Jeg var til fredagsbøn i Grimhøjmoskeen – og det bekræftede mig i, at islam ikke hører hjemme i Danmark

Fredagsbøn i Grimhøjmoskeen (Foto: Thomas Kold)

Det er fredag og jeg har aftalt med en anden journalist og en antropolog, at vi skulle i Grimhøj Moskeen til fredagsbøn.

 

Vi ankommer i god tid, for at se os lidt omkring. Det bliver mig oplyst, at alt hvad jeg gør og foretager mig optages på kamera.

 

Fødderne vaskes, mens imamen venter

De muslimske mænd begynder at ankomme og går ind i baderummet, for at vaske fødder, hænder og ansigt inden bønnen.

 

Vi går ind i bønneområdet, som en stor lagebygning og til venstre i den ene ende, er opsat et slags alter, der mest af alt ligner noget fra tegnefilmen Aladdin.

 

De muslimske mænd ankommer og begynder deres individuelle ritualer.

 

Først, en kort tilkendegivelse med hænderne op foran ansigtet, for dernæst at begynder deres egne bønner, eller oplæsning fra koranen.

 

Jeg vil lige indskyde, at min opfattelse af normaliteten mistede jeg allerede ude i badeværelset, da fødder, hænder og ansigtet, skulle vaskes inden bønnen.

 

Det er tydeligt at se, i venstre hjørne er samlet en lille flok, som helt sikker er noget i hierarkiet, det er i øvrigt også der, dagens bønnetaler (imamen) er.

 

Noget der undre mig er, at Oussama El-Saadi (formanden for moskeen) sidder alene et andet sted, omkranset af et par unge muslimer, som nærmest virker som en tjener for ham.

 

Gråd over den forfærdelig Donald Trump

Så starter showet, en slags degn, begynder at synge, eller hvad det kaldes, når der nærmest bliver råbt ud i mikrofonen, så min gamle tinnitus begynder at vibrerer.

 

Imamen går på talestolen. En meget hidsig mand, som på deres uforståelige sprog, begynder talen, som ikke på nogen måde handler om religion, men eneste budskab, er den frygtelige mand, Donald Trump, som har stjålet deres jord.

 

Så fredagens tale gik stort set kun på Donald Trump (politisk) og så lidt om Mæglingen mellem banderne i Aarhus, hvilket kun er et mediestunt, fra Moskeens side, da de fleste bandemedlemmer sidder i fængsel og det kun er ganske få medlemmer, som har været til samtale i Moskeen.

 

Til sidst i fredagsbønnen ligger de alle med hovedet i jorden i denne lagerbygning i et industrikvarter i Brabrand og udfører de afsluttende bønner, hvor imamen pludselig begynder, at falde i gråd og tårer og flere af de tilbedende følger med.

 

Jeg kigger på mine medstuderende og spørger, hvad fanden sker der lige her. Jo, De er så stærke og syge i troen, om man vil, at de viser deres had og følelser og foragt for hvad Donald Trump har gjort.

 

Hvor er kvinderne?

Da bønnen er færdig, kommer en muslimsk mand fra deres organisation og snakker med os, som aftalt. Efter få minutters samtale, er jeg bekræftet i alle mine fordomme om denne verden.

 

Jeg kan trygt gå i seng hver aften og have min klare holdning til, at islam intet har at gøre i vort samfund.

 

De små 100 bandemedlemmer vi har i Aarhus er intet problem ud af de 6000 muslimer i Gellerup området, som ALDRIG bliver integrerbare.

 

Besøget er ved at være slut, til sidst spørger jeg dem til kvinderne, hvor er de henne.

 

De går ind af en anden dør og opholder sig for sig selv. Men som de fortæller mig, så behøver kvinderne ikke komme her, de kan blot blive hjemme og lave mad og føde vores børn.

 

Det lærte jeg

Hvad har jeg så lært af besøget, jo først og fremmest er det jo meget sundt, at opleve virkeligheden og få bekræftet, at vi har været bundnaive i gennem 40 år og at Islam intet godt vil for os i vesten.

 

At vi dybt, dybt seriøst skal passe på vores værdier og frihed.

 

Men hvordan er vi kommet så langt ud? Er vi blot en nation af naive, berøringsangste danskere, der vender ryggen til virkeligheden og bekræfter hinanden i, at det hele nok skal gå, og at vi ser igennem finger med, at danske arbejdspladser og daginstitutioner skal tilpasse sig Islam/ muslimerne og at vi godt ved, at stening, terror og ideologisk had, hører deres ‘mindset’ til og hvad der ellers følger med denne dybest sete syge kultur.

 

Hvordan ser vort land ud om 40 år? Sidder vi danskere og læser i en indoktrineret bog 4 gange om dagen, fra højre mod venstre, eller er vi stadig frie?

 

Thomas Kold – Folketingskandidat – Nye Borgerlige

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…