Jeg bestilte en burger med bacon, men så opdagede jeg, at det med bacon var snyd – restauranten var halal

Det hele startede en aften efter et byrådsmøde, hvor jeg havde den store fornøjelse at skulle høre Ollerup Efterskole i Ansgars Kirke, hvor min nevø b.la. skulle synge. Inden da mødtes jeg med min søster og svoger, og vi skulle have lidt at spise.

 

The Burger så fint ud, og da de havde en burger med bacon, var jeg klar, for jeg spiser jo ikke halal-kød, hvilket bacon gudskelov aldrig bliver.

 

Efter nogen tid ville jeg så have mand og børn med derned. Vi startede med at ville bestille en øl og to vand, men de kunne ikke servere øl, for det havde de slet ikke.

 

“Undskyld mig, er maden her halal?”

 

“Ja, det er alt i butikken”

 

Fødevarestyrelsen

Det fik mig efterfølgende til at henvende mig til Fødevarestyrelsen og anmelde stedet for falsk anprisning. Man må ikke kalde noget for bacon, der ikke er bacon.

 

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan man se, at de var på kontrolbesøg i restauranten dagen efter min henvendelse. De skriver selv, at kontrolbesøget sker efter en kundehenvendelse.

 

Så vidt man kan læse, så førte Fødevarestyrelsens kontrolbesøg til en indskærpelser og besked på, at de skulle slette ordet bacon fra deres menukort. Det skal fremgå af menukortet, at der er tale om kalvebacon.

 

Det er nu ændret. Det kan man se ved at klikke ind på deres menukort, hvor der i dag står “kalvebacon”.

 

De skal også så vidt jeg ved betale for et ekstra kontrolbesøg, og de har ikke længere en elite smiley, so de har mistet frem til det ekstra kontrolbesøg.

Læs også
Kunderne elskede pølsevognen på Brønshøj Torv, men nu har ejeren givet op efter grov chikane fra drenge – de krævede, at der kun blev solgt halal

 

http://www.findsmiley.dk/Sider/KontrolRapport.aspx?Virk1242211&IE

 

Alle bør behandles ens

Fødevarestyrelsen skal have ros for deres altid hurtige udrykning, når en borger anmelder et spisested. At jeg ikke altid forstår bødefordelingen, er så noget andet.

 

Således undrer disse ting mig. Hvorfor fik The Burger ingen bøde? Når man tænker på, at mangelfuld varebetegnelse på menukortet og på internetsiden justeat.dk, gav Mama Mia i Store Rådhusgade i Sønderborg en sur smiley og en bøde på 5000 kroner. Hvorfor udløser den samme fejl ikke den samme bøde i Odense?

 

Om det så er Mama Mia, der ikke burde havde haft sin bøde, vil jeg ikke gøre mig til dommer over, men ens for alle.

 

Skriv dog at det er halal

En anden ting er: Hvorfor ikke skilte med, at al maden er halal? Så ville alle muslimer jo vide, at det er fint for dem at spise der, og jeg og andre ville straks vide, at vi skulle finde et andet sted at spise. De, der så pt. ikke ved, hvad halal er for en størrelse, eller de, der ikke gider tage stilling, kan gøre som det passer dem.

Læs også
DF vil lovsikre ret til at fravælge halalkød

 

Man kunne også forestille sig, at andre spisesteder, som f.eks. A Hereford Beefstouw, på deres restauranter skrev, at kødet ikke var halal, for det er deres kød aldrig (tak) Og Jensens Bøfhus kunne på deres menukort sætte halalmærke ud for deres garanteret halalslagtet kød og et ikke halalslagtet-mærke ud for det kød, der med garanti ikke er halal. Det vil være en win-win for alle, også muslimerne.

 

Christel Gall, Odense Byrådsmedlem, Dansk Folkeparti. Ældre- Handicap Udvalget, Politisk ordfører & lokalformand for Dansk Folkeparti Odense.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…