Kup på vinhylden: Toppen af vintoppen til superpriser

Et gammelt ordsprog hævder, at man får det, man betaler for, Det skal sikker forstås på den måde, at hvis du bruger, mange penge på en ting, så kan du også være sikker på, at den er i orden. Omvendt skulle ordsproget dermed postulere, at hvis du køber billigt, så kan du ikke være sikker på kvaliteten.

 

I vinens verden holder dette postulat ikke, for hvis man holder godt øje med “Kup på Vinhylden”, vil man uge efter uge se tilbud fra Den Korte Avis’ samarbejdspartnere, hvor kvaliteten langt overskygger prisen, og dermed er kunsten at finde en vin til en gunstig pris opfyldt. God jagt.

 

Hvidvin

 

 

Eikendal Vineyards, 2014 Chardonnay, Stellenbosch, Western Cape, Sydafrika – Normalpris 169,95 kr. – Tilbudspris 89,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset, der ligger i Sydafrikas mest berømte vinområde, Stellenbosch nord for Cape Town, er kendt for sine verdensklasse-vine. Der står schweizisk kapital bag, men den forvalter kældermesteren, Nico Grobler, til ejernes og vinnydernes fulde tilfredshed. 70 hektarer vinmarker leverer fremragende resultater.

 

Importør: Vin med Mere, Kolding. www.vinmedmere.dk

 

 

 

Bodega Vistalba, 2015 Arido, Salta, Mendoza, Argentina – Normalpris 110 kr. – Tilbudspris 69 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Vinen er lavet på druen Torrontes, der oprindelig stammer fra området langs Duero/Duoro-floden i Spanien og Portugal, men i dag er blevet noget af et fænomen i Sydamerika – specielt i Argentina. 2015 Arido fremstår aromatisk med en frisk duft og smag, og rent gastronomisk går den rent ind i en pastaret med godt krydrede rejer og kammuslinger.

Læs også
Vin til Store Bededagsferien

 

Importør: Propperiet, Brædstrup. www.propperiet.dk

 

Rødvine

 

 

Casa Vitivinicola Tinazzi, 2015 Corvina di Verona IGP, Lazise, Veneto, Italien – Normalpris 169,95 kr. – Tilbudspris pr. flaske 99,95 kr. ved køb af 6.

 

Vinen er lavet på 100 procent Corvina drue og fremstår i glasset intenst mørkerød. I næsen er en duft af tørrede rosiner og vanilje. Det er en fortræffelig ledsager til en rødstegt bøf og kan klare selv stærkere oste. Vanilje-duften stammer fra et års fadlagring i nye tønder.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund. www.theis-vine.dk

Læs også
Vin til lunefulde april

 

 

 

Bodegas Costers Del Priorat, 2015 Petit Pissarres, Priorat DOC, Catalonien, Spanien – Normalpris 169 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Siden starten af l990’erne har vinområdet, der er en del af Tarragona-provinsen, taget kvalitetsmæssige kvantespring, og vinbønderne her tager sig med rette betalt for deres indsats. Petit Pissarres er fremstillet på en blanding af druesorterne Garnacha (60%) og Samsó (40%). I glasset er den intens rød med et lille skær, mens duft og smag går op i en højere vinøs, frugtfuld sammenhæng.

 

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

 

Læs også
Påskevin til årets vigtigste højtid

Cantine Varvaglione Vigne & Vini, 2013 Papale Oro, Manduria DOP, Apulien, Italien – Kampagnepris 139,95 kr.

 

Denne vin fra den italienske støvlehæl er produceret på Primitivo druer. Navnet er givet som en hæder til pave Benedetto XIII, der tilbage i 1700-tallet gjorde en stor social og sundhedsmæssig indsats for beboerne i Apulien. Aromaen er kraftig og intens og nærmest overvældende i en eksplosion af røde og sorte bær. Smagen er rund og vedvarende.

 

Importør: Amka, Randers. www.amka.dk

 

 

Alexander Valley Vineyards, 2012 Temptation, Sonoma County, Californien, USA – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris pr. flaske 125 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Her har vi en fuldblods Zinfandel-vin med den typiske smag af rosinsødme parret med et beskedens indhold af syre. Noget alle sætter pris på, selvom de måske ikke vil være ved det. Temptation er blandet af 92% Zinfandel og 8% Sangiovese – sidstnævnte for at tilføre især farve, men også en smule syre.

 

Læs også
Forårets spæde trut i hvidvinstrompeten

Importør: Vinslottet, Greve. www.vinslottet.nu

 

 

Domaines Vincent Fabre, 2015 Château La Tonnelle, Cru Bourgeois, Haut-Médoc H-MC, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 69,96 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Det er de klassiske druesorter, Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot, som skaber denne skønne vin fra hjertet i Médoc nord for Bordeaux og tæt ved vindistrikterne Pauillac og Margaux. Der er masser af sorte bær i duften, og i munden opleves en raffineret blanding af saft og kraft, som bliver hængende længe i smagsløgene.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal. www.philipsonwine.dk

 


 

Nugan Estate Griffith, 2015 Alfredo, Second Pass Shiraz, South Australia, Australien – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 50 kr. i MENY Supermarked.

Læs også
Skoldhed hvidvinstoddy rimer på sne og kulde

 

Her har vi det australske svar på Italiens Ripasso. En del af druerne tørres ud til rosiner og blandes derefter sammen med frisk most – i dette tilfælde fra Shiraz druer.

 

Vinen er dedikeret til Nugans grundlægger Alfredo Nugan og passer strålende til sammenkogte og stærkt krydrede retter.

 

Importør: GOBIvin, Valby. www.gobivin.dk

 

 

Anwilka Vineyards, 2011 AmododA 3, Stellenbosch, Sydafrika – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris pr. flaske 59,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Bag vinen, der er nummer 3 i en serie, står de tidligere ejere af topslottene Klein Constantia i Sydafrika, Château Angélus i Saint-Emilion og Château Cos d’Estournel i Saint Estèphe, hhv. Lowell Jooste, Hubert de Boüard og Bruno. Sammen har de på druesorterne Cabernet Sauvignon (67%), Syrah (27%) og Merlot (6%) skabt en vin, som har fået prædikatet “Sydafrikas fineste rødvin”.

 

Importør: Megavin, Odder. www.megavin

 

 

 

Viña Zorzal, 2016 Garnacha, Navarra DO, Corella, Spanien – Normalpris 80 kr. – Tilbudspris pr. flasker 70 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset får den ene lovsang og præmie efter den anden, fordi det virkelig giver valuta for pengene, når kvalitet og pris sættes op mod hinanden. Vinen her er produceret på 100 pct. Garnacha druer og er utrolig velafbalanceret i forhold til den overdrevne frugtsødme og alkohol, man ofte møder hos Garnacha. En rigtig flot vin, hvor det ene glas hurtigt kan tage det næste.

 

Importør: Vinova, Horsens. www.vinova.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…