DF-forslag om hjemsendelse er urealistisk – når flygtninge først er kommet ind, får vi dem aldrig ud af landet igen

Foto: Steen Raaschou

Af Ole Schmidt, Espergærde

 

DF ønsker nu en strammere udlændingepolitik. Partiet kræver tilsyneladende, at regeringen flytter flygtninge med midlertidig opholdstilladelse fra ”integrationspotentiale til hjemsendelsesmuligheder” .

 

Det skal således medføre, at disse flygtninge med midlertidig opholdstilladelse ikke skal integreres, men placeres i særlige centre og modtage undervisning med sigte på at vende tilbage til hjemlandet.

 

Kommer flygtningene fra et krigsramt land, hvortil andre flygtninge i nærområderne begynder at vende tilbage, skal flygtningene i Danmark, hverken have ret til at modtage dansk undervisning eller til at arbejde, men sendes tilbage til deres oprindelses land.

 

Hjemsendelse er helt urealistisk

Nogle vil sikkert mene, at DF strammer udlændingeskruen lige hårdt nok, men både DF og for den sags skyld regeringen burde vel kunne indse, at forslaget er ganske urealistisk, da intentionen om at få folk til at rejse hjem, når der er fred i deres hjemland, kun vil have interesse for ganske få flygtninge.

 

Når krigen i et land f. eks. Syrien på et tidspunkt ophører, hvilke flygtninge har så lyst til at rejse hjem til et land, hvor deres hus måske er jævnet med jorden, hvor deres by ligger i ruiner, hvor deres fremtidsudsigter er lig nul, og hvor de endvidere i stort omfang vil blive ugleset af den del af befolkningen, som ikke forlod landet under krigen, og hvor de på ingen måde kan forvente hjælp og støtte fra deres eget land til at starte en ny tilværelse ?

 

I den virkelige verden – i modsætning til den teoretiske verden – må vi være klar over, at når flygtninge er kommet til Danmark vil det i praksis være næsten umuligt at få dem til senere at rejse tilbage til deres tidligere land, hvis det i større eller mindre grad ligger i ruiner. Det kan da ikke være rigtigt, at det kun er den danske befolkning og ikke politikerne, der kan se, at det er en naturlig menneskelig reaktion.

 

Ingen flygtning med blot nogenlunde sund fornuft, vil tage hjem under sådanne omstændigheder.

 

Hvordan vil DF løse en sådan hjemsendelses-problematik ? Skal folk om nødvendigt føres i Håndjern og fodlænker til en flyvemaskine med diverse militærfolk ? Eller forventer DF at de pågældende går ”under jorden” i Danmark eller siver til vore nabolande, eller er det blot et politisk signal til fremtidige flygtningen om ikke at komme til Danmark ?

 

DF’s forslag har ingen realistisk gang på jorden. De flygtninge – uanset opholds-betegnelse – der er kommet hertil, vil, hvis de ønsker det, i realiteten kunne blive her uanset juridiske spilfægterier.

 

Det er effektiv grænsekontrol, der er afgørende

Det er kontrollen med hvem, der kommer til vort land, der er det alt afgørende, og som vi derfor politisk skal koncentrere os om.

 

Danmark er slet ikke mentalt gearet til at klare en sådan situation, som DF på det seneste lægger op til, og derfor er det kun at stikke befolkningen blår i øjnene at komme med sådanne pseudo-politiske hjemsendelses-forslag.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…