Video: Australsk general giver asylansøgere kontant besked på at holde sig væk – socialdemokraten Henrik Sass vil bruge samme model i Danmark

Australian Government

Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen smed en bombe i udlændingepolitikken den 1. maj.

 

Den australske model

Sass slog til lyd for, at Danmark skal følge den australske model i asylpolitikken.

 

I Australien forhindrer man alle skibe med spontane asylansøgere i at nå ind til kysten. De bliver sendt til nogle små østater i Stillehavet, hvorfra deres asylansøgninger behandles. Hvis de da ikke foretrækker at vende hjem igen.

 

Med dette system har Australien fuldstændig lukket ned for spontane asylansøgere. Man har fuld kontrol med, hvem der kommer.

 

Sass sagde:

 

”Det er min overbevisning, at vi skal gøre det samme i Danmark. Det er os, der skal styre det, og ikke menneskesmuglerne.”

 

Kampen mod illegale flygtninge

Australien indførte sin særlige model i 2013. Det skete med operation Suveræne Grænser (Operation Sovereign Borders).

 

Operationen, som militæret står for, bekæmper maritim menneskesmugling, og formålet er at beskytte de australske grænser mod de mange illegale flygtninge, der søger mod det store land. Kystvagter opsporer og fjerner ethvert fartøj, der forsøger at komme illegalt til Australien over havet.

 

Landet har førhen ligesom Europa været plaget af en tilstrømning af fattige flygtninge.

 

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

General Campbell

Nu har operationen lavet en opsigtsvækkende kommunikationskampagne rettet mod dem, der illegalt vil prøve at komme til Australien.

 

Kampagnen er udsendt på 17 forskellige sprog. (Kampagne: No Way)

 

”No way. You will not make Australia home” lyder budskabet på engelsk. Frit oversat: “Du kan lige så godt lade være. Du kommer under ingen omstændigheder ind.”

 

Kampagnen består af to plakater og en kommunikationsvideo. Alle er ledsaget af et logo med teksten ”No Way” illustreret med et kort over Australien med en streg henover.

 

På videoen, der bringes her, fremføres budskabet med stor styrke af general Campbell.

 

Plakaten er udformet i to næsten identiske udgaver. Den ene henvender sig til flygtninge uden for Australien, lyder: ”No way. You will not make Australia home”

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

 

 Australian Government

 

Den anden, der henvender sig til flygtninge i Australien, hvis slægtninge påtænker at komme til Australien. Budskabet til dem lyder:

 

“No way. If your family and friends get on a boat without a visa, they will not end up in Australia.”

 

 Australian Government


Sådan er reglerne

I 2013 vedtog den australske regering nye regler.

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

Alle, der ankommer illegalt til Australien med båd uden gyldigt visa, bliver enten sendt tilbage, hvor de kom fra, eller sendt videre indenfor 48 timer til regionale centre i østaterne Nauru eller Papua New Guinea, hvor de kan risikere at vente længe på at få behandlet deres sag. Mens de venter, kan de ikke arbejde. (Fakta om Operation Sovereign Borders)

 

Den australske regering har vedtaget, at ingen bådflygtninge uden visa får midlertidige eller permanente opholdstilladelser. Og beslutningen gælder for alle: Familier, børn, uledsagede børn, uddannede. ”Der er ingen undtagelse.”

 

Selv hvis man bliver accepteret som flygtning, så kommer man ikke til at bo i Australien, lyder det. (Fakta om Operation Sovereign Borders)

 

Det er dog stadig muligt at komme til Australien – man skal blot søge lovligt.

 

Se videoen, hvor general Campbell, der leder Operation Sovereign Borders, sender en klar og tydelig besked til de illegale flygtninge:

 

 

Læs også
Den vrisne kat skubber fjernbetjeningen på gulvet – da ejeren råber stop, ryger den næste ting ned …Først skubber Video: Katten gør som det passer den, selv om ejeren protesterer højlydt
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…