Ny film: Sci-fi gys i tomgang

Udskriv

*** (tre stjerner ud af seks)

LIFE ser overmåde lovende ud på papiret: En sci-fi thriller med bl.a. Jake Gyllenhaal (”Brokeback Mountain”, ”Nocturnal Animals”) og Ryan Reynolds (”The Proposal”) i hovedrollerne – og instrueret af Daniel Espinosa (”Safe House”).

 

Handling
Ramme for historien er en kæmpe international rumstation. Tidspunktet i en meget nær fremtid. Ombord befinder sig et lille hold videnskabsfolk, hvis mission er at finde fremmede livsformer på planeter i det solsystem, hvortil jorden hører.

 

Deres projekt lykkes til hele besætningens store entusiasme.

 

Den frydefulde oplevelse af at have gjort en epokegørende opdagelse bliver imidlertid af kort varighed. Organismen, de har haft succes med at kalde til live, viser sig at være livstruende. Faktisk har skabningen været årsag til, at alt liv på Mars er blevet udslettet.

 

Vil det lykkes teamet at uskadeliggøre uhyret, inden monstret vokser sig så stort, at rumstationens avancerede sikkerhedsudstyr vil komme til kort over for destruktionskraften?  Og hvilke konsekvenser vil det få for Jordens fortsatte eksistens, hvis mandskabet ombord ikke magter at løse eliminerings-opgaven?

 

 

Frygteligt forudsigelig 

Læs også
Filmanmeldelse “KÆRLIGHEDEN FLYTTER IND”: En rigtig feel-good film

Hvorfor får ”Life” et middelmådigt skudsmål, når hverken plot eller skuespil fejler noget?

 

Fordi filmen kører i tomgang, og hen ad vejen bliver så frygteligt forudsigelig. Første gang den destruktive livsform går i aktion er gysende godt kreeret, men tredje, fjerde og femte gang kalder ikke på gys, men gab.

Og måske fordi biografgængere er blevet forkælet med større eller mindre perler fra og om det ydre rum (”Alien”, ”Rumrejsen år 2001”, ”Interstellar”, ”Passengers” mv.), så der skal mere til for rigtigt at tænde begejstringen?

 

Der er absolut flotte sekvenser undervejs, og afdelingen for special effects kan bryste sig af både spektakulære og nervepirrende scener. Men egentligt er det kun slutbillederne, der for alvor bevæger.

 

***

Længde: 103 minutter

 

Læs også
Filmanmeldelse “KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE – klassisk agentfilm i ny humoristisk udgave
  • Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson m. fk.
  • Instruktør: Daniel Espinosa
  • Manus: Rhett Reese og Paul Wernick
  • Censur: Tilladt for børn over 15 år
  • Premieredato: Torsdag d. 23. marts
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ