De siger de er flygtninge, men de ankommer på luksusskibe til Europa

30 migranter kom illegalt til Sicilien fra Tyrkiet. Det er der mange der gør.

 

Men disse 30 havde betalt en samlet pris €68.000, i runde danske kroner 510.000,-. Det er en pris som kun de aller rigeste har råd til at betale.

 

Som om dette ikke var nok, så foregik rejsen til Italien i en 10 meter lang luksus yacht ved navn ”MACO”. I dag ligger ”MACO” sammen med omkring et dusin andre luksus fartøjer fortøjet i Augustas havn, alle beslaglagt af det italienske politi. Det skriver The Guardian.

 

Det ved man i dag takket være Andrej.

 

Andrej på 35 år fra Ukraine blev fængslet for at have stået for transporten.

 

Sammenlignet med den måde andre mindre velstående migranter forsøger at krydse Middelhaver på, i  gummibåde og skrøbelige fiskebåde, var Andrej’s tilbud, at betegne som flugt på første klasse. Denne form for flugt stopper ikke, fordi Andrej har siddet i fængsel, andre menneskesmuglere fortsætter denne trafik.

 

Luksus migranterne

Chef politiinspektør Carlo Parini fra Syracuse, der ledede aktionen mod de mange både fra Tyrkiet, der nu er beslaglagt, fortæller ”Jeg så læger fra Syrien, advokater og dommere fra Afghanistan, professorer og industrifolk fra Irak, gå i land fra disse både.”

 

Summer på omkring € 100.000,- er ikke ualmindelig at betale for at blive transporteret fra Mellemøsten til Europa. Ifølge vidner  var nogle af disse migranter ulastelig klædte, bærende på kufferter og dyre tasker.

 

Efter at formaliteter som registrering var lagt bag dem, kunne man iagttage dem indtagende deres måltid på ekslusive restauranter i det nærliggende fashionable kvarter. Disse luksus flygtninge, der ganske vidst kommer fra udsatte områder, har råd til en flugt i luksus og sikkerhed som mange andre ikke har.

 

Blandt de ruter der anvendes til at sende migranter til Europa, fra Tyrkiet til Grækenland, fra Marokko til Spanien, er ruten til Italien den alt overvejende farligste. Alene i år har henved 120.000 benyttet en af disse tre ruter til deres rejse.

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

 

Parini oplyser at man i perioden fra januar til august har opsnappet 883 illegale luksus migranter i 2016 var tallet 682, tallene er beregnet, men antallet er meget højere.

 

”Nogle af disse yachter har andre destinationer i Italien, for eksempel Leuca helt sydpå i Apulien. For nogle af bådejerne lykkedes det at returnere efter at have landsat deres last. Vi kan ikke holde øje med hver eneste yacht i Middelhavet, det er umuligt.” siger Parini.

 

Hajer og småfisk

Bag denne luksus rute står Tyrkiske forbryderorganisationer med forbindelse til ukrainske bander. Bådførerne på de beslaglagte yachter var alle fra Ukraine og yachterne indregistrerede samme sted, ifølge de Italienske myndigheder.

 

Andrej’s vej til smuglerfaget

Andrej der i dag løsladt fra fængslet, fortæller til The Guardian ”Jeg forlod mit land for at søge arbejde i Europa. Jeg har gennemført et yachtskipper kursus. Da de bad mig om, at sejle disse mennesker tll Italien, sagde jeg ja!”

 

Andrej beskriver sine bosser som tyrkere. Han fortæller videre ”Jeg var i samme båd som dem jeg skulle sejle til Europa, men i modsætning til dem havde jeg ikke råd til en lystyacht overfart, derimod kunne jeg sejle en.”

Læs også
Malta har stoppet kapringen af fragtskib i Middelhavet – det har vigtige perspektiver for asylstrømmen

 

De italienske myndigheder kæmper en sisyfos kamp mod menneskesmuglerne, selv om det er lykkedes at begrænse tilstrømningen, så finder smuglerne nye ruter og nye øde strande hvorpå de kan landsætte deres ulovlige last.

 

Der er ingen tvivl om at det er de ”let” tjente penge der er drivkraften bag menneskesmuglerriet. De italienske myndigheder opdagede en ny smuglerrute i juni måned, den blev betjent af tunesere og italienere med hurtige både der kunne krydse Middelhavet på ca. fire timer.

 

Forbrydelser betaler sig!

At indtjeningen er god ses af, at det koster mellem €2.000 og €3.000 (15.000, til 22.500,-kr) pro persona for en overfart. En båd last giver smuglerne en fortjeneste på ca. €50.000 (375.000,- kr) per tur.

 

Salvatore Wella, anklager i Agrigento fortæller, ”Disse både er udstyret med 400hk motorer der giver dem en hastighed på op til 144 kmt, det er hastigheder der langt overgår hvad kystvagtens skibe kan præstere.”

 

Wella fortæller videre at, ”Menneskesmuglerne køre deres forretning som var det et rejsebureau, med rejser på første, anden og tredje klasse, alt efter hvor meget den enkelte er i stand til at betale.”

 

Læs også
20.000 bevæbnede migranter står klar til at storme grænse for at komme til blandt andet Danmark

Salvatore Wella har ledet nogle af de mest betydningsfulde undersøgelser mod menneskesmuglere på Sicilien.

 

Kilde: The Guardian

 

https://www.theguardian.com/world/2017/sep/14/luxury-landings-the-migrants-crossing-the-mediterranean-by-yacht

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…