Indlæg fra læserne – 29. juni

Udskriv

Fanger og danske fængsler

 

Af Visti Christensen

 

Så er danske fanger og fængsler igen under lup. Det sker med jævne mellemrum. For et halvt år siden sendte Gyldendals guldfugl, Yahya Hassan en bandbulle fra sin fængselscelle til pressen og de danske myndigheder; om manglende frihed og frisk luft, kedelig mad, bedre køkkenfaciliteter etc. (MX 2/12). Man måtte forstå, at vort lands fængselsvæsen ikke levede op til kulturpersonligheders forventning.

 

Engang blev man her i landet ”sat på vand og brød”, når man begik kriminalitet. Betegnelsen var ikke en overdreven metafor, men barsk virkelighed. Denne baggrundsviden har mange nydanskere så ikke. Men det har nok sine grunde, at nogle foretrækker danske fængsler fremfor friheden i eget hjemland.

 

Vi var en del, der i Yahya Hassen så et håbets lys i mørket, da han blev markedsført som én med viden fra de lyssky, muslimske miljøer, og som måske var den længe ventede politiske Integrations-Messias. Vi tog fejl. Hans had til jøder, kristne, demokrati og danske soldater i udlandet, oversteg det teoretiske oprør mod mandsdominerede, lukkede kulturmønstre, som fortsat synes at bære hans verdensbillede.

 

Nu foreslår nogle, at vi – efter norsk forbillede – skal sende fanger fra danske fængsler til Holland. Det er ikke et brugbart forslag. Udenlandske fanger skal til afsoning i deres hjemlandes fængsler.

 


 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ