Energirenovering kan vise sig at være guld værd

Hvis du bor i et ældre hus, hvor der ikke for nyligt har været en omfattende renovering, kan det i langt de fleste tilfælde betale sig at energirenovere. Først og fremmest af den mest ligetil årsag – det er godt for miljøet. Miljøet er skrantende, og en stor del af denne negative tendens skyldes et meget højt energiforbrug i privaten.

Derudover er der de seneste par år kommet gunstige omstændigheder i forhold til finansiering af en energirenovering. Selvom det selvfølgelig koster på pengepungen som udgangspunkt, vil renoveringen i løbet af et par år højst sandsynligt betale sig ind, hvorefter du vil spare penge. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan din energirenovering kan forløbe.

 

Renoveringsmuligheder

Overordnet et inddeler man energirenovering i to kategorier. Boligens klimaskærm – det der adskiller ude- og indemiljø, og diverse installationer.

 

Boligens klimaskærm

Der er rigtig mange muligheder i forhold til boligens klimaskærm, eller hvad man normalt kalder facaden. Hvis dit hus, som beskrevet ovenstående, er af ældre forfatning, bør du som det første overveje en hulmursisolering. En hulmursisolering er et utrolig effektivt tiltag.

Hvad navnet også hentyder til, er det en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. I ældre boliger er dette hulrum ikke, eller næsten ikke isoleret, hvorfor en masse varme konstant siver ud af væggene. Det nyeste materiale på stammen af isoleringsmaterialer er det såkaldte papiruld, der kan sprøjtes ind gennem et hul, man borer i væggen. Med de rette materialer er det en utrolig simpel procedure, og det tager derfor hverken særlig lang tid, eller koster særlig mange penge.

En af de andre mulige projekter der tit ligger lige til højrebenet, er en udskiftning af døre og vinduer. Hvis disse elementer ikke er isolerende, kan det virkelig koste på energiforbruget i din bolig. En god mulighed er at investere i topstyrede vinduer. Disse er lette at åbne og lukke og har en effektiv isolering. Igen, ikke et tiltag, der koster særlig meget.

 

Diverse installationer

De fleste installationer er af lidt mere omfattende og teknisk karakter. Der er dog nogle tiltag, der hvis det ikke er gjort længe, virkelig også kan gøre en forskel. Et af disse tiltag er en udskiftning af diverse radiatorventiler og termostatstyringer. Et andet er en udskiftning af de normale pærer med de mere miljøvenlige LED pærer.

Hvis der skal rådgives mod en mere omfattende energivenlig installationer, er et solcelleanlæg en rigtig god mulighed. Det er en dyr investering, men den vil resultere i, at din bolig til tider vil være helt energineutral.

 

Finansieringsmuligheder

Der er en del forskellige muligheder i forhold til finansiering. Der er dem, der er obligatoriske, og så dem der er lidt mere alternative.

 

De obligatoriske

Hvis du ikke til fulde har likviderne til hele energirenovering, er det mest oplagte at tage et realkreditlån. Du kan med et realkreditlån typisk finde besparelse på 10.000-50.000 kroner, og der er meget fordelagtige renter.

Derudover bør du supplere lånet med to andre finansieringsmuligheder. Det første er i form af et håndværkerfradrag. Med et håndværkerfradrag kan du få hjælp til op med 15.000 kroner. Slutteligt bør du søge om finansiering hos energiselskaberne. Grundet det skrantende miljø har regeringer påduttet energiselskaber at bistå med projekter, der kommet miljøet til gode.

 

Den alternative

Det er meget afhængig af din nuværende situation, men det handler om at udnytte mulighederne, der opstår.

Hvis du står i den forfærdelige situation, at en af dine nærme er afgået ved døden, er det så vidt muligt om at vende situationen til noget positivt. Hvis I som arvinger vælger privatskifte af dødsbo, kan det være en givtig økonomisk situation, som kan hjælpe dig med din energirenovering, men det er også tit en uoverskuelig opgave. Derfor vil det være en god idé at kontakte bobestyrer advokat med ekspertise på dette gældende område.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…