Pavens håndspålæggelse af statsledere fra EU

Udskriv

EU’s 60 års jubilæum blev fejret i Rom under Pave Frans’ overhøjhed.

 

Han sad på et podie 2 trin over de 27 stats- og regeringsledere incl. vor egen Lars Løkke Rasmussen.

 

Paven tilhører Jesuiterordenen, også kendt som Opus Dei, der i sin tid  blev dannet for at beskytte Den Katolske Kirke mod den lutherske protestantisme.

 

Ordenen har omkring 100.000 medlemmer, hvoraf de fleste er lægmænd. Man er  Vatikanets internationale politiske korps med indflydelse langt ind i politiske, akademiske og militære kredse m.v.

 

Derfor må det betragtes som både en religiøs og en politisk manifestation, da Paven fra sit ophøjede sæde gav sin velsignelse med håndspålæggelse på EU’s 27 stats- og regeringsledere.

 

Og det må være stærkt problematisk, at vor statsminister deltog. For med den evangelisk-lutherske kirke som den danske folkekirke, er det utilbørligt, at vor højeste politiske leder, under udøvelse af sit embede, ceremonielt underkaster sig den Den Katolske Kirke, som vi ellers blev løsrevet fra i 1536 under reformationen.

 

Læs også
Vestens egen blindhed i forhold til islam er skyld i, at man har rodet sig ud i de katastrofale problemer med Tyrkiet

Det skete med Martin Luther i spidsen under kong Christian den 3. i datidens forfatningskamp, hvor Rom blev forkastet under dramatiske omstændigheder.

 

Forklaringen på de ikke-katolske landes aktuelle besynderlige tilnærmelse til katolicismen er nok EU’s desperation over at mangle en Europæisk national identitet. Vi må så nøjes med at være tilfredse med, at dette ikke omfatter den meget omtalte fredens religion.

 

Kilder:

http://www.reuters.com/article/us-eu-summit-pope-idUSKBN16V2EI?il=0    foto 2/4

http://www.b.dk/globalt/eu-skifter-gear-i-skyggen-af-brexit

https://en.wikipedia.org/wiki/Opus_Dei

http://www.express.co.uk/news/world/783594/european-union-brexit-pope-francis-eu-block-risks-dying-brussels-summit-vatican-rome

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-eu-dying-comments-speech-latest-a7648961.html

Læs også
Statsministeren skylder befolkningen nogle vigtige svar om EU

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-eu-dying-comments-speech-latest-a7648961.html

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ