Latifa har sagt farvel til islam: Hun elsker Danmark – og søndag blev hun kristen

Latifa Ljørring (Foto: Privat)
Udskriv
Latifa er født i Marokko og hun er opdraget som muslim.
Søndag sagde hun farvel til islam og blev døbt i Havrebjerg Valgmenighedskirke i Slagelse.
“Det er noget, jeg har overvejet i flere år, men først nu har jeg turde tage den store beslutning, det er, at konvertere. En religion er jo ikke noget, man vælger selv som barn. Det er noget man arver. Men jeg har aldrig praktiseret islam og har faktisk været kritisk overfor religionen siden mine unge teenageår, så jeg følte, at det var nu, at kristendommen skulle blive min religion,” siger Latifa til lokalavisen.

 

Latifa kom til Danmark i 2002. Hun blev gift og kom til at hedde Ljørring. Hun har fået børn og
er blevet skilt.
Hun er meget aktiv i lokalmiljøet. Hun er byrådsmedlem for Venstre i Greve. Og nu er hun også stillet op som folketingskandidat i Fakse kredsen.

“Jeg har levet som kulturkristen, siden jeg kom hertil. Jeg har fået mine børn konfirmeret i den danske folkekirke, jeg har været til gudstjeneste hver juleaften, og jeg elsker i det hele taget det fællesskab og den ligestilling, der præger folkekirken. Det fællesskab har jeg længe selv ønsket at være 100 procent med i, og det er jeg nu,” siger en glad Latifa til Lokalavisen.dk.

 

Latifa har mange gange advaret mod de reaktionære kræfter i islam. Det har hun blandt andet gjort flere gange i Den Korte Avis:

 

https://denkorteavis.dk/2014/vi-skal-ikke-have-flere-moskeer-der-opfordrer-til-jihad/

En lang rejse

Latifa Ljørring er af arabisk afstamning, hvilket afspejles i hendes store krøllede hår, solbrune hud og mørke øjne. Hun voksede op i Casablanca, Marokko, men allerede fra barnsben følte hun sig anderledes.

 

Det traditionelle muslimske samfund, de normer og regler der galt passede ikke med hendes opfattelse af islam og verden. I dag stiller hun op til byrådet for Venstre i Greve, men rejsen hertil har været lang.

 

En viljestærk pige

Især det undertrykkende syn på kvinder i Marrokko påvirkede Latifa, og allerede som tiårig tog hun kampen op mod den opfattelse.

 

“Jeg begyndte at tage diskussionerne om religionen med min mor, far og søskende, hvor jeg altid sagde, at verden ville blive et bedre sted, hvis den nød godt af al den solidaritet, der popper op, når nogen påpeger nogen form for knas med religion, demokrati og ligestillingen. Jeg fik altid den bemærkning at det er Allahs vilje, og at vi har det for øvrigt meget godt…”sikken noget sludder”, tænkte jeg altid”, har Latifa tidligere fortalt til Den Korte Avis.

 

Også i skolen rejste Latifa sig mod normerne og oprettede et elevråd af kvinder til kvinder.

 

“Jeg kæmpede for at knække demokrati- og ligestillingskoden. Jeg ville have fremtidens kvinder til at gå målrettet efter fri religion, være frie kvinder med super karakterer i skolen og super uddannelser, som kunne få topchef-poster”, forklarede hun dengang.

 

Elevrådet skulle tage sig af problemer som mobning og sexkrænkelser, men skolen var ikke interesseret. Latifa blev udvist og fik en advarsel for uorden og dårlig opførsel. Selv om hun synes det var urimeligt, så gav hun ikke op. Hendes kamp endte ikke der.

 

Et ungdomsoprør

Hun tog en uddannelse som it- og elektroniktekniker med håbet om at kunne bidrage til et mere nuanceret kvindebillede. Særligt hendes familie mødte hende dog med modstand.

 

“Som de fleste kvinder, skulle jeg gøres klar og forberede mig på atjeg  skulle giftes snart så muligt og helst med en fra familien. Lige der tænkte jeg ”no way”,  på det tidspunkt var jeg 18 år” .

 

Så da den unge Latifa blev tilbudt et job i Santiago, Chile, så tog hun det med det samme og forlod Marokko uden en lyd, det velvidende, at det nok var sidste gang, hun så sin familie.

 

Kærlighed ved første blik

 

Første gang Latifa besøger Danmark, forelsker hun sig hovedkuls i landet.

 

“Det var kærlighed ved første blik. Ren luft, rent vand og rent land.  Her er ytringsfrihed, her er ligestilling, her er regionsfrihed. Her bliver jeg, og her kæmper jeg”, fortæller hun.

 

Nogle sviner mig til

Hun er stillet hun op til byrådet for Venstre i Greve. Og nu er hun også døbt og kristen.

“Nogle er glade på mine vegne, andre sviner mig til, men heldigvis er der opbakning fra en vigtig kant, nemlig begge mine brødre, som altid har bakket mig op, og sagt, at de elsker mig uanset, hvad jeg gør. Det er dejligt,” siger Latifa til Lokalavisen.

 

Hun siger også, at hun gennem hendes årelange kritik af islam er blevet vant til modgang på især de sociale medier.

 

“Her møder jeg både danskere, som er enige i min kritik, danskere, som mener jeg bare driver symbolpolitik, muslimer, som mener jeg bør henrettes og muslimer, som forstår mine pointer men ikke tør støtte dem. Men alle meningerne og kommentarerne må man bare lade passere,” siger den ny-døbte V-kandidat, Latifa Ljørring, som er opstillet i Fakse kredsen.

 

http://www.lokalavisen.dk/latifas-farvel-til-islam-derfor-vil-hun-meget-hellere-vaere-kristen-/20170807/artikler/170809758

https://denkorteavis.dk/2013/latifa-fra-marokko-gjorde-opror-og-endte-som-dansker/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ