Indvandrere fra Tyrkiet må vælge: Er de danskere eller tyrkere?

Model/Arkiv fra Tyskland: dw-tv / YouTube

Står det til mig, må indvandrerne i Danmark vælge. Vil de være danske statsborgere, har de valgt at være danske. Så kan man ikke samtidig være tyrker eller syrer eller noget helt tredje. Derfor er reglerne om dobbelt statsborgerskab noget rod. Noget sjusk. En globaliseringside, som svarer til ideologien om ingen grænser. Om at alt er lige godt. Men dermed bliver alt også ligegyldigt.

 

Konsekvenserne af den grænseløse ideologi ser vi udspillet i disse dage. Et fuldstændigt absurd politisk teater. Den tyrkiske præsident Erdogan og hans støtter vil føre valgkamp i en række europæiske lande. Tyskland og Holland har allerede afvist dette. Og Erdogan har reageret med fuldstændig hysteriske angreb på blandt andre hollænderne, som han sammenligner med nazister. Helt gak.

 

Herhjemme har statsminister Lars Løkke Rasmussen valgt at udskyde den tyrkiske premierminister Binali Yildirims besøg i Danmark. Ganske fornuftigt.

 

Forsøget på at brede den tyrkiske valgkamp ud til lande med mange tyrkiske indvandrere er et forsøg på at få tyrkerne til at stemme for en forfatningsændring, som vil give den aggressive og magtfuldkomne præsident Erdogan endnu mere magt. Det tyrkiske demokrati er under hastig afvikling. Store dele af oppositionen til Erdogans regime er enten i eksil eller i fængsel. En trist udvikling.

 

Men denne triste udvikling skal ikke eksporteres til vores land. Tyrkiske politikere skal ikke føre valgkamp i Danmark! Det vil kun bidrage til at sprede interne tyrkiske stridigheder hertil.

 

Samtidig er det jo fuldstændig absurd, at det skulle give mening for tyrkere, der nu ER blevet danske statsborgere, at stemme ved et valg i Tyrkiet. Har disse personer ikke besluttet sig for at blive danskere? Dermed udstiller det jo også, hvor forkert det er, at et flertal i Folketinget har vedtaget, at man kan have dobbelt statsborgerskab.

 

Man kan ikke både være dansk og tyrkisk. Man kan ikke tjene to lande. Man må vælge. Er man dansk eller er man tyrk?

 

Danmark og dansk statsborgerskab er et aktivt tilvalg. Og hvis man ikke vil Danmark, skulle man måske overveje, hvorfor man bor her og ikke i Tyrkiet.

 

Selvfølgelig kan man have varme følelser for det oprindelige hjemland som indvandrer til Danmark. Men hvis man vælger at bede den danske befolkning om at blive statsborger her i landet, bør man have truffet et afgørende valg. Det er jo ikke en bolchebutik, det her. Som dansk statsborger skal man være rodfæstet i Danmark. Så er det her, man har sin loyalitet. Så er det Danmark, man vil kæmpe for. Så er det i Danmark, man stemmer.

 

Det er i sin essens det, statsborgerskabet handler om. Det er enten eller. Det kan ikke være både og. Derfor er ideen om dobbelt statsborgerskab også et politisk misfoster, som hurtigst muligt bør afvikles.

 

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

Vi var imod, da Folketinget indførte muligheden for dobbelt statsborgerskab, men vi vil nu tage sagen op igen. Tyrkerne – og alle andre indvandrere – må vælge. Er de danskere eller tyrkere?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…