Hospitalspersonalet sidder foran computeren i stedet for at være hos patienterne – hvad sker der efter kommunalvalget?

Der har været stor debat op til kommunalvalget, som måske vil ændre eller fortsætte den daglige gang i Danmark. Noget må der ske efter alle de løfter, der er givet!

 

Økonomien begrænser, men meget kan forbedres ved at ændre procedurer. En udsendelse på TV viste en erhvervsmand, der ændrede arbejdsgangen på et plejehjem (Lindholm) ved at begrænse tiden ved computeren, hvor hver medarbejder dagligt sad ca. 2 timer for at registrere beboerne. Det blev ændret, så der nu sad én medarbejder ved computeren og registrerede for alle. Der blev mere tid til omsorg for de gamle – til glæde for alle. Mere velfærd for de samme penge!

 

Går man på en hospitalsgang og kigger ind ad døren til sygeplejersker, læger o.a. sidder næsten alle foran deres computer og registrerer på livet løs, mens tiden sammen med patienterne bliver mindre, så de næsten ser mere til rengøringspersonalet end til dem, der skal behandle dem.

 

Der var mere personale tidligere. En af mine bekendtes døtre var engang ansat som blomsterpige på et hospital udelukkende til at sætte patienternes modtagne blomster i vand og skifte vandet. Den funktion blev sparet væk. Jeg er selv blevet brugt som portør for at transportere min dødssyge bror fra en afdeling til en anden, hvor der var stor afstand mellem bygninger. Det var en regnfuld og kold tur især for min bror, der var ved at falde ud af kørestolen.

 

Lægerne behandler i dag færre patienter, fordi der ikke er sekretærer til at gøre arbejdet ved computeren. I en tid med lægemangel er det spildtid for mange læger. Man burde desuden indføre en regel, så alle efter en uddannelse til læge i Danmark skulle forblive i Danmark i 3 år – eller betale deres uddannelse tilbage. Det ville afhjælpe lægemanglen. Det er urimeligt, at norske og svenske læger o.a. kan tage hjem igen som danskuddannede læger. Finland har haft reglen.

 

I offentligt regi bruges mange unødvendige penge, som kunne anvendes bedre. Der må prioriteres, så man ikke sender en kommunal delegation til Californien for at se på skraldesystemet. Den information må den danske ambassade kunne klare. Pengene kunne bruges til at renovere en skole. Aftrædelsesbonus for chefer er en skændsel overfor andre, der ikke får 1 mio. kr. ved fyring.

 

DSB har ikke haft ekspertise til at finde ud af tog og signaler, siden pris og tid bliver overskredet, og tog ikke dur. Det synes vigtigt at komme 10 min. før frem, mens man har skrottet al service. Man kan arbejde i tog men ikke få serveret en kop kaffe. Service er et ukendt ord for DSB. I Danmark var der faktisk tidligere en udmærket togfabrik i Randers, men i dag følges EU’s konkurrenceregler, selvom den vindende udenlandske part ofte kræver flere penge i forløbet!

 

Skat har ikke været heldig ved at ansætte en medarbejder, der gennem mange år har svindlet med momsrefusion, mens den almindelige borger næsten sættes i gabestok for at glemme et mindre beløb. Sagen mod Jesper Kasi Nielsen er helt urimelig overfor en familie, der tilsyneladende har fulgt de gældende regler, som skattevæsenet ikke kan finde ud af. Skatteyderne betaler igen.

 

Der mangler hænder i plejesektoren, i vuggestuer og børnehaver, og man burde anvende mange af de raske kontanthjælpsmodtagere til at arbejde for deres kontanthjælp, så der kunne komme flere medarbejdere på plejehjem, i børnehaver osv. Andre kunne holde veje rene, for Danmark er beskidt og fyldt med skod og andet. Fagforeninger kunne deltage i integrationen, så flere kom i arbejde.

 

De kommende kommunalpolitikere får travlt! Skoler skal renoveres, og der skal være et godt indeklima. Samtidig skal man fortælle børnene, at det er dem selv, der sviner på deres egne toiletter.

 

Læs også
Kvinder sætter fokus på cannabis som medicin

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…