Er Sverige på vej mod krig?: Der er kastet en håndgranat mod politistation – “hele organisationen er i panik”

Collage: Avpixlat (arkiv)

Mandag aften blev der kastet en håndgranat tæt på politistationen i Uppsala i Sverige. Politiets bombegruppe er blevet tilkaldt.

 

Det er en uhørt og dramatisk optrapning af volden.

 

Håndgtranaten blev kastet efter en politibil, men ramte kørebanen. Det udløste en kraftig trykbølge og otte biler blev ødelagt. Ingen mennesker kom til skade. Men angrebet efterforskes som forsøg på mord.

 

“Meget tyder på, at målet for granaten var politistationen”, sagde regionspolitichef, Carin Götblad, på et pressemøde tirsdag om den organiserede kriminalitet. (expressen.se)

 

“Vi er meget urolige over udviklingen i området med mord, vold og skyderier”. Antallet af mord er stærkt sigende og der er våben overalt. De kommer især fra det tidligere Jugoslavien, sagde hun.

 

“Der er panik i hele organisationen. Der har allerede været flere mord og skud, og nu dette”, siger en politibetjent, som ønsker at være anonym. 24Uppsala.se

 

Efter eksplosionen blev politistationen bevogtet af tungt bevæbnet politi.

 

Magtesløst politi

Angrebet er en hævnaktion, skriver den indvandringskritiske Mohamed Omar, som selv bor i Uppsala.

 

Det var en hævn for en razzia, som politiet gennemførte i indvandrerghettoen Gottsunda. I folkemunde kaldt “Brottsunda” – brott betyder forbrydelse på svensk.

 

Under razziaen undersøgte politiet flere lejligheder med hund, mens adskillige beboere ifølge Mohamed Omar stod på altanerne og skreg skældsord efter dem.

 

Nogle dage efter blev der sat ild til flere biler. Beboerne måtte se deres biler brænde mens de ventede forgæves på brandvæsnet. Brandbilerne blev mødt med heftige stenkast, som var så voldsomme, at politiet heller ikke turde kører med ind for at beskytte brandmændene.

 

“Vi må tænke på sikkerheden”, forklarede politiets pressetalsmand Lisa Sannervik til Aftonbladet.

 

Og nu er der så kastet en håndgranat mod politistationen.

 

Det er set flere gange før. I Tumpa blev der i 2015 kastet en håndgranat mod en politibil. Og i andre byer er politistationer blevet angrebet.

 

I oktober måned blev en politimand og hans familie angrebet i deres hjem. Og den svenske regering lovede bedre beskyttelse af politiet. Det skriver The Local

 

Kald dog en spade for en spade

Bliver det næste indvandrere, der ligger i baghold og venter på politiet med skydevåben? Sikkert. det nye Sverige er ved at tage form, skriver Mohammed Omar.

 

Det bliver mere og mere absurd, at medier og politikere ikke vil tale om, HVEM der angriber myndighederne.

 

Hvem er de unge i banderne? De hedder ikke Kalle og Johan men nærmere Ali og Mohammed”, skriver Omar og fortsætter:

 

“Selv Dagens Nyheter, som vogter over den politiske korrekthed, dristede sig i maj til at skrive, at det som regel er unge med udenlandsk baggrund, ofte fra Mellemøsten og Nordafrika som bruger skydevåben.”

 

Politiet bliver opfattet som “svenskernes bande”, der skal bekriges

Han beskriver hvorfor der er en overvægt af kriminelle blandt ikke-vestlige indvandrere. De føler ingen tilknytning til det land de nu bor i, som de ofte ser ned på.Integration og assimilation er helt umuligt, når de der kommer så mange på kort tid til Sverige. Så vil enhver gruppe leve videre med den kultur man kommer fra.

 

“Det er ikke mit samfund” og “det er ikke mine love”.Denne tankegang forstærkes, når man kommer fra en muslimsk kultur, hvor fundamentalisterne betragter muslimer som stående over ikke-muslimer, og islam som en højere kultur, hvor Koranens love står over menneskeskabte love i et demokrati.De ser ikke politiet, som “deres politi”. Politiet opfattes nærmest som en bande som “svenskernes bande”.

 

Vi har vænnet os til stenkast. Snart skal vi vænne os til at der bliver kastet med håndgranater.

 

Sådan er det fordi kun få har vovet at tale om disse angreb som endel af et større problem: en uansvarlig indvandringspolitik og multikultur.

 

“Hvornår er en krig en krig?, spørger Steen Raaschou på snaphanen.dk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…