Fagre nye digitale verden: Nu tjekker Skat automatisk din computer og blokerer, hvis du skriver forkerte oplysninger ind i din selvangivelse

Colourbox
Udskriv

Sidste weekend lagde Skat næsten 4,6 millioner danskeres færdigbehandlede opgørelser ud på nettet, og lige nu sidder traditionen tro op mod 900.000 danskere frem til 1. maj og retter i de oplysninger, der automatisk er skrevet ind i årsopgørelsen.

 

Som noget helt nyt har Skat i al hemmelighed lagt et alarmsystem ind i hver enkelt selvangivelse, og systemet fanger og blokerer de borgere, der giver sig selv ulogiske og tvivlsomme fradrag, skriver Politiken i dag.

 

Mere end 10.000 årsopgørelser er på denne måde blevet blokeret på blot fire dage.

 

En lille gruppe af forhærdede snydere

Skat har således lagt mere end 30 digitale stopklodser ind i danskernes selvangivelser, og ved at krydstjekke oplysningerne i årsopgørelserne blokerer klodserne helt automatisk danskernes mulighed for at gøre årsopgørelsen færdig, hvis rettelserne er ulogiske og usandsynlige.

 

”Før i tiden måtte vi finde de fejlagtige årsopgørelser manuelt i kontrolarbejdet, når vi havde udbetalt skattepenge til borgerne. Nu fanger vi fejlene, allerede når de sker, og inden vi har udbetalt en krone. Det er intelligent kontrol ved fordøren, og det har vi store forventninger til”, siger Jørgen Wissing Jensen, kontorchef med ansvar for årsopgørelser i Skats kundeservice til Politiken.

 

Han understreger, at langt de fleste borgere« indberetter korrekte årsopgørelser, men mange laver fejl, og så er der en lille gruppe af hærdede snydere, der gør, hvad de kan, for at hive penge ud af statskassen.

 

http://politiken.dk/indland/art5878197/Skat-l%C3%A6gger-digitale-sladrehanke-i-46-millioner-nye-%C3%A5rsopg%C3%B8relser

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ