Hvilken lokalpolitiker, vil skifte piller & medicin ud med musik, på vores plejecenter?

Vi har set i Tv hvorledes musik har en helt særlig effekt på demente ældre, når de hører sange og musik de kender. Man så hvorledes demente, som ellers er sygnet hen, pludselig kan synge og følge rytmen.

 

I Kolding Kommune har de én pulje til ekstra aktiviteter på plejecentrene. I flere år er den – efter ønske fra beboerne – bl.a. gået til dansktop musik. I år har Lis & Per været rundt på alle plejecentrene og det har vakt jubel. Udover dejlig musik og sang som borgerne kender, som så føre det demente andre steder hen, og hermed give brændstof og vække mennesker med demens, og hermed halverer brugen af den farlige antipsykotiske medicin med knus og festlig, folkelig og fornøjelig musik. Lis & Per og Richard Ragnvald har oplevet, hvorledes én borger i kørestol, efter flere år, har rejst sig og begyndte at danse. Et musikalsk mirakel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lis & Per. Foto: Kurt Terkelsen.

 

Tusindvis af danskere har på TV og på de sociale medier fulgt, hvordan den 29-årige musikterapeut fra Hjørring, vækkede den stærke demente Else, på plejehjemmet Vibedal i Thisted. Så kære politiker, hjælp de her mennesker, som har arbejdet et helt liv på at skabe det samfund, som vi nyder godt af i dag. Derfor fortjener de også at få højnet deres livskvalitet den sidste tid. De stadig er mennesker inde bag den frygtelige sygdom.   

 

Vi ved at musik og sang er rigtig godt i hverdagen. Det er med til at glæde og berolige de demente og giver alle en god oplevelse. Sang og musik er efter min mening den bedste medicin, man kan give de ældre, og som kan være med til at live op på en ellers så grå og trist hverdag. Mange dansktopsangere har stor erfaring med netop at underholde ældre og pensionister. Jeg har som musikanmelder, Dansktoppen Subnet, været på plejecentrene i Frederiksværk og Kirke Hyllinge, hvor Richard Ragnvald kunne tilbyde en speciel pensionist underholdning. Jeg oplevede hvorledes beboerne fik en livsbekræftende underholdning de sent vil glemme, for mig var det en stor glæde at se dem synge med på nogle af de dejlige sange, de kender fra deres yngre dage. f.eks. De nære ting, Sømanden og stjernerne, Mariehønen og mange flere.

 

Læs også
Verdensberømte Jordan B. Peterson: En sand intellektuel giver 12 leveregler, som modvægt til kaos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Richard Ragnvald på plejecenter Frederiksværk & Kirke Hyllinge. Foto: Kurt Terkelsen.

                                                                                             

 

Læs også
Skader på hovedet øger risikoen for demens
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…