Indlæg fra læserne – 26. september

Sprogets ulidelige lethed

Af Karsten Søberg

 

Selv Kristeligt Dagblad har tiltagende svært ved at gennemskue den socialistiske og kulturradikale jonglering med sproget. I en artikel kaldes Alternative für Deutschland (AfD) for et “nationalistisk protestparti”.

 

Nå ja, ordet populistisk slap så ikke med denne gang. Men national er de røde for længst sluppet af med at mistænkeliggøre og give en ubehagelig biklang. “Protestparti” derimod? Ja, det har også fået en bismag af noget betænkeligt. Og som sædvanligt rettet mod borgerlige partier.

 

Men er man et protestparti, fordi man ønsker en anden politik end den aktuelt førte? Så er danske SF, Enhedslisten, Radikale, Socialdemokratiet og Alternativet også protestpartier. Det har jeg dog endnu aldrig hørt journalistisk venstreparti omtale dem som.

 

Hvis ikke Berlingske og Kristeligt dagblad står op imod den røde sproglige manipulation, er der ikke meget håb tilbage. Jyllands Postens sidste ansættelse på en tung politisk reporterpost, Marchen Neel Gertsen, er som bekendt bekendende EL og Socialistisk Ungdoms Front (SUF) kæmper.

 

Så derfra kan man nok forvente “Intet nyt fra Venstrefronten”. Tror de vi er åndelige dværge.


 

Integrationsuddannelsen (IGU)

 

DR oplyser på tekst-Tv side 162, at den ellers så højt besungne IGU – i lighed med en hel del andre integrationsbestræbelser – ikke er blevet den succes, man håbede på. Det viser offentliggjorte tal fra Integrationsministeriet.

 

Hensigten var, at ordningen med sit 2-årige forløb skulle få indvandrere hurtigt ind på arbejdsmarkedet. Men det frister åbenbart ikke målgruppen. I Tårnby kommune, der i de senere år har modtaget relativt flest indvandrere, er kun fire personer tilmeldt.

 

Der har ellers landet over været oplysningskampagner fra kommuner, som i regionale konkurrencer har kappedes om at kunne få flest indvandrere i arbejde. F. eks. i de Nordsjællandske kommuner.

 

Her ligger Hillerød kommune lunt i svinget. Den fortæller sine borgere, at guleroden bl. a. har været den bonus på 25.000 kr. fra statskassen for hver flygtning, der kom i arbejde. Det sker iht. en lov, gældende i to år, fra december 2015 til december 2017.

 

Hillerød kommune har fået 23 indvandrere i arbejde i løbet af det første år. Og dette placerer den næsthøjest blandt ti nordsjællandske kommuner, og udløser i alt 575.000 kr. til den betrængte kommunekasse. Og det lyder jo positivt.

 

Men hvad ikke nævnes er, at bonusbeløbet jo kommer fra i forvejen indkrævede penge fra skatteydere. Hertil kommer, at man har oprettet et helt integrationsteam med en nyansat leder i spidsen. Så både tids- og indtægtsmæssigt er det den rene tilsætning.

 

Der vedtages flere hjælpeforanstaltninger, så migranter, flygtninge og sammenførte familiemedlemmer kan blive integreret. Men velfærdskasserne er måske en fristelse til passivitet for nogle, som ikke har lyst eller vilje til at blive integreret og assimileret?

 

Visti Christensen

 


Bivirkninger af lægeordineret medicin

Af Grethe Hundebøll

 

Min mand fyldte 80 år i juli mdr. 2016. På selve aftenen efter festen fik han åndenød. Det forsvandt igen og vi tog hjem, hvor vi passede vores arbejde, med at køre ud med ugeaviser og reklamer 4 dage i ugen.

 

Min mand gik til vores læge, men fik at vide at der ikke var noget i vejen med ham. Først i januar 2017 kom han til skanning på hospitalet, og de fandt ud af at han have forsnævringer i blodkarene til hjertet.
Den 16 marts 2017 kørte vi til Odense universitetshospital , hvor han fik ballonudvidelse med stencis i 2 blodkar. Da vi kørte hjem samme dag havde min mand det rigtigt fint, bedre end han have haft det i meget langt tid. Han var så glad og klar til at begynde at arbejde igen. Dagen efter d. 17 marts 2017 fik vi besked på at købe nogle piller på apoteket, som Odense sygehus havde bestilt. Min mand fik en af pillerne, mod blodpropper, og så begyndte mareridtet, han fik det rigtigt dårligt og kunne ikke flytte sin ben og faldt sammen. Jeg måtte bære ham op i lejligheden, og han var helt væk.

 

Vores egen læge, sagde at han skulle tage dem og nogle piller for blodfortyndene . Min mand var flere gange på hospitalet her i Esbjerg SVS, og hvergang fik han flere forkellige piller. Vi protesterede , men lige lidt hjalp det. Beskeden var, at tog han ikke pillerne , afbrød de behandlingen og han kunne få blodpopper. Min mand blev som en visen grønsag og han faldt flere gange herhjemme, hvor han måtte på hospitalet med ambulance. 10 gange i alt. Hvergang med flere piller til følge.

 

I juni mdr. 2017 fik han ICD implanterebar på Odense Universitet hospital. Med mere medicin til følge.Han var efterhånden ikke i stand til at gå selv mere og hans livsmod var helt ned i kælderen.

 

Han blev sendt til Grindsted rehabilitering, for at blive genoptrænet med sin ben, så han kunne gå igen. I stedet for at træne ham, gav de ham mere medicin og han var helt ødelagt. Han kunne ikke se nogen mening med livet igen. De læger som har været de værste til at fylde han med medicin og ikke vil høre på os, at han ikke kan tåle medicinen, er de udenlandske læger. Beskeden til os har lydt, at det er mig som er læge, det har du ingen forstand på, dumme dansker.

 

Medicin til forebyggelse af blodpropper, han har fået 2 blodpropper i hjernen, med de værste konsekvenser til følge, han kan ingen ting selv mere og jeg har fået et 3 års barn i huset. Vi er nu stoppet med alt medicinen og er gået i gang med at træne i fitness center og han får kun vitamin piller og enirgidrikke, samt den rigtige kost.

 

Han kan gå i dag med en krykke i den ene hånd og mig i den anden hånd. Han kan komme med mig på arbejde , hvor han sidder ved siden af i bilen.
Hvorfor kan lægerne ikke forstå , at der er nogle mennesker som ikke kan tåle medicin, og hvorfor skal man finde sig i udenlandske læger som ikke forstår vore sprog og vores kultur. Han har været hos spykolog , som siger at han ikke er dement og ikke er skør i hoved.

 

Jeg giver pokker i alle de udenlandske læger som kommer her til, for dem er der kun en ting der gælder og det er deres ord og vi andre har ingen forstand på noget.

 

Jeg håber at få min mand tilbage igen , i nogen lunde ordenlig stand, så han kan fungere og klare sig selv.


 

Merkels tilbagegang!

Af Holger Skjerning

 

Det antydes, at det er hende udenrigspolitik, der har givet hende tilbagegang. Men kan det ikke tænkes, at hendes dyre og meget lidt effektive “Energiewende”, – altså energipolitikken – har været medvirkende til “nederlaget”?

 

Først stoppede hun 8 (9) velfungerende kernekraftværker, så brugte hun 50 mia euro på solceller (der kun leverer strøm ca 15 % af tiden) og næsten lige så meget (?) på vindmøller, der kun virker, når det blæser. Det må da have gjort indtryk på tænkende vælgere!

 

Det har medført øget brug af kul og brunkul og igen øget det tyske CO2-udslip. – Selv om alle er enige om, at de globale klimaændringer skal begrænses så meget som muligt.

 

Jeg ville give Merkel dumpekarakter – alene på grund af dette.


 

IRA OG IS

Af Henrik Frandsen

 

Det nyeste terrorangreb foran Buckingham Palace i London får mig til at mindes, at Den Irske Undergrundsbevægelse, IRA, i 1970’ernes London udøvede adskillige terrorangreb med bomber osv., og at politikere og journalister generelt igen og igen gjorde opmærksom på, at der var en direkte forbindelse fra Den Romersk-Katolske Kirke til IRA. Men nu da organisationen Islamisk Stat, IS, udøver terrorangreb flere steder her i Europa, tøver politikere og journalister generelt med at gøre opmærksom på den direkte forbindelse fra Islam og til IS. Hvorfor denne tøven?

 


Regionen som ansvarlig arbejdsgiver

 

I Regions Syddanmark var antallet af borgere ansat på særlige vilkår, som f.eks. fleksjob og med løntilskud faldet fra 631 i 2010 til 473 i 2014.

 

En meget kedelig udvikling i en organisation med 25.000 ansatte. Jeg rejste derfor sagen i Ligestillingsudvalget og siden, er der sket en hel del.

 

Således er der i Regionsrådet vedtaget en strategi, som skal øge antallet af ansatte på særlige vilkår med 50% frem til 2019.

 

 

På alle sygehusenheder og socialområdet, i psykiatrien og i regionshuset er der nu udarbejdet indsatsplaner, der skal være med til at sikre, at målene i strategien indfries.
Repræsentanter fra alle enheder har i år drøftet strategien og arbejdet med indsatsplaner. Gruppen har også fokus på gensidig inspiration og løbende opfølgning på strategien. Alle enheder har indsendt indsatsplaner.

 

Der udarbejdes en status på udviklingen i ansatte på særlige vilkår hvert halve år til fremlæggelse i Ligestillingsudvalget, næste gang i november 2017.

 

Vi er godt på vej og jeg glæder mig over, hvor konstruktivt både politikere og medarbejdere er gået til opgaven, med at gøre Regions Syddanmark endnu mere socialt ansvarlig.

 

Søren Rasmussen
Næstformand i Regionsrådets Ligestillingsudvalg
Dansk Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…