået tilbageført de beløb, som allerede var overført til organisationerne og som ministeren efterfølgende garanterede for ville blive krævet tilbage?

 

3: Hvis overførslerne faktisk er stoppet og tilbageført, hvorfor fremgår det så af organisationernes hjemmesider, at beløbet, som de har modtaget i år, er steget?

 

4: Hvad er status på den undersøgelse af midler til palæstinensiske organisationer, som ministeren igangsatte i juni, og som skulle have været færdig i september, og hvad er årsagen til at den forløbig er to måneder forsinket?

 

5: Hvad er grunden til, at alle data om overførsler til palæstinensiske organisationer pludseligt er fjerne fra udenrigsministeriets hjemmeside?

 

24Nyt har sendt disse spørgsmål udenrigsinister, Anders Samuelsen, og afventer svar.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…