Østeuropæere vil selv bestemme hvor mange muslimske indvandrere, de vil have ind i landet – nu lægger EU sag an mod tre lande

Premierminister i Slovakiet Robert Fico og premierminister i Ungarn Viktor Orban

EU har påbegyndt et sagsanlæg mod Tjekkiet, Ungarn og Polen, da disse lande ikke har efterlevet et kontroversielt påbud om at tage flere tusind migranter fra Afrika, Asien og Mellemøsten.

 

Den såkaldte traktatbrudsprocedure, der giver EU’s magtfulde udøvende organ Kommissionen bemyndigelse til at retsforfølge medlemslande for misligholdelse af deres forpligtelser i henhold til EU lov, vil kunne medføre høje økonomiske straffe.

Fordeling af 160.000 “flygtninge”

Uoverensstemmelsen kan føres tilbage til september 2015, hvor Europas migrantkrise var på sit højeste, og EU’s medlemslande med et snævert flertal besluttede at omplacere 120.000 “flygtninge” fra Italien og Grækenland til andre dele af unionen. Dette antal var en tilføjelse til en plan fra juli 2015 om at fordele 40.000 migranter fra Italien og Grækenland.

Blandt de 160.000 migranter, der skulle “deles”, blev ni lande i Central- og Østeuropa pålagt at tage omkring 15.000 migranter. Selv om Tjekkiet, Ungarn, Rumænien og Slovakiet stemte imod aftalen, blev de
pålagt at overholde aftalen.

Siden da har flere centraleuropæiske EU medlemslande på det kraftigste afvist at acceptere deres tildelte kvote af migranter. Polen har eksempelvis en kvote på 6.182 migranter, hvoraf ingen er taget. Tjekkiet har en kvote på 2.691 migranter, hvoraf kun 12 er taget. Ungarn har en kvote på 1.294, hvoraf ingen er taget.

I EU som helhed er foreløbigt kun 20.000 migranter blevet flyttet (6.896 fra Italien og 13.973 fra Grækenland) ifølge EU’s seneste rapport om flytning og genhusning, der blev udgivet den 13. juni 2017. Blandt de 28 EU medlemslande er det kun Malta, der har taget sin fulde kvote – 131 migranter.

Mange såkaldte asylansøgere har nægtet at flytte til Central- og Østeuropa, eftersom de økonomiske ydelser dér er lavere end i Frankrig, Tyskland og Skandinavien. Herudover er hundredvis af migranter, der er blevet forflyttet til de i EU-sammenhæng fattige lande Estland, Letland og Litauen, siden smuttet til Tyskland og andre rigere EU-lande.

Macrons tågetale

Håndhæverne af den europæiske “enhed” har i mellemtiden søgt at udskamme de centraleuropæiske modstandere til at makke ret ved at appelere til tågede begreber, såsom europæiske “værdier” og “solidaritet”. Den franske præsident Emmanuel Macron advarede for eksempel for nylig:

“Europæiske lande, der ikke respekterer reglerne, bør betale de fulde politiske konsekvenser. Der er et dobbelt bedrag. De beslutter at forlade EU principper, vende ryggen til Europa og have en kynisk tilgang til den union, der giver dem penge, uden at respektere unionens værdier”.

Polen står fast

Lederne i Central- og Østeuropa er stået fast. I Polen sagde premierminister Beata Szydło, at hendes land ikke lod sig afpresse af EU’s embedsmænd. Hun holdt en tale til parlamentet den 24. maj, to dage efter jihadangrebet i Manchester, hvor et polsk par blev dræbt, hvori hun sagde:

“Vi kommer ikke til at deltage i Bruxelles’ elites vanvid…. Rejs jer op fra jeres knæ og fra jeres apati, hvis I ikke skal græde over jeres børn hver eneste dag.

“Hvis I ikke kan se dette – hvis I ikke ser at terrorismen nu har potentiale til at ramme ethvert land i Europa, og I tænker, at Polen ikke bør forsvare sig selv – så går I hånd i hånd med dem, der retter våbnet mod Europa, mod os alle.

“Det bør siges klart og direkte: Dette er et angreb på Europa, på vores kultur, på vores traditioner. Ønsker vi stærke politikere, der kan se faren og kan kæmpe effektivt imod den?”

Den polske indenrigsminister Mariusz Błaszczak udtalte, at en accept af EU’s kvoter ville “utvivlsomt være værre” end at blive straffet af Bruxelles:

“Vi må ikke glemme de terrorangreb, der har fundet sted i Vesteuropa, og hvordan angrebene nu desværre er blevet en del af livet i de større EU lande. Husk at de nu talrige muslimske samfund i Vesteuropa oprindeligt var relativt få….

“Jeg fortæller mine kolleger i Vesteuropa at flytningsstrategien blot intensiverer den illegale migration, eftersom menneskesmuglere får endnu flere kunder, når potentielle migranter hører, at folk, der er bragt til Europa, får ophold i andre EU lande end Italien og Grækenland”.

Det polske parlamentsmedlem Henryk Kowalczyk udtalte:

“Polen bidrager til EU…. Vi gør, hvad unionen siger, hvad traktaterne tilsiger. Hvis den franske præsident tænkte på flygtninge, så er det emne ikke nævnt i traktaterne, og da vi tilsluttede os EU, påtog vi os ikke den forpligtelse”.

Polens minister for europæiske anliggender, Konrad Szymański, tilføjede: “Der er ingen værdimæssig konflikt mellem Kommissionen og Polen – det handler om, hvordan disse værdier fortolkes”.

Tjekkiet står fast

I Tjekkiet udtalte premierminister Bohuslav Sobotka, at “givet den forværrede sikkerhedssituation i Europa og det ikke-fungerende kvotesystem, vil den tjekkiske regering ikke deltage i det”. Han tilføjede: “Vi er rede til at forsvare vores position i EU og de relevante retsinstanser”.

Tjekkiets udenrigsminister Lubomír Zaorálek udtalte, at EU burde koncentrere sig om “økonomisk og social konvergens blandt EU landene i stedet for at forsøge af fordele migranter med tvungne kvoter”. Han påpegede, at i nogle østeuropæiske lande “er de mest udsatte indbyggere ofte fattigere end de indkommende migranter”.

Zaorálek tilføjede, at “folk, der kommer, har ingen egentlig interesse i at blive integreret” og vil leve med deres “partnere fra lignende kulturel, etnisk og religiøs baggrund”. Han udtalte, at folk i Central- og Østeuropa ikke ønsker at “gentage fejltagelsen i de vestlige lande”, hvor der er “boligområder fulde af tusindvis af mennesker, der lever under dårlige forhold”, der er “farefulde, ikke kun om natten, men også om dagen”. Han påpegede, at “der er ingen selvmordsbombere blandt ukrainere eller vietnamesere” – to veletablerede samfund i Tjekkiet.

Slovakiet står fast

I Slovakiet udtalte premierminister Robert Fico, at masseindvandring og påtvunget multikulturalisme ville ændre hans land grundlæggende:

“Jeg mener, det er politikernes pligt at tale meget klart og åbent om disse ting. Jeg ønsker ikke at se et muslimsk samfund i Slovakiet. Jeg ønsker ikke titusinder af muslimer, der gradvist begynder at fremme deres ideologi. Vi ønsker ikke at ændre traditionerne for vores land, der bygger på den kristne tradition. Sådan har det været i århundreder. Uafhængighed og national stolthed skal være en del af vores ledende koalition”.

Fico tilføjede, at 95% af de såkaldte flygtninge faktisk er økonomiske migranter:

“Vi vil ikke deltage i dette vanvid med åbne arme med ideen om, at vi vil acceptere dem alle – uanset om de er økonomiske migranter eller ej. Vi skal begynde at fortælle sandheden om migration”.

Ungarn står fast

I Ungarn har premierminister Viktor Orbán advaret om de “eksplosive konsekvenser” af et kultursammenstød mellem Europa og migranter fra den muslimske verden:

“For at forstå, hvad vi skal gøre, er vi nødt til at forstå den egentlige natur af den situation, vi står over for. Europa er ikke grebet af et ‘flygtningeproblem’ eller en ‘flygtningesituation’, men det europæiske kontinent er truet af en stadigt stigende bølge af nutidens folkevandring. Der sker en bevægelse af mennesker på en enorm skala, og fra et europæisk perspektiv ser antallet af potentielle fremtidige migranter ud til at være uden grænser.

“Vi ser dagligt hundredtusinder komme og skrige ved vores grænser, og der er yderligere millioner, der drevet af økonomiske motiver har til hensigt at rejse mod Europa….

“Vi bør erkende, at EU’s fejlslagne indvandringspolitik er ansvarlig for denne situation. Uansvarlighed præger hver eneste europæiske politiker, der lover migranterne et bedre liv og opmuntrer dem til at lade alt bag sig og risikere deres liv ved at sætte kurs kurs mod Europa. Hvis Europa ikke vender tilbage til sund fornuft, har kontinentet givet sig selv en ufordelagtig position i kampen for sin skæbne….

“Lad os ikke glemme, at dem, der kommer, er opvokset med en anden religion og repræsenterer en radikalt anderledes kultur. De fleste af dem er ikke kristne, men muslimer. Det er et vigtigt spørgsmål, for Europa og europæisk identitet har rødder i kristendommen. Er det ikke bekymrende i sig selv, at europæisk kristendom nu knap nok er i stand til at bevare Europa kristent? Hvis vi mister blikket for dette, kan ideen om Europa blive et minoritetsspørgsmål på vores eget kontinent”.

Med reference til Det Osmanniske Riges besættelse af Ungarn fra 1541 til 1699 sagde Orbán:

“Jeg mener, at vi har ret til at beslutte, at vi ikke ønsker et stort antal muslimer i vores land. Det handler for os om historisk erfaring”.

Soeren Kern er Senior Fellow ved det New York-baserede Gatestone Institute.

Oprindelig engelsk tekst: Europe’s Migrant Crisis: Views from Central Europe
Oversat af Kirsten Valeur

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…