Indlæg fra læserne 5. december om: Så mange penge har Danmark brugt på andre lande # Bidrag som Danmark har givet i 2017 # Ulands- og bistandshjælp # Islamisk kvindeundertrykkelse

En læser har sat sig for at tælle sammen, hvor mange penge Danmark bruger på at hjælpe andre lande i 2017. Her er hvad hun kom frem til:

 

Af Gitte Nielsen

 

Februar 2017

Efter et besøg i Niger, “Fandt” Ulla Tørness 75 millioner kroner,  der blandt andet skal gå til FN, som kommer oven i de 360 millioner kroner, Danmark i forvejen har bevilliget.

 

Marts 2017

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnes giver 300 mill kr til at redde mennesker fra at dø af sult i Yemen, Sydsudan og Somalia. FN,s fødevareprogram

 

Juni 2017

Anders Samuelsen rejste til Israel og de palæstinensiske selvstyreområder med 58 millioner kroner, som han ukritisk delte ud til en række organisationer, hvoraf flere af dem hylder terror og opfordrer til Israels udryddelse.

 

juni 2017

Danmark giver 91 millioner kroner for at styrke kvinders adgang til prævention og bedre familieplanlægning, så 225 millioner kvinder i verdens fattigste lande får adgang til prævention.

 

Juli 2017

Regeringen giver 21 millioner kroner i 2017 og yderligere 25 millioner kroner i 2018 til minerydning i Mosul. Regeringen giver også ti millioner kroner, der skal bruges på at skabe fred i Irak fremover.

 

Juli 2017

Udviklingsminister Ulla Tørnæs giver ekstra 230 millioner kroner på finansloven til 17 organisationer som Folkekirkens Nødhjælp, Verdensnaturfonden, WWF og Sex & Samfund.

 

September 2017

Regeringen afsætter 315 millioner kr til unge kvinder + 200 mill kr til udviklingsbistand

145 millioner kroner skal blandt andet gå til indkøb, distribution og information om prævention samt til unge, voldsramte kvinder i Uganda. Derudover skal 170 millioner gå til en række forskellige uddannelsesindsatser i kriseramte områder.

 

Samtidig giver Danmark 200 mill  til udviklingsbistand, fordi vi lige nu modtager færre asylansøgere.

 

Oktober 2017

EU-lederne blev enige om, at der skal postes flere penge i EU’s afrikanske hjælpefond, som skal højne levestandarden for at forhindre årsagerne til migration.

Danmark har betalt (6 millioner euro) = 44,5 mill kr til fonden, og regeringen overvejer for tiden yderlige bidrag.

 

Oktober 2017

Flere end 580.000 statsløse rohingyaer er flygtet fra Myanmar til Bangladesh de seneste måneder.

 

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har besluttet at yde et ekstraordinært bidrag på 32 millioner kroner til FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), der hjælper de nødlidende.

 

Desuden giver Danmark tilsagn om at give yderligere 32 millioner i løbet af efteråret eller i det nye år.

 

Dette oveni de 20 mill som Danmark allerede har givet i september 2017.

 

November 2017

860 mill kr til Ukraine og Georgien til at hjælpe med at udvikle sig til velfungerende demokratier og retsstater for på den måde at fremme stabilitet og opbygge modstandskraft i samfundene.

 

November 2017

Dansk støttebidrag skal befri Indonesien for affaldslaguner. En ottendedel af al plastik i verdenshavene kommer fra Indonesien, hvor Løkke er på officielt besøg, hvor han bevilger  5,5 mill kr til at løse dette problem.

 

Fra årene 2017 til 2019 kommer Danmark til at bidrage med 630 millioner kroner til WFP’s projekter.  FN’s fødevareprogram (WFP) = 210 mill kr i 2017

 

Dansk udviklingsbistand 2016 =  16.542 mia

 

De beløb som Danmark ikke får krævet ind fra skyldnere:

Danske Regioner skønner, at sundhedsvæsenet sidste år havde udgifter på ca. 428 mio. kr. til patienter med såkaldt erstatnings-CPR, som gives til personer, der ikke bor i Danmark, men skal have hjælp mod sygdom og skader under deres ophold i landet.

 

I dag skylder omkring 10.200 borgere fra andre EU-lande op mod 782 millioner kroner i studiegæld i Danmark. Heraf er 123 millioner kroner misligholdt gæld.

 

Flygtninge koster Danmark 33 mia kr om året

 

Det er sammenlagt                                             2,864 mia kr +

Udviklingsbistand                                               16.542 mia +

Hospitalsgæld                                                           428 mill +

Studiegæld                                                                782 mill +

Flygtningeudgifter                                             33.000 mia =

53.616.000.000 kr

 

Hvordan kan man så blive ved med at fastholde besparelser på syge, handicappede og ældre Danskere ?


 

Et indblik i, hvad muslimsk børneopdragelse egentlig handler om

Af Steffen Wernberg-Møller

 

I forbindelse med udgivelsen af sin debutroman “Dødevaskeren”, udtaler den unge dansk kurdiske kvinde Sara Omar sig i et interview til Berlingske Tidende. Artiklen blev bragt den 30/11 2017. Hendes ord bør der lægges mærke til. Dels fordi det er ekstremt sjældent, at høre indadvendt selvkritik fra en muslim,  dels fordi hun rammer plet om islam, og dels så fortjener hun det, for hun gør det med livet som indsats. 

 

Først siger hun : “Vi bliver nødt til at fortælle om vores oplevelser, så danskerne kan forstå, hvorfor vi ikke bare kan komme ind i den verden, I gerne vil have os ind i. I bliver nødt til at sætte jer ned og forsøge at forstå, hvad ondskaben har gjort ved os”.

 

Lidt længere nede siger hun : “For mig er det en vigtig kamp at tage, så vi kan få nogle sundere og raskere generationer herfra. Det er vigtigt for vores døtres skyld. Ellers reproducerer vi bare ondskaben”.

 

Hendes formuleringer præciserer i få ord nogle sandheder om islam, der samtidig udgør en så alvorlig problematik, at det nu truer den vestlige civilisation. Hun siger ligefremt, at det drejer sig om ondskab, og uden ændringer, så vil muslimske familier generelt ikke producere sunde og raske generationer fremadrettet, men bare fortsætte med at reproducere ondskaben.

 

Det er ord der trækker tænder ud på uhyret. Det kommer indefra, det er sandt og så truer et oprør fra muslimske kvinder islam som ideologisk system, for hvis der kommer ændringer til det bedre, sådan som den unge forfatterinde efterlyser, så vil islam miste sin resistens.

 

Islam er mildest talt ikke lykkebringende, og det er tillige ekstremt samfundsmæssigt uhensigtsmæssigt, og har kun overlevet i 1400 år, uforandret generation efter generation, fordi frafald og kritik blev straffet med døden.

 

Det Sara Omar er i gang med, er at pille islams fundament fra hinanden, fordi systemet er etisk uforsvarligt og falder fra hinanden, i det øjeblik det ikke længere er urørligt. Lad os derfor håbe på, at der snart kommer mange flere modige muslimske kvinder som hende med ind i frihedskampen, sådan, at det ondskabsreproducerede uhyre bliver stoppet, inden det ødelægger alle mennesker og alle samfund på jorden.               

 

Det haster, for “den” er godt i gang med at fortære Europa, som “den” har fortæret Mellemøsten.

 

Ud over, at hendes revolutionære ord er vigtige indadtil i islam, så er hendes ord også vigtige ude i friheden hos os. Hendes præcision fremmer forståelsen bredt, også i korrekte kredse der normalt er udenfor rækkevidde, fordi hun som insider beskriver den onde cirkel. Dermed gør hun det tydligt og begribeligt, hvad det er for en vortex, den fri verden nu er ved at blive suget ned i.   

 


Ulands- og bistandshjælp
Af  Kjeld Krageskov

 

Glædeligt, samt fornuftigt, at regeringen (Inger Støjberg V) er nået frem til – at turde koble danske borgeres (Danmarks) ulandshjælp sammen med den logiske betragtning: At vi ikke vil give bistands-/ulandshjælp til lande i verden som ikke vil tage deres statsborgere tilbage!

 

Vi taler her om statsborgere fra andre lande – afviste asylansøgere – som er færdigsagsbehandlet, og som ikke, jf. internationale aftaler/jura, har ret til at forblive i Danmark!

 

Vi er jo rent til grin når vi giver ulands-/bistandshjælp til lande som ikke påtager sig ansvar for egne borgere!

 

Selv har jeg berørt, skrevet om dette paradoks (se infomedia) i mere end 30 år. Men, – bedre sent end aldrig: ”Velkommen til virkeligheden!”

 

I øvrigt bør FN mastodonten indtage samme holdninger til problematikken!

 

NB. Forleden læste jeg, igen, en artikel af en anerkendt afrikansk økonom fra Ghana, hun skrev bla.:

 

”Afrikanske landes tab pga. lederes korruption og svindel beløber sig til et tal langt højere end den samlede bistandshjælp som samme lande modtager fra Vesten!”

 

Nogle, desværre få, danske økonomer har, i mange år, peget på samme betragtninger – men i pressen bruges deres betragtninger/udregninger ikke meget. Da slet ikke hos DR! Det er, naturligvis (?) ikke noget DR TV fx fortæller den alm. borger om. Sker det, en enkelt gang, så kommer informationen på de tidspunkter hvor den alm. arbejdende befolkning er gået i seng. Ak ja! Så lidt giver DR lederne for nødvendig Folkeoplysning!

 

”Shame on” en stor del DR mfl. Journalister (jeg kunne sagtens sætte nogle navne på) som anno 2017, i alt for høj grad hellere vil bruge deres tid på at deltage i underholdningsudsendelser mv. sammen med ”de kendte” – ikke mindst do. politikere! Vågn dog til jeres ventende arbejde kære journalister!

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…