Filmanmeldelse “KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE – klassisk agentfilm i ny humoristisk udgave

Underholdning med takt og tone.  **** 4 stjerner ud af 6

 

KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE har en forhistorie i ”Kingsman: The Secret Service” fra 2015.  

 

Kort fortalt dækker navnet Kingsman over en uafhængig, britisk, idealistisk spionorganisation, hvis formål er intet mindre end at sikre verdensfreden. Denne agtværdige opgave bliver løst af ulasteligt habit-klædte agenter med pli, takt og tone.  

 

I den første Kingsman spiller Harry Hart – med dæknavnet Galahad – en fremtrædende rolle som mentor for den unge rekrut Eggsy. I efterfølgeren er Eggsy vokset i graderne og blevet et af Kingsmans stærkeste kort.

 

Til oplysning indtjente ”Kingsman: The Secret Service” over $400 millioner, så det kan næppe undre, at publikums-succesen har kaldt lokkende på en 2’er.  

 

Handling

Poppy (Julianne Moore) er en dødsensfarlig og skruppelløs psykopat-skurk, hvis mission er at overtage verden. Kun nogle få modstandere står i vejen for hendes velplanlagte eksperiment: Kingsman og deres amerikanske modstykke Statesman.

 

Agenterne med Eggsy (Taron Eagerton) og Merlin (Mark Strong) på den britiske side, Ginger Ale (Halle Berry) og Tequila (Channing Tatum) på den amerikanske, bliver presset til at samarbejde om at besejre den fælles, frygtindgydende fjende.

 

Det ser mørkt ud, ikke mindst da en forræder lader til at have sneget sig ind i eliteenheden. Så uanset agenternes styrke og snilde får de brug for ekstra-hjælp, og den forstærkning skal vise sig at komme fra en helt uforudset kant.  

 

Lykkes 2’eren?

Det er altid svært at lave en 2’er, hvis værk 1 har siddet i skabet – og det gjorde 1’eren faktisk. Så lykkes det for Matthew Vaughn, der også instruerede den første Kingsman-film, at gentage succesen?

 

Læs også
Filmanmeldelse BREATHE: Sand kærlighed

I det store hele ja. På grund af et ret vittigt manuskript og en stjernerække af skuespillere med Colin Firth i spidsen. Julianne Moore får også meget ud af sin rolle som superskurk.

 

Det er måske lige at give den en tand for meget at tale om intelligent underholdning, men også nummer 2 er en original action-film. En 3’er bliver det dog forhåbentligt ikke til, for selv om efterfølgeren står distancen, kommer ”Kingsman: The Golden Circle” ikke helt op på niveau med ”Kingsman: The Secret Service”.  

  

De nytænkende og humoristiske brud på de klassiske koder i agent- og spionfilm, der gik rent hjem i film 1, er i sagens natur knapt så nytænkende og overraskende i anden ombæring. Selv om alle sejl er sat til.  

 

Længde: 141 minutter

 

  • Medvirkende: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Channing Tatum, Halle Berry m.fl.
  • Manus: Matthew Vaughn & Jane Goldman
  • Instruktør: Matthew Vaughn
  • Censur: 15 år
  • Premieredato: Torsdag d. 21. september

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…