Indlæg fra læserne 17. august

Sidder motivation i generne?

Af Kirsten Damgaard, psykolog, uddannelses- og erhvervsvejleder, medlem af Forum for Islamforskere i Danmark, redaktør www.respublica.dk

 

Stuepiger fra Nepal i Århus. Filetdamer fra Polen i Skagen. Rengøringsassistenter fra Thailand og Litauen i København. Hvorfor er det ikke de pakistanere og tyrkere, der kom til Danmark for at arbejde, eller deres ledige efterkommere og familiesammenførte som har disse ufaglærte jobs? I stedet trækker store dele af disse grupper på offentlig forsørgelse. Villighed og arbejdsindsats sidder vel ikke i generne? Der har været dansk havnekaptajn i Los Angeles, danske sygeplejersker i Saudi Arabien, danske arkitekter i Indien osv. Når danskere kan arbejde alle steder som gæstearbejdere skyldes det omstillingsparathed, motivation og en ordentlig arbejdsindsats foruden uddannelse.

 

Svaret er, at der er kulturelt bestemte årsager til at visse etniske grupper i for høj grad ikke lever op til kravet om integration ved bl.a. selvforsørgelse. De tager ikke ansvar. Rigtig mange tænker ikke langsigtet, men har adfærd der er almindelig i det land familien forlod. Kvinder vil ikke arbejde langt væk fra deres familie eksempelvis. Desuden ser jeg mange unge familiesammenførte kvinder uden uddannelse, som straks får 1-2 børn, i stedet for at gå på danskkursus og efterfølgende tage (en gratis) uddannelse.

 

Når jeg ser på de syriske flygtninge, der kommer ind i landet med en baby i armene og en i maven, så viser det en uansvarlighed overfor disse børn, som parret har valgt at avle under kaotisk usikre omstændigheder. Ud fra min erfaring forventer jeg heller ikke at disse kvinder tager ansvar for egen forsørgelse. Vi kan forvente at familierne bliver udvidede med flere børn, mens man er på offentlig forsørgelse, at kvinderne ikke på eget initiativ lærer dansk samt at mange aldrig vil søge de job, som filippinere, nepalesere og østeuropæere nu udfører.


 

Skyderi i København

Af Ebbe Thygesen

 

Jeg boede et par år i Cairo, Egypten, hvor kriminelle terrorister dræbte folk med jævne mellemrum. Politi på gaden, så man dårligt kunne komme frem, havde ingen virkning.


 

Svensk politisk visdom

Af Visti Christensen

 

Ved valget i 2014 fik partiet Sverigedemokraterne 13 pct. af stemmerne. Partiet er hadet af alle de øvrige såre politisk korrekte partier, og ingen vil samarbejde med dem pga. deres bedømmelse af svensk udlændingepolitik som hovedløs.

 

Siden valget har partiet i alle målinger ligger på omkring 20 pct., hvilket har gjort det til landets næststørste parti. Men i seneste måling får partiet kun 16,7 pct. af stemmerne. Dette får det politiske etablissement til at juble: “Partiet er gået katastrofalt tilbage!”

 

Sådan kan venstrefløjsmissionærer udbrede sand visdom, også hinsidan.


 

Nordea

Af Jens Vornøe Formand DF København

 

Det er jo lidt pudsigt, at mens Nordea som har hovedkontor i Stockholm, hvor flere medarbejder hos Nordea havde travl med deres moralske pjat mod navnlig Den Korte Avis, så er banken selv nu havnet i en ransagning efter mistanke om hvidvaskning.

 

Bagmandspolitiets sag mod Nordea sker på baggrund af en politianmeldelse fra Finanstilsynet i 2016. Dengang blev Nordea politianmeldt for ikke at leve op til reglerne for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

 

”Vi er i fuld gang med at gennemgå, hvad vi fik med fra ransagningen. Når vi har stykket alle brikkerne sammen, melder vi ud, om der er grundlag for at rejse en straffesag mod banken,” siger Thomas Anderskov Riis.

 

”Finanstilsynets samlede vurdering af bankens foranstaltninger til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering er, at den fornødne risikostyring ikke er til stede, ligesom håndteringen af hvidvaskområdet ikke er tilstrækkeligt ledelsesmæssigt forankret i banken,” skrev Finanstilsynet i sin afgørelse fra 2016.

 

Den svenske del af forretningen har tidligere været i vælten på netop hvidvaskområdet. Således udstedte det svenske finanstilsyn i foråret 2015 den størst mulige bøde på 50 mio. svenske kroner til Nordea for ikke at leve op til reglerne på hvidvaskområdet. Samtidig truede det svenske finanstilsyn endda med at tage banklicensen fra Nordea.

 

Så kære Nordea, måske I bare skulle holde lav profil med Jeres moralske pjat om andre virksomheder, det klæder Jer slet ikke..


 

Hårde midler

Af Karsten Søberg

 

“Jeg stod ved grænsen til Tyskland i det skønne Sønderjylland. Pludselig kom en lang kortege af mørke køretøjer kørende hen til grænsebommen. Den flinke grænsebetjent spurgte, hvor de skulle hen? De skulle til Tyskland. Der var nemlig blevet tændt fakler i gaderne og serveret kaffe i København, og Søren Pape havde sagt, at nu skulle de få jernnæven. Så forstod jeg at det var Loyal to Familia, der åbenbart var blevet så skræmte, at de nu søgte ud af landet.” Og så var det jeg vågnede.

 


 

Manipulation

Af Lene Andersen

 

Endnu engang har man måttet stå model til retssystemets og mediernes manipulation af den danske befolkning.

 

Som det første: Inden nogen nåede at finde ud af hvad der var foregået, smækkede en eller anden tilfældig dommer dørene i til retsmødet om ubådsejeren og den tilsyneladende forsvundne svenske journalist. En undrende offentlighed stod derefter måbende og prøvede at finde ud af, hvordan man kunne sigte samme ubådsejer for drab og senere varetægtsfængsle ham for drab, på et tidspunkt, hvor man tilsyneladende ikke havde noget begreb om, hvad der var sket. Havde man fundet liget af ofret eller havde den sigtede tilstået drab på den unge kvinde???

 

Det forlyder at dommeren lukkede dørene af hensyn til det mulige ofres familie, og selvfølgelig er det helt på sin plads at beskytte både offer og familie, men omvendt bliver vi i andre tilfælde belært grundigt om, at man altså ikke kan gøre den mulige kriminelle noget før han/hun er dømt, da også sigtede har krav på retssikkerhed. Men det gælder åbenbart ikke her, og det på trods af, at den sigtede ønskede et offentligt retsmøde. Igen og igen udelukker dommere offentligheden fra indsigt i, hvad der foregår ved vore domstole, altså må man formode, at det der foregår ikke tåler dagens lys, ellers var det vel ikke så vigtigt at holde offentligheden ude.

 

Om det andet, mediernes manipulering: Her drejer det sig om Tv2 News videregivelse af oplysninger fra USA, hvor en bilist tilsyneladende har bestemt sig for at deltage i den nye folkeforlystelse, nemlig at køre sin bil ind i en folkemængde og ramme så mange som muligt. De fleste, naturligvis bortset fra disse drabsmænd, kan vel være enige om at selve tanken er modbydelig. Så langt så godt. Men når man hører slibrige journalister og TV-værters med hån beskrive den højrenationalistiske march (bemærk ikke demonstration men march) og en moddemonstration er det helt  klart lagt til grund at: modbydelige højrenationale demonstranter overfaldt fredelige moddemonstranter – ikke sandt?? Altså ikke et ord om den af voldelige venstrebøller oprettede moddemonstration måske ikke var så små uskyldige ofre som medierne gerne vil have os til at tro. Det undskylder ikke nævnte bilejer, men det ville være rart hvis medierne omtalte alle de involverede ved deres rette navn, nemlig højreradikale og venstreorienterede voldsbøller. Det er nemlig det samme i alle de vestlige lande hvor politiske- og rets- systemer er brudt sammen.

 

Desværre bunder det alt sammen ud i de demokratiske landes uformåen til at beskytte deres borgere. Demokrati er smukt, men fuldstændig ude af stand il at klare sig overfor systemer der vil nedbryde det. Desværre har vi være demokrati så længe, at enhver tanke om at gøre oprør og beskytte os selv er forduftet. Vi smutter hen i fitnesscentret eller løber en tur og indånder noget forurening samtidig med at vi overbeviser os selv om, at myndighederne nok skal klare det hele. Vi er ude af stand til at se, at det er disse uduelige myndigheder og deres halevippere, der har bragt os alle disse ulykker og nu nægter at tage ansvaret for det.

 

Nu ved jeg jo godt, at jeg vil blive beskyldt for de sædvanlige modbydeligheder, jeg er nazist, racist, vil nedlægge demokratiet for en diktator osv.osv. Til det kan jeg blot svare – som jeg altid gør – at de personer der udslynger disse nedrigheder er fuldstændig ude af stand til at tænke selv, det kræver nemlig åbne øjne og levende hjerneceller, ligesom det kræver at man er villig til at gribe i egen barm og erkende at demokratiet for længst er ødelagt af de politikere, embedsmænd, politimyndigheder og retssamfund som skal udgøre magtens tredeling. Det er en saga blot og det tjener intet formål at henvise til det.


 

Donorblod

Af Bente Nølke

 

Det undrer mig at muslimer må modtage blod fra ikke muslimer. Blodet er vel også urent ?


 

Nutidens danskere

Af Søren Nørgaard

 

Vikingånden fra fordums tid, hvor danerne var et frygtet og respekteret folk, er gået i forfald og erstattet af svage og udueligt politikere, som ødelægger vort dejlige land, med deres naive og tossegode asyl- og indvandrerpolitik.

 

Det må efterhånden være gået op for selv de mest tungnemme på Christiansborg, at Islam og Kristendom ikke går i spænd sammen, og Islam ikke hører hjemme i Danmark, eller i resten af Europa.

 

Der er en grund til at den Almægtige Skaber har adskilt forskellige folkeslag med landegrænser. Men når politikere leger gud og åbner vore grænser på vid gab for en hær af fremmede folkeslag fra Afrika og Mellemøsten med islamisk baggrund, som intet tilhørsforhold har til vort land, kultur eller religion, så må det gå galt – grueligt galt!

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…