Der er mange gode grunde til, at Gribskolens elever skal deltage i julegudstjenesten!

Gribskolen og Græsted Kirke

I denne uge er der blevet talt meget om den aflyste juleafslutning i Kirken for Gribskolen i Græsted. De har sluttet en juletradition til store ærgrelse for en masse mennesker. Der er i hvert tilfælde mange, der ytrer sig ganske kritisk om skolens beslutning.

 

Det er sørgeligt, at man fjerner en tradition for at komme de fremmede i møde. For hvordan skal man nogensinde kunne integrere de fremmede, hvis de ikke kan komme til at lære de danske traditioner at kende? Så at fjerne julegudstjenesten af hensyn til de fremmede er at skyde sig selv i foden, – hvis man altså ønsker integration!

 

Men faktisk er det at skyde sig selv to gange i foden at fjerne julegudstjenesten.

 

Forskel på kristendom og islam

Kristendommen adskiller sig nemlig fra islam ved ikke at have en hellig lov. Det er det, man får at vide til en gudstjeneste. Især en julegudstjeneste, hvor man får læst juleevangeliet op, der fortæller, at Jesus er født, og at han er den, der frelser menneskene. Vi kan ifølge kristendommen ikke frelse os selv med hellige lov, særlige spiseregler og særligt tøj.

 

Det forholder sig helt omvendt i islam. Her mister man nemlig muligheden for at blive frelst, hvis man ikke adlyder de hellige love om at man for eksempel skal lade være med at spise svinekød, drikke alkohol og gå uden tørklæde og så videre.

 

I islam er hverdagsliv og religion men også politik og religion vævet tæt sammen. Derfor er islam en meget synlig religion. Tænk bare på tørklædet for kvinder.

 

Kristendommen er derimod usynlig. Fordi vi bliver frelst af Jesus og ikke kan gøre noget selv i form af særlige leveregler. Man kan godt tro om kristne befolkninger, at de er helt uden religion. Men sandheden er, at de går ind i kirkerne for at vide, at de skal afholde sig fra at blande hverdagsliv og religion og politik og religion sammen.

 

Ville det ikke være godt, hvis de fremmede børn fik dette at vide? Så de blev i stand til bedre at afkode det danske samfund og deres danske venners opførsel? Og ville det ikke også være godt for de danske børn, at give dem en chance for at forstå deres eget tilsyneladende religions-frie liv?

 

Der er kort sagt flere gode grunde til, at Gribskov Skole skal genindføre juleafslutningen i skolen!

 

Marie Krarup, MF for Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…