Illegale afrikanske indvandrere angriber den spansk-marokkanske grænse

Arkivfoto

En flok på mindst 200 afrikanere – de såkaldte “subsaharianos” – foretog tidlig tirsdag morgen et massivt angreb på Spaniens Civilgarde og Marokkos grænsepoliti, der bevogter et metalhegn – “la valla” – omkring havnebyen  Ceuta (ved Gibraltarstrædet).

 

De illegale immigranter benyttede kæppe, stenkast og stikvåben for at komme frem til selv byen. Tre civilgardister og syv afrikanere blev såret og sendt på hospitalet.

 

Det voldelige angreb er nummer tre i indeværende år. Lignende episoder foregår ved byen Melilla (en anden spansk eksklave på Nordafrikas kyst).

 

Det lykkedes 67 afrikanske indvandrere at trænge politiet til side og komme ind i byen. Mange af dem søgte til den lokale “midlertidige” opsamlingsinstitution (“Ceti”)
Spaniens regering tilstræber, at indvandringspolitikken ikke overtræder regler og henstillinger fra EU-kommissionen og FN. Derfor bliver udlændinge, som har krydset grænsen, ikke sendt tilbage, når de først betræder spansk territorium.

 

I stedet prøver myndighederne at identificere dem og undersøge om de skal have asyl. Nogle har fået deres ansøgning godkendt, mange er gået under jorden, og et fåtal er blev udvist.

http://www.larazon.es/espana/entran-en-ceuta-67-inmigrantes-tras-un-asalto-masivo-a-la-valla-NC15715679

 

Læs også:

 

https://denkorteavis.dk/2014/stigende-pres-pa-ceuta-og-melilla/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…