Knap 700 hjerteoperationer er blevet aflyst på Rigshospitalet i løbet af tre år – nu bliver det anderledes, lovet ledelsen

Colourbox
Udskriv
 Knap 700 hjerteoperationer er blevet aflyst på Rigshospitalet i løbet af tre år. Det er for mange, og det skal gøres bedre, lyder det i en orientering.

Hjertecenteret på Rigshospitalet præsenterer nu en plan for, hvordan man kan reducere antallet af aflyste hjerteoperationer.

 

Det fremgår af en orientering til politikerne i Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden. (TV2 Lorry 28.6)

 

Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden har bedt om en orientering om sagen efter en artikelrække i Berlingske Tidende.

 

Her fremgår det, at antallet af aflyste og udskudte hjerteoperationer, der løber op i knap 700 i perioden 2014-2016.

 

De er mange akutte patienter, mangel på opvågningskapacitet og sygdom hos personalet der bliver angivet som årsag til de mange aflysninger.

 

På Aarhus Universitetshospital er der imidlertid langt færre aflysninger.

 

Læs også
Ulykken truede, da lastbilchauffør fik hjertestop bag rattet – to betjente greb modigt ind

Svaret fra Hjertecenteret på Rigshospitalet lyder, at her opererer man betydeligt flere patienter, end man gør på andre hjertecentre, og man har flere akutte patienter.

 

– Det ændrer ikke ved, at antallet af udsættelser i Hjertecenteret er alt for stort. Det er ikke den kvalitet, som Rigshospitalets Hjertecenter ønsker at være kendt for. Udsættelser kan være psykisk belastende for patienter og pårørende og Hjertecenteret anerkender, at det både kan og skal gøres bedre, står der i orienteringen. (Berlingske 28.6)

 

Rigshospitalet vil nu arbejde på at få antallet af aflyste operationer bragt ned.

 

Kapaciteten i den behandlingsenhed, der tager sig af de planlagte operationer, skal øges.

 

Desuden arbejder Rigshospitalet med at forbedre patient-flowet og de tidspunkter i indlæggelsesforløbene, der skaber flaskehalse, hedder det ifølge TV2 Lorry.

 

Læs også
En mand forsøgte at operere sig selv for hæmorider med et mini-sværd – men det smuttede, og så endte han i en fuldkommen vanvittig situation

Rigshospitalet forventer, at betydeligt færre hjerteoperationer vil blive aflyst fremover. Politikerne har bedt om at følge udviklingen løbende.

 

https://www.tv2lorry.dk/artikel/ny-plan-skal-nedbringe-antallet-af-aflyste-hjerteoperationer

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ