Humanitære organisationer hjælper menneskesmuglere på Middelhavet – 250.000 migranter fra Afrika på vej

Arkiv You Tube

Vesteuropas regeringer og især EU-kommissionens improviserede rederi “Frontex” er under hårdt pres på grund af tilstrømningen af illegale immigranter fra Nordafrika.

 

Folkevandringen fra Tyrkiet til Balkanlandene er blevet reduceret i sidste halvdel af 2016, men i det kaosramte Libyen venter enorme menneskemasser stadig på at blive fragtet over Middelhavet.

 

Transporten er hidtil blevet organiseret af “scafisti” og “trafficanti” – italienske betegnelser for menneskesmuglere.

 

I deres branche har passagerernes sikkerhed lav prioritet, og i 2016 druknede sammenlagt 4.500 personer i Middelhavet. Overfyldte gummibåde – med op til 160 passagerer på en overfart – og ansvarsløs sejlads er den oplagte dødsårsag.

Kriminalitet på havet

Før Frontex fungerede det italienske redningsinitiativ “Mare Nostrum”. Det blev hårdt kritiseret på grund af de mange druknede og den omfattende kriminalitet, der rammer alle Italiens byer som konsekvens af at tildele strømmen af især unge afrikanske og arabiske mænd midlertidigt ophold i offentligt organiserede modtagecentre.

 

På denne baggrund greb Frontex ind for at svække trafikken af illegale immigranter ved at arrestere og fængsle “scafisti” og opbringe deres fartøjer.

 

Men i sommeren 2016 blev et effektivt modtræk lanceret, da en stribe private organisationer begyndte at engagere sig for at hjælpe menneskesmuglerne med at sende afrikanere og arabere til Italien – og derfra videre til andre europæiske lande.

 

Det drejer sig om bl.a. “Læger uden Grænser”, “Aquarius”, “Den Blå Lagune”, “Save The Children” m.fl.

 

Sikkerhed for menneskesmuglere

Fremgangsmåden er, at menneskesmuglerne samler “passagerer” på Libyens kyst og sejler dem et par kilometer ud i havet, hvor de “humanitære” organisationer sætter dem på mere søsikre fartøjer.

 

Derfra sendes de til Palermo, Cagliari og andre italienske havne. Menneskesmuglernes risiko for at blive straffet af Frontex er kraftigt reduceret, da 40 procent af den maritime trafik nu foretages af de vestlige “non governmental organizations”.

 

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

Ifølge en prognose fra regeringen i Rom vil der i løbet af 2017 ankomme 250.000 illegale immigranter til Italien.

 

kilder:

http://www.ilgiornale.it/news/mondo/calano-arrivi-immigrati-europa-aumentano-sbarchi-italia-1375521.html

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/immagini-incastrano-ong-cos-caricano-i-migranti-libia-1375175.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/leuropa-smaschera-ong-aiutano-scafisti-e-clandestini-1365197.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…