Jimmi Vinding er vred: Han søn bliver eneste danske dreng i 5. klasse i skolen i Holstebro

Udskriv

Holstebro Kommune har lavet en ny klassefordeling. Det har gjort Jimmi Vinding vred og bekymret.

 

Den ny klassefordelig betyder, at hans søn Magnus Vinding  skal begynde i en helt ny 5. klasse efter sommerferien.

 

Og her bliver Magnus den eneste danske dreng i klassen.

 

Der er også danske piger i klassen. Men ingen danske drenge. De drenge Magnus har gået i klasse med er placeret i en anden klasse.

 

– De bliver så mange tosprogede, at Magnus kommer til at stå lidt udenfor, siger Jimmi Vinding. Han overvejer at flytte sin søn til en friskole, hvis ikke klasseopdelingen bliver lavet om.

 

Men det er der ikke udsigt til. Det er nemlig et bevidst valg fra Holstebro Kommunes side, der adskiller Magnus fra sine nuværende drenge-klassekammerater. (TVMidtvest)

Baggrunden er en skolereform der betyder, at eleverne efter sommerferien skal fordeles i tre klasser. De ni etnisk danske drenge fordeles med fire i én klasse, fire i en anden – og Magnus alene i den tredje klasse.

I alt er der stadig et flertal af danske elever. De udgør 60 procent af klassen, men det er fordi der er mange danske piger.

 

Kommunen har et princip om, at der højst må være 18 procent tosprogede elever i en klasse. Men dette princip bliver nu allerede overskredet med den ny klasseopdeling.

 

Det er dog stadig en overtrædelse af kommunens princip om, at der kun må være 18 procent tosprogede elever i hver klasse.

 

 

Holstebro Kommune mener ikke der er noget at stille op. her henviser man til det fri skolevalg.

 

Holstebro Kommune blev for få dage siden brugt som et godt eksempel i forhold til Gentofte Kommune. På en skole i Gentofte var der 24 procent tosprogede elever i de ny 0. klasser. Og det var flere forældre vrede og bekymrede over.

 

Men der er altså også problemer i Holstebro.

 

Og disse problemer vil vokse og brede sig til stadig flere byer.

 

Andelen af tosprogede elever vil vokse på grund af tilstrømningen af migranter.

 

Allerede for 20 år siden blev der advaret om, at et voksende antal tosprogede elever ville give disse problemer. Men ingen lyttede og nu kommer problmerne rullende som en lavine.

 

I Sverige er det allerede gået langt værre. En generelt velfungerende svensk folkeskole er hastist på vej ned ad bakken: Fra et højt fagligt niveau er skolen styrtdykket. Der er gentagne beretninger om elever og lærere, som har store problemer med vold og trivsel generelt.

 

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/magnus-bliver-den-eneste-etnisk-danske-dreng-i-klassen?cid=tv2.dk:Magnus%20bliver%20den%20eneste%20etnisk%20danske%20dreng%20i%20klassen:article

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-06-26-far-raser-soennen-bliver-den-eneste-etnisk-danske-dreng-i-klassen?eid=mrZDav98_GOu6Wgit2lo5gRqH4QNIfwgd4kmZCat&utm_campaign=Nyhedsoverblik&utm_medium=Mail&utm_source=Newsletter

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ