Folketingsmedlem for DF: Svendborg Kommune giver køb på børns sikkerhed af hensyn til flygtninge

Colourbox

I sidste uge besluttede økonomiudvalget i Svendborg Kommune, at der kan ansættes flygtninge i praktik uden børneattest.

 

Det er forskelsbehandling af medarbejderne, for selvom der indhentes en attest for en flygtning i den korte periode, personen har opholdt sig i Danmark, ville en dansk medarbejder aldrig kunne opnå samme privilegier med en attest, der eksempelvis kun går ét år tilbage.

 

Det betyder, at Svendborg Kommune reelt forskelsbehandler i ansættelsen på baggrund af etnicitet.

 

Sætter integration over børnenes sikkerhed

Det værste er imidlertid, at kommunen sylter børnenes sikkerhed til fordel for integrationen. Man vil dog lave nogle retningslinjer som erstatning for den manglende attest.

 

Men hvad er det for retningslinjer? Skal man ansætte en mentor, så koster det ekstra ressourcer. Vælger man en mentor uden at tilføre ressourcer, skal tiden tages fra børnene.

 

Hvis en medarbejder skal overvåges konstant af en anden, så er der igen tale om forskelsbehandling af medarbejderne og hvad med mentorens ansvar, hvis der skulle ske overgreb?

 

Attesten står ikke alene

En børneattest kan ikke stå alene, lyder argumentet. Men en børneattest har aldrig stået alene, så det er noget vås. Man kan jo vende sagen om og spørge:

 

Er man på mere eller mindre sikker grund med en børneattest end uden en børneattest?

 

Man vil, som man plejer, indhente referencer på flygtningen, men hvorfra? Hvis ikke man kan få fat i en børneattest, hvor kan man så få fat i referencerne fra?

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Helt generelt: Når man ansætter en medarbejder, er der en proces, hvor man har en medarbejder til samtale, og man prøver så meget som muligt at lære den her medarbejder at kende, inden man overvejer en ansættelse.

 

En børneattest er kun en del af sådan en ansættelsesprocedure, og retningslinjerne vil tage højde for at ansættelsen sker på betryggende vis, siger man i Svendborg.

 

Men alt det gør man allerede i forvejen, og man kan bare konstatere at der mangler en vigtig brik i puslespillet, nemlig børneattesten og at der på ingen måde er tilføre nye brikker som erstatning.

 

Altså et væsentligt tilbageskridt for forældrenes tryghed og børnenes sikkerhed.

 

Rendyrket kassetænkning sætter børns sikkerhed over styr

Det er efter sigende en styrke for integrationen at være på arbejdsmarkedet, og kommunerne er jo slemt pressede, fordi flygtninge, der ikke er i job, koster i kommunekasserne.

 

Derfor er det rendyrket kassetænkning og iskolde beregninger, der nu sætter børnenes sikkerhed over styr, og ingen løfter en finger for at komme dem til undsætning.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Muligheden for det forsvandt nemlig sidste år, da Dansk Folkeparti stod mutters alene i folketingssalen med et forslag om, at flygtningen først kunne opnå ansættelse efter at have boet i Danmark i de sidste ti år, og dermed også vil kunne fremvise en fyldestgørende børneattest på lige fod med danskerne.

 

Dengang var der ingen, der bakkede op, og folketingssalen henlå i fuldstændig tavshed, da de øvrige partier trykkede på den røde knap og solgte børnenes sikkerhedsnet til fordel for integrationen.

 

Pernille Bendixen er MF for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…