Rent hykleri fra danske partier om EU-optagelsesforhandlinger med Tyrkiet

I november besluttede et flertal i Europa-Parlamentet at stemme for, at optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet skulle sættes i bero.

 

Et vigtigt signal at sende til Tyrkiet, der som bekendt overtræder helt basale frihedsrettigheder i en sådan grad, at al snak om optagelse i EU efterhånden må være fuldstændig udelukket.

 

Vi kan eksempelvis konstatere, at Præsident Erdogan og hans følge siden juli 2016 har suspenderet eller arresteret over 45.000 militærfolk, offentligt ansatte, dommere og guvernører. 163 generaler og admiraler svarende til 45 procent af det tyrkiske militær er blevet tilbageholdt.

 

Vi oplever hvordan det politiske parti, HDP får parlamentsmedlemmer arresteret og reelt ikke længere kan arbejde demokratisk og vi oplever hvordan skuespillere, kunstnere og bloggere bliver tilbageholdt fordi de har udtalt sig kritisk om Erdogans styre.

 

Der er med andre ord tale om en alvorlig politisk udrensning fra Erdogan. Han vil lukke munden på oppositionen.

 

Af samme grund var det meget vigtigt, at vi i Folketinget bakkede op om flertallets beslutning i Europa-Parlamentet og stemte for at sætte optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet i bero.

 

Dette er vigtigt, fordi beslutningen i Europa-Parlamentet reelt ingen indflydelse har på Tyrkiets optagelsesforhandlinger, da dette er et anliggende for medlemsstaterne. Men sådan skulle det ikke gå!

 

I stedet besluttede Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og De Radikale at gå stik imod deres egne medlemmer i Europa-Parlamentet og stemme nej til forslaget.

 

Det er alvorligt, at så mange danske partier ikke kan se alvoren i de ting, der foregår i Tyrkiet lige nu. Men det er også i den grad alvorligt, at danske partier på den måde taler med to tunger!

 

De partier, der mener det ene i Europa-Parlamentet og noget andet i Folketinget må melde ud, hvad deres egentlige holdning er! Vi må have klare linjer i denne sag.

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

Kenneth Kristensen Berth MF, EU-ordfører, Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…