Nu advarer den rumænske kystvagt om en ny migrant smugler rute

Foto: Rumænske grænsepoliti / politiadefrontiera.ro

Den rumænske kystvagt har i den senere tid opfanget mindre skibe i Sortehavet fyldt med migranter, senest en fiskebåd med 97 migranter, heraf 36 børn.

 

skibet blev stoppet på territorialgrænsen mellem Rumænien og Bulgarien, alle kom fra Irak og Iran ifølge kystvagten

 

Dagen i forvejen havde kystvagten opsnappet en båd med cirka 120 illegale migranter, de blev alle returneret til den tyrkiske kystvagt.

Det er ikke mange oplyser kystvagten, men det synes at være fortroppen for større mængder af migranter sendt afsted af menneskesmuglere, der prøver at finde nye veje til at sende illegale migranter til Europa.

 

Indtil videre har Rumænien undgået masseindvandring, det hænger måske sammen med, at Rumænien ikke er medlem af Schengen samarbejdet. Migranter der havner i Rumænien strander der.

 

Når Rumænien bliver brugt som indgangsland for menneskesmuglerne, er årsagen den, at andre europæiske lande er blevet bedre til at stoppe de illegale migranter. Siden 2015 har man slået hårdt ned på masse indvandringen over Middelhavet.

 

Den rumænske kystvagt mener, at de alle har udgangspunkt i Tyrkiet.  Det er som sagt ikke mange, med det er måske begyndelsen på en ny trend i migrantstrømmen, skriver The Guardian.

 

Ifølge den rumænske integrations minister Carmen Dan, som for nylig besøgte det rumænske grænsepoliti, så behandler rumænien alle migranter som mennesker der har behov for hjælp, ikke som kriminelle.

 

Frontex: De kommer fra Tyrkiet

Frontex’s talsmand Krzysztof Borowski, påpeger, at det endnu er for tidligt at opfatte de meget få tilfælde som starten på en ny trend, tidsperioden er for kort. Men han mener at det muligvis er menneskesmuglere i Tyrkiet der prøver at genoplive Sortehavsruten.

 

Antallet af migranter der benytter Sortehavsruten er ellers faldet drastisk i de senere år, fra 430 i 2014, 68 i 2015 til én i 2016.

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

 

Vejrforholdene i Sortehavet er ifølge Borowski værre end i Middelhavet. ”Migranterne er i større fare, fordi de bruger mindre både og Sortehavet er svære at krydse grundet den hårde søgang.

UNHCR’s talskvinde i Rumænien Gabriela Leu påpeger, at mennesker der flygter fra krig og forfølgelse er villige til at vælge desperate løsninger, når de legale muligheder er lukket, men at det er for tidligt at drage nogen konklusion på baggrund af de meget få tilfælde.

 

Faren for at omkomme når man bruger menneskesmugler ruterne er alarmerende høj, siger Leu, hvilket bekymre UNHCR.

 

De rumænske autoriteter har indtil videre tilbageholdt seks personer, to fra Tyrkiet, en fra Bulgarien, en fra Syrien, en fra Irak og en fra Cypern, alle mistænkt for menneskesmugling.

 

De kommer også over land

Det er ikke kun over havet at migranterne kommer til Rumænien. Rumænske myndigheder stoppede i de første syv måneder af 2017 2.800 personer der forsøgte at komme illegalt ind i Rumænien, i hele 2016 var antallet 1624, heraf var 1370 fra Irak, 525 fra Syrien, og 319 fra Pakistan.

 

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

Rumænien var et af de lande som var modstander af EU’s kvote aftale om fordeling af migranter, men endte med at acceptere denne, aftalen var at Rumænien skulle modtage 4.200, men indtil videre er kun 727 blevet lukket ind. Mange af disse ønsker ikke at forblive i Rumænien, fordi mulighederne er meget begrænsede der.

 

Răzvan Samoilă, direktør i Arca, som er en NGO organisation i Bukarest siger, at ”migranterne ikke ønsker at komme til Rumænien, men kommer kun for at drage videre i EU. Det er det samme som med kvoteflygtningene, vi har allerede haft fire grupper der er kommet til Rumænien, ingen af disse er længere i Rumænien”.

 

Konklusion

Der der kun to muligheder for at stoppe strømmen af migranter, den ene er at stoppe indtjeningsmulighederne ved menneske smugling, den anden er, at sætte en effektiv stopper for migranters mulighed for at komme i land i EU, og dermed komme ind i EU.

 

Den førstnævnte er noget svær at komme til livs, da der altid vil være nogen med penge nok til at betale for en illegal indrejse, og der vil altid være individer der er villig til at arrangere noget sådant, når prisen er høj nok, man kan neddrosle det, men ikke fjerne det.

 

Den anden mulighed har derimod større chance for at kunne blive en succes. Kombineret med et fælles fodslag i EU med henblik på at tage sig af migranterne i deres hjemlande. Men muligheden er ikke rigtig til stede så længe statsledere som Angela Merkel i Tyskland og Stefan Löfven i Sverige sidder ved magten.

 

Det er ikke menigmand der er forhindringen, menigmand er blevet træt af den samfundsomvæltning som der er blevet skabt ved den uhæmmede indvandring, specielt fra muslimske lande.

Læs også
Dansk Folkeparti stiller krav til ny regering om fast grænsekontrol – det er der meget gode argumenter for

 

Forhindringen ligger i selve EU, hvor der er en meget alvorlig uenighed om hvad, der skal gøres for at stoppe denne uønskede samfundsomvæltning. Uenigheden er blevet meget tydelig og har matrialiseret sig delvis gennem Østrigs og Ungarns holdninger indenfor EU. Det mest ekstreme eksempel er Brexit.

 

EU er blevet et hus i splid med sig selv, og den uønskede samfundsomvæltning kan meget vel blive den lille tue der vælter det store læs.

 

Oprøret lurer lige om hjørnet, der skal kun en lille gnist til før det hele står i flammer.

 

Jørgen Casse

 

Kilde The Guardian

 

https://www.theguardian.com/global-development/2017/sep/12/smugglers-make-test-runs-with-migrants-across-even-more-deadly-black-sea-route-romania#img-1

Læs også
Grænsekontrollen giver danskerne beskyttelse – alligevel bliver de politisk korrekte ved med at rakke ned på den
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…