Fordele ved at renovere sin bolig

Der er flere gode grunde til at renovere sin bolig. Først og fremmest er det dejligt af æstetiske årsager. Du har med en renovering mulighed for at ændre på områder ved din bolig, hvor du måske længe har været utilfreds.

Derudover er det godt for komforten og miljøet, der i rigtig mange tilfælde hænger sammen. Mere om det senere. Sidst men ikke mindst kan det på den lange bane være et rigtig godt initiativ for din pengepung. Læs videre i artiklen, hvis du vil have inspiration til din renovering.

 

Renoveringstiltag der gør en forskel

Man kan groft sagt dele renoveringen ind i tre kategorier:

  1. Boligens klimaskærm
  2. Diverse installationer
  3. Boligens udeklima

Boligens klimaskærm

Boligens klimaskærm er hovedsageligt de elementer, der adskiller inde- og udeklimaet. Her er det virkelig muligt at gøre en forskel inden for alle parametrene. Hertil er en hulmursisolering en af de mest almindelige og effektive renoveringer.

Dette er specielt gældende, hvis du bor et sted, der er bygget før 1990’erne. I modsætning til, hvad rigtig mange går og tror, tager en hulmursisolering ikke meget mere end en lang eftermiddag, og koster bestemt ikke det hvide ud af øjnene. Derudover vil en hulmursisolering virkelig øge komforten i din bolig, sænke varmeforbruget og derved forbedre miljøet.

 

Diverse installationer

Dette element indbefatter de mere tekniske renoveringer. Det kan både være meget omfattende som mindre installationer. Af de store installationer kan en etablering af et solcelleanlæg eksempelvis nævnes. Dette vil virkelig gøre en forskel, og højst sandsynligt tjene sig hjem igen efter 6-7 år.

Hvis du til at starte med hellere vil kaste dig ud i lidt mindre renoveringer, kan en udskiftning af radiatorventiler og termostatstyringer, virkelig også gøre en forskel. Det samme gælder udskiftning af normale pærer med såkaldte LED-pærer.

 

Boligens udeklima

Hvis du er en af de heldige, der bor i et hus med en dertilhørende have, er en renovering af boligens klimaskærm i mange tilfælde også vigtigt. Hertil er der selvfølgelig tiltag, der kan hjælpe miljøet, men det er først og fremmest af æstetiske årsager, du renoverer i dette område.

Det kan blandt andet være i form af en algebehandling eller en fliserens. Formålet med en algebehandling er at fjerne de generende, grønne alger på tag, facade eller fliser. Du vil allerede efter 3-4 uger kunne se en væsentlig forskel.

Et andet tiltag er måske ikke helt en renoveringsform, men det er virkelig en god måde at spare på pengepungen og miljøet. Hvis du bor i et hus, hvor der ikke er særlig langt til dit pågældende arbejde og for eksempel ikke har små børn, der skal køres, kan du overveje at skifte den miljøskadelige og dyre bil ud med en elcykel. Elcykler er blevet bedre og bedre og er et praktisk og hurtigt transportmiddel.

 

 

Praktiske foranstaltninger ved renovering

Om en renoveringsproces er succesfuld, afhænger først og fremmest af, hvilke fagmænd man kontakter. Der er væsentlig forskel på effektiviteten og kvaliteten fra virksomhed til virksomhed. Vær derfor nøjsom i din vurdering af en virksomhed. Forhør dig eventuelt i dit netværk eller på sider som trustpilot.

Når du er i gang med en omfattende renoveringsproces, kan du formentlig ikke bo hjemme hele tiden. Hertil er der flere forslag. Først og fremmest kan du igen spørge dit netværk, om det er muligt at være hos dem en overgang. Ellers er der selvfølgelig hotel-muligheden.

Alternativt kan du jo nyde muligheden ved at tage en på ferie. Hvis du er den heldige ejer af en hund, er det også muligt at tage på en ferie med hund. Der kan ikke være meget, der er federe end at komme hjem fra en lang, afslappende ferie til et nyrenoveret hus.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…